search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:10
MENU CLOSE

Το δάκρυ της Παναγίας, ο σεξισμός και ο Ζάκεμπεργκ στην Μεταελλάδα…

03.11.2021 10:18
kallianos_new

«Η εικόνα της Παναγίας στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Βύρωνα, δακρύζει συνεχώς εδώ και ένα χρόνο. Κάθε μέρα, 24 ώρες τη μέρα. Δεν είναι σωστό λοιπόν, όλοι εσείς που δηλώνετε άθεοι, να χλευάζετε αυτό το γεγονός. Να επισκεφτείτε την εκκλησία, να το δείτε και μετά γράψτε ότι θέλετε».

Ο Γιάννης Καλλιάνος, αν δεν το έχει καταλάβει, είναι βουλευτής της ΝΔ, του κόμματος της πλειοψηφίας και όχι ιεροκήρυκας. Βασικό του μέλημα είναι τα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα -ούτε οι πιστοί ούτε οι άθεοι. Δεν μπορεί να γελοιοποιεί ούτε την πολιτική ούτε την πίστη. Μπορεί κάλλιστα να μονάσει, να σπουδάσει θεολογία –δεν είναι ποτέ αργά– και να διδάξει απρόσκοπτα το λόγο του Θεού, απαλλαγμένος από την ματαιότητα των εγκοσμίων και της πολιτικής. Ας αφοσιωθεί στα ζητήματα της σωτηρίας της ψυχής. Αυτή όμως η ασέβεια τού να τουιτάρεις την πίστη σου, είναι απογοητευτική.  Αυτή η πολιτικάντη τακτική να εμπορεύεται κανείς τα «δάκρυα της Παναγίας», όπως ο Βελόπουλος τις επιστολές του Χριστού για να μαζέψει ψηφαλάκια  από ψεκασμένους, είναι ντροπή. Αυτοί οι άνθρωποι κυριολεκτικά… δεν έχουν τον Θεό τους!

«Το μήνυμα της επετείου του “ΟΧΙ” είναι επίκαιρο. Είναι ο αγώνας κατά του φασισμού και του ναζισμού, που αυτό τον καιρό επιχειρούν να σηκώσουν ξανά κεφάλι. Κατά του ρατσισμού, του φυλετισμού και του σεξισμού», δήλωσε ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Νίκος Φίλης, μετά την ολοκλήρωση της μαθητικής παρέλασης στο Σύνταγμα, στο πλαίσιο του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου.

Παραφρόνησε αιφνιδίως ο κύριος Φίλης ή πράγματι οι πατεράδες μας και οι παππούδες μας πολέμησαν κατά του σεξισμού στο αλβανικό μέτωπο και μας το κρύβανε δεκαετίες τώρα οι δυνάμεις της μαύρης αντίδρασης; Η προσέγγιση του Νίκου Φίλη είναι συντριπτική, εκτός από πρωτοποριακή, το δίχως άλλο επαναστατική, ανατρεπτική… Είναι βαθιά αριστερή αυτή η ρηξικέλευθη σύνδεση του αλβανικού έπους με τον σεξισμό! Αυτό που ενώνει το πολιτικό μας σύστημα μέσω των εκπρόσωπων του, Καλλιάνου και Φίλη, είναι η βαθιά τους πίστη και η προσήλωσή τους στο ευλαβές ακροατήριό τους.

«Κοντά τα χέρια κ. Ζάκεμπεργκ από το όνομα του mέta, του Κέντρου Μετακαπιταλιστικού Πολιτισμού (https://metacpc.org). Εσείς μπορεί, πράγματι, να δουλεύετε για να γίνει πραγματικότητα ο δυστοπικός μετακαπιταλισμός. Τον Πολιτισμό, όμως, δεν θα τον αναγνωρίζατε ούτε στο ένα μέτρο».

Ο Βαρουφάκης διατηρεί μιαν ενδιαφέρουσα ψυχολογική σχέση με την περί του εαυτού του, αίσθηση, μια σχέση που στην διάρκεια της – δημοσία δαπάνη- δημιουργικής του ασάφειας, κόστισε στο ελληνικό δημόσιο 100 δισ, 100 χρόνια υποθηκευμένης δημόσιας περιουσίας κατόπιν σκληρών διαπραγματεύσεων, διεθνή αναγνώριση και ως δώρο, ένα κόμμα στη Βουλή!  Έτσι, ο άνδρας  παρεδόθη εκ νέου στην κοινωνία ως αρχηγός κόμματος. Η επιτυχία του και η εμβέλειά του είναι αδιαμφισβήτητες! Ο Βαρουφάκης είναι οικουμενικός. Απευθύνεται σε άλλη διάσταση, δεν είναι Καλλιάνος ούτε Φίλης!

Τα καλά νέα θα ήταν, αυτές οι δηλώσεις να είχαν γίνει σε παράσταση του Δελφινάριου. Τα κακά νέα είναι ότι έγιναν στη δημόσια σκηνή από εκπροσώπους του σοφού ελληνικού λαού!

Διαβάστε επίσης:

G20 Οι συμφωνίες των παγκόσμιων ηγετών και η μοναξιά της Τουρκίας

Δεν πάμε και τόσο καλά με την Covid-19

Νεωτερικότητα, Προνεωτερικότητα και επανάσταση του 1821

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:10