search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 22:53
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Τι σχέση έχει η άρνηση της κυβέρνησης για νέο lockdown με τους εμβολιασμούς

10.11.2021 07:48
ermou_new

Η κάθετη στάση της κυβέρνησης ότι η χώρα δεν θα ξαναμπεί σε lockdown, πέρα από τους φυσικούς αποδέκτες που είναι οι επιχειρηματίες και οι άνθρωποι της αγοράς, στοχεύει και στους ανεμβολίαστους καθώς στέλνει ένα μήνυμα πώς ότι και να συμβεί στην χώρα οι κινήσεις που θα γίνουν για τον περιορισμό της πανδημίας είναι περιορισμένες και διορθωτικές.

Κάποιοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι η στάση που κρατάει το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς καθώς τα τελευταία εικοσιτετράωρα αυξήθηκαν κατακόρυφα οι εμβολιασμοί.

Στην πραγματικότητα αυτό που προσδοκά το Μέγαρο Μαξίμου είναι το ποσοστό των εμβολιασμένων να δείχνει μπροστά 7 παραμένοντας μεν στην μεσαία κατηγορία των χωρών της Ευρώπης, κάνοντας ωστόσο ένα σημαντικό βήμα προς το τείχος ανοσίας.

«Όσοι έχουν ήδη θωρακιστεί κάνοντας την επιλογή του εμβολίου, δεν θα υποστούν ξανά σημαντικούς περιορισμούς», τόνισε με έμφαση ο πρωθυπουργός, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, ενώ απέκλεισε για άλλη μία φορά κατηγορηματικό το ενδεχόμενο νέου lockdown.

Στην πραγματικότητα οι περιορισμοί αυτοί αφορούν την επαναφορά της μάσκας σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους, μέτρο που αφορά και τους εμβολισμένους  ενώ παράλληλα συζητείται αλλαγή του καθεστώτος που επικρατεί σήμερα στα σούπερ μάρκετ. Δηλαδή να επιτρέπεται συγκεκριμένος αριθμός ατόμων ανάλογα των τετραγωνικών μέτρων του χώρου και να δίνονται ξανά κάρτες εισόδου στους πελάτες.

Οι ειδικοί πάντως έχουν εισηγηθεί ειδικά για τις κόκκινες περιοχές:

α) να απαγορευτούν ξανά οι όρθιοι σε μπαρ-εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης και να επιτρέπονται μόνο καθήμενοι σε τραπέζια και

β) να σταματά νωρίτερα το ωράριο λειτουργίας, καθώς έχουν εντοπίσει ότι οι χώροι διασκέδασης είναι εστίες υπερμετάδοσης.

Εν τω μεταξύ η  κυβέρνηση, είναι έτοιμη να προχωρήσει σε επίταξη ιδιωτών γιατρών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ξεκινά από σήμερα διαβουλεύσεις με ιατρικούς συλλόγους ανά την επικράτεια και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα αποσταλούν τα πρώτα φύλλα πορείας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, σε πρώτη φάση θα περιλαμβάνει την επίταξη περίπου 100 γιατρών, με πρώτες τις ειδικότητες που άπτονται της πανδημίας (αναισθησιολόγοι, γενικοί παθολόγοι, πνευμονολόγοι κα) κυρίως στις πιο επιβαρημένες επιδημιολογικά περιοχές, όπως η Βόρεια Ελλάδα και θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι.

 Κυβερνητικές πηγές λένε μάλιστα ότι ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης έχει ήδη έτοιμο το προσχέδιο της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Επισημαίνουν μάλιστα ότι ο αρμόδιος υπουργός θα δώσει περιθώριο λίγων ημερών στους γιατρούς να αποφασίσουν τι στάση θα κρατήσουν στο θέμα αν και όπως λένε οι ίδιες πηγές η άρνηση τους θεωρείται δεδομένη…

Διαβάστε επίσης:

Αλέξης Κούγιας: Σοβαρό τροχαίο στην Εθνική – Άμορφη μάζα το ΙΧ του

Πρόσκρουση πλοίου στο λιμάνι της Χίου

Ολλανδή δημοσιογράφος: Όταν συνελήφθη στην Ύδρα επειδή φιλοξενούσε πρόσφυγα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 22:50