search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 04:49
MENU CLOSE

Επεισόδιο Μητσοτάκη με Ολλανδή δημοσιογράφο – «Δεν θα έρχεσαι σε αυτό το κτίριο να με προσβάλλεις» (Video)

09.11.2021 21:33
mitsotakis-maximou-new

Επεισόδιο σημειώθηκε μεταξύ του πρωθυπουργό Κυριάκου Μητσοτάκη και Ολλανδής δημοσιογράφου, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου του Έλληνα πρωθυπουργό με τον Ολλανδό ομόλογό του, Μαρκ Ρούτε.

Όλα ξεκίνησαν όταν η δημοσιογράφος ρώτησε τον πρωθυπουργό «πότε θα σταματήσετε να λέτε ψέματα για τα pushbacks και για όσα συμβαίνουν με τους πρόσφυγες στην Ελλάδα», συμπληρώνοντας ότι προσβάλλει τη νοημοσύνη όλων των δημοσιογράφων του κόσμου.

Η ερώτηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη

«Κύριε πρωθυπουργέ, πότε επιτέλους θα σταματήσετε να ψεύδεστε για τα pushbacks και για το τι συμβαίνει με τους πρόσφυγες στην Ελλάδα. Σας παρακαλώ, μην προσβάλετε τη δική μου ή όλων των δημοσιογράφων του κόσμου τη νοημοσύνη. Υπάρχουν ξεκάθαρες αποδείξεις και συνεχίζετε να αρνείστε και να ψεύδεστε. Είναι σαν ναρκισσιστική διαταραχή. Γιατί δεν λέτε ειλικρινώς, οι Βρυξέλλες μας άφησαν μόνους, περιμέναμε για έξι χρόνια, κανείς δεν έκανε τίποτα, πρέπει να προχωρήσουμε σε επανεγκαταστάσεις (στην Ευρώπη), δεν το κάνουν (οι Ευρωπαίοι), τώρα έχω εγώ τον λόγο και ναι, κάνω σκληρά, βάρβαρα pushbacks. Γιατί σταματήσατε να χτυπάτε την πόρτα των Βρυξελλών για επανεγκαταστάσεις;»

Η ερώτηση στον Μαρκ Ρούτε

Το δεύτερο σκέλος της ερώτησης της Ingeborg Beugel αφορούσε τον Ολλανδό πρωθυπουργό, Μάρκ Ρούτε.

«Για εσάς, κύριε Ρούτε, ποιες είναι οι κυρώσεις που πρέπει να επιβληθούν στην Ελλάδα και ίσως και στην Ολλανδία για την αποδοχή της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για την οποίαν η Ολλανδία είναι συνυπεύθυνη; Επίσης, πάρα πολλοί δήμοι στην Ολλανδία θέλουν να πάρουν πολλούς πρόσφυγες από την Ελλάδα. Όπως πολλά μικρά ασυνόδευτα παιδιά. Είναι έτοιμοι να τους αποδεχτούν, αλλά αυτός ο πρωθυπουργός αντιτίθεται σε αυτό. Οπότε ίσως θα μπορούσατε να έρθετε σε κάποια συνεννόηση και αυτοί οι δήμοι που είναι τόσο έτοιμοι να άρουν βάρος από την Ελλάδα, να μπορέσουν να δεχτούν πρόσφυγες – κάτι στο οποίο η κυβέρνησή του (του Ολλανδού πρωθυπουργού) αντιτίθεται. Ευχαριστώ».

Η οργισμένη απάντηση Μητσοτάκη

«Γνωρίζω ότι στην χώρα σας μπορείτε να κάνετε ευθέως ερωτήσεις. Δεν σας επιτρέπω να με προσβάλλετε σε αυτό το κτίριο. Δεν θέλω να με κατηγορείτε με εκφράσεις και κατηγορίες που δεν υποστηρίζονται από στοιχεία όσον αφορά το προσφυγικό. Εμείς έχουμε σώσει χιλιάδες, 200 άνθρωποι κινδύνεψαν να πνιγούν νότια της Κρήτης και κάθε μέρα σώζουμε ζωές. Ενώ την ίδια στιγμή εμποδίζουμε τις ροές από την Τουρκία και καλούμε το Λιμενικό τους να τους επιστρέψουν. Γι’ αυτό αντί να ρίχνετε την ευθύνη στην Ελλάδα θα έπρεπε να κατηγορείτε εκείνους που εκμεταλλεύονται ανθρώπους», απάντησε σε έντονο τόνο ο πρωθυπουργός.

Η Ολλανδή δημοσιογράφος

«Έχουμε μία πολύ σκληρή αλλά πολύ δίκαιη πολιτική στο μεταναστευτικό. 50.000 άνθρωποι έχουν έρθει στην Ελλάδα εκ των οποίων 10.000 ήταν Αφγανοί που έχουν λάβει άσυλο. Έχετε πάει ποτέ στη Σάμο; Δεν έχετε πάει. Δεν θα έρχεστε σε αυτό το κτίριο να με προσβάλλετε. Αν πάτε στη Σάμο θα βρείτε μία πολύ καλή δομή με συνθήκες υγιεινής, παιδότοπους και δεν έχει καμία σχέση με το τι είχαμε στο παρελθόν. Δεν επιτρέπω σε κανέναν να κουνάει το δάκτυλο σε αυτή την κυβέρνηση και να κατηγορεί και εμένα», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Δείτε το βίντεο μετά το 20ο λεπτό.

Διαβάστε επίσης:

Κολωνός: Αιματηρό επεισόδιο με εμπλοκή γνωστού ράπερ

Πάτρα: Αιματηρή συμπλοκή με πυροβολισμούς και μαχαιρώματα – Δύο τραυματίες

Γιώργος Παπανδρέου: Πρόταση για 3 debates μπροστά στις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01