search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 22:50
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Πότε θα έρθει το χάπι της Merck στην Ελλάδα

05.11.2021 16:15
merck_new

Στο Πρώτο Πρόγραμμα και την εκπομπή «Στο Πρώτο Αλλιώς» με την Μαρία Γεωργίου, βρέθηκε η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα και μίλησε για τα μονοκλωνικά αντισώματα και το νέο χάπι της Merck για τη θεραπεία του κορωνοϊού.

«Ενώ τα μονοκλωνικά αντισώματα θα τα έχουμε μέσα σε αυτή την χρονιά, το χάπι της merck δεν νομίζω ότι θα το έχουμε πριν το τέλος του έτους. Είμαστε σε επαφή, μπορεί να το έχουμε νωρίτερα, πάντως δεν θα το έχουμε σίγουρα για τις επόμενες 3 εβδομάδες» σημείωσε.

Όπως τόνισε η υπουργός, τα μονοκλωνικά αντισώματα «δεν θα έρθουν σε μεγάλες ποσότητες και δεν είναι για όλους, γιατί παγκοσμίως η ποσότητα είναι μικρή» και συμπλήρωσε: «Έχουν διαφορετικό τρόπο παραγωγής και οι παρτίδες είναι σε όλο τον κόσμο μικρές, άρα θα πάνε σε λίγες χιλιάδες.  Έχουμε 6000 κρούσματα την ημέρα, κάποιοι από αυτούς τους ανθρώπους θα χρειαστεί να πάρουν μονοκλωνικά που είναι ειδικά επιβαρυμένοι».

Αναφορικά για το ποιος θα μπορεί να λάβει θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα, η κ. Γκάγκα επεσήμανε πως «τα μονοκλωνικά θα χορηγούνται στα νοσοκομεία ενδοφλέβια και προφανώς εκεί που χρειάζονται θα πηγαίνουν στα νοσοκομεία και θα γίνεται κατανομή εκεί που υπάρχει το κρούσμα που πληροί τα κριτήρια για να πάρει την θεραπεία, ενώ δεν υπάρχει για την ώρα θέμα συνταγογράφησης τους».

«Η καλύτερη λύση είναι να προσέξουμε και να μην αρρωστήσουμε, να είμαστε εμβολιασμένοι και να τηρούμε τα μέτρα», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Πλεύρης: Στο τραπέζι η υποχρεωτικότητα για την τρίτη δόση – Με self test οι ανήλικοι στους μεικτούς χώρους (videos)

Πειραιάς: «Απόβαση» αγροτών από την Κρήτη με αιτήματα αλλά χωρίς… μάσκες (Video/Photos)

Κορωνοϊός: Το lockdown είναι πάντα στο τραπέζι, λέει μέλος της επιτροπής

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 22:42