search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 03:59
MENU CLOSE

Μητσοτάκης στην ΚΟ της ΝΔ: Δεν θα γίνει ξανά lockdown

09.11.2021 13:33
mitsotakis_new

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρό του εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός, από το βήμα της πρώτης -μετά από καιρό- διά ζώσης συνεδρίασης της ΚΟ της ΝΔ στη Βουλή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν εφείσθη χαρακτηρισμών κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα, απλώνοντας την κριτική του σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής, από τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού, μέχρι τα εθνικά θέματα, αλλά και το αφήγημα της «προοδευτικής διακυβέρνησης».

Αναλυτικά, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για «λαϊκιστική μηδενιστική και σπασμωδική αντίδραση της αντιπολίτευσης» σε όλα τις πτυχές της πολιτικής της κυβέρνησης, ενώ ανέβασε ακόμα περισσότερο τους τόνους, περιγράφοντας τον ΣΥΡΙΖΑ ως «κόμμα του ψέματος», υποστηρίζοντας ότι «λέει όχι σε όλα», λέγοντας ότι λειτούργησε ως «εθνικός σαμποτέρ», όταν καταψήφισε την αμυντική συμφωνία με Γαλλία, και αναφέροντας ότι «απέρριψε όλα τα μέτρα ανακούφισης των πολιτών που δοκιμάστηκαν από φυσικές καταστροφές».

Στο στόχαστρο ο Τσίπρας

Βάζοντας στο στόχαστρό του τον Α. Τσίπρα, ο Κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι «δεν έβαλε πλάτη στην πανδημία, τρικλοποδιές έβαζε και βάζει», ενώ αναφερόμενος στην επίσκεψη του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, τον κατηγόρησε ότι «λειτουργεί ως πλανόδιος μεταπράτης του ανθρώπινου πόνου», υπενθυμίζοντάς του σε ποια κατάσταση βρήκε τις ΜΕΘ η κυβέρνηση της ΝΔ και πόσες λειτουργούν πλέον, ενώ σημείωσε ότι η επίσκεψη Τσίπρα έγινε σε νοσοκομείο μετά από εφημερία, όταν το προσωπικό είναι ήδη εξαντλημένο.

Ολοκληρώνοντας την επίθεσή του στον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο αφήγημα της «προοδευτικής διακυβέρνησης», λέγοντας ότι «προοδευτικό είναι το gov.gr, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, η μείωση της ανεργίας, η μείωση των ανισοτήτων, η πράσινη μετάβαση, η προστασία του εισοδήματος» και αφού επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, τόνισε ότι «σε αυτό το δρόμο θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε, κλείνοντας τις πληγές του χθες και ανοίγοντας τους δρόμους του αύριο» και πρόσθεσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάστηκε και καταδικάζεται καθημερινά, την ώρα που η χώρα αναβαθμίζεται αυτός βυθίζεται».

«Δεν θα ξαναϋπάρξει lockdown»

Όσον αφορά στο ανοιχτό «μέτωπο» της πανδημίας, ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι το νέο κύμα πλήττει ολόκληρη την Ευρώπη, παραδεχόμενος ότι «είμαστε αντιμέτωποι με ισχυρό 4ο κύμα, το οποίο δυστυχώς φέρνει και απώλειες», ωστόσο, υπογράμμισε ότι «το εμβόλιο κάνει τη διαφορά, αποτρέπει την ευθεία αντιστοίχηση των πολλών κρουσμάτων με βαριές νοσήσεις» και περιέγραψε τους τέσσερις άξονες στους οποίους θα κινηθεί η κυβέρνηση:

-Δεν θα ξαναϋπάρξει lockdown

-Οι εμβολιασμένοι δεν θα υποστούν σημαντικούς περιορισμούς, οι ανεμβολίαστοι πρέπει να προστατευθούν, δίνοντας έμφαση στα πολλά τεστ που διεξάγονταοι στη χώρα

Διακρής ενίσχυση ΕΣΥ, ειδικά στις περιφέρειες που πιέζονται, λέγοντας ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι χρειαστεί για ανθρώπινους πόρους εκεί που έχουμε ελλείψεις και αναφερόμενος σε επιτάξεις υπηρεσιών και προσωπικού

-Συνέχιση της προσπάθειας ενίσχυσης των εμβολιασμών και τήρηση των μέτρων προστασίας απ’ όλους

«Δεν ωραιοποιούμε την κατάσταση, έχουμε μπροστά μας δύσκολες εβδομάδες», είπε ο Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος, πάντως έδωσε ως στοιχεία αισιοδοξίας το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες κλείστηκαν περίπου 200.000 ραντεβού για την πρώτη δόση του εμβολίου και περίπου 300.000 για την τρίτη δόση στην οποίο έδωσε ιδιαίτερη έμφαση, καλώντας τους πολίτες να σπεύσουν να την κάνουν.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η κοινωνία ανταποκρίνεται θετικά στα νέα μέτρα, ωστόσο τόνισε ότι «καμία κρατική κινητοποίηση δεν μπορεί να φέρει αποτέλεσμα χωρίς την κοινωνική ευαισθητοποίηση» και κάλεσε τους πολίτες να «γίνουμε οι φύλακες της υγείας μας και των γύρω μας».

Δεύτερη αύξηση κατώτατου μισθού

Όσον αφορά στην στην οικονομία ο Κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι εντός του 2022 θα υπάρξει και νέα αύξηση του κατώτατου μισθού και υποστήριξε ότι το κράτος συνέβαλε στην στήριξη της οικονομίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ο πρωθυπουργός είπε ότι η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται μάλιστα με πολύ μεγαλύτερο ρυθμό απ’ ό,τι αναμενόταν και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην μείωση της ανεργίας.

«Δεν υπάρχει άλλη πολιτική για την μείωση των ανισοτήτων από το να προσφέρεις δουλειά», είπε και σημείωσε ότι «σήμερα οι πολίτες πληρώνουν λιγότερους φόρους, λίγοτερο ΕΝΦΙΑ, λιγότερες ασφαλιστικές εισφορές. Έστω και οριακά αυξάνεται ο κατώτατος μισθός και θα υπάρξει και νέα αύξηση του εντός του 2022. Κατά την διάρκεια της πανδημίας το κράτος ανέλαβε το κόστος όλων όσοι δεν δούλευαν. Άνοιξε τα ταμεία του και έτσι οικονομία, κοινωνία και ΕΣΥ έμειναν όρθια. Η χώρα μας σήμερα αποτελεί προορισμό ξένων επενδύσεων, που αυξάνουν τον δημόσιο πλούτο, κρατούν στην χώρα μας και επαναπατρίζουν επιστήμονες που έφυγαν στα χρόνια της κρίσης».

Εθνικά θέματα

Όσον αφορά στα εθνικά θέματα, ο Κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για γεωπολιτική αναβάθμιση της Ελλάδας, σημειώνοντας πως η παρούσα κυβέρνηση είναι αυτή που καθιέρωσε τα ελληνικά σύνορα ως ευρωπαϊκά σύνορα.

«Η Ελλάδα έγινε κόμβος της περιοχής» είπε ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε στις διεθνείς συμφωνίες σε διπλωματικό αλλά και αμυντικό επίπεδο (συμφωνίες με Γαλλία και ΗΠΑ), λέγοντας πως όλοι οι καλόπιστοι πολίτες αναγνωρίζουν πως είναι σημαντικά βήματα.

«Η ενίσχυσή μας δηλώνει την ετοιμότητά μας να υπερασπιστούμε την εθνική μας κυριαρχία», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Συνολικά, ο πρωθυπουργός κάλεσε αρκετές φορές τους βουλευτές της ΝΔ να γίνουν «αγγελιοφόροι» των επιτευγμάτων της κυβέρνησης και ταυτόχρονα να μεταφέρουν τα «θέλω» και τα «πρέπει» των πολιτών στα υπουργεία και στο Μαξίμου.

Διαβάστε επίσης:

Βορίδης: «Όχι σε lockdown κι ας το πει η επιτροπή»

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Τι λέει για μετεκλογικές συνεργασίες ο Χάρης Καστανίδης

Πλεύρης για Τσίπρα: Να κατεβάσει την ανάρτησή του για τις 18 ΜΕΘ ή να πάμε μαζί στο Παπανικολάου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:31