search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 02:48
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Ραγδαίες εξελίξεις – Προς άμεση επιστράτευση ιδιωτών γιατρών (Video)

09.11.2021 23:58
giatroi-new

Ραγδαίες εξελίξεις στο μέτωπο του κορωνοϊού, καθώς από την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου φαίνεται πως ξεκινά η επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η επιστράτευση θα ξεκινήσει πρώτα στη Βόρεια Ελλάδα, μετά στη Θεσσαλία και όπου υπάρχουν επιβαρυμένες περιοχές και πίεση στα νοσοκομεία. Είναι ένα μέτρο που κρίνεται αναγκαίο, καθώς υπάρχουν και γιατροί που είναι σε αναστολή και δεν δύναται να επιστρέψουν στη δουλειά τους.

Όπως είπε και ο πρωθυπουργός την Τρίτη στην ομιλία του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, «εφόσον χρειαστεί θα επιτάξουμε και υπηρεσίες και προσωπικό και ο υπουργός υγείας έχει την απόλυτη εξουσιοδότηση από εμένα να κινηθεί νωρίτερα παρά αργότερα.»

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης απέκλεισε για ακόμα μία φορά το lockdown ως λύση.

Στη Θεσσαλονίκη το ΑΧΕΠΑ ξεκινάει την εφημερία με 3 διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ και γεμάτα κρεβάτια. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 20 εισαγωγές, ενώ το προσωπικό ανησυχεί για το πώς θα κυλήσει το βράδυ.

Εκτοξεύθηκε κατά 207% το ιικό φορτίο στο Ρέθυμνο – Αύξηση 61% στην Αττική

Στο μεταξύ, εκτόξευση του ιικού φορτίου στα λύματα του Ρεθύμνου (207%) των Ιωαννίνων (184%) και του Ηρακλείου (151%) ανακοίνωσε την Τρίτη ο ΕΟΔΥ.

Παράλληλα αύξηση σημειώθηκε και στην Αττική γεγονός το οποίο επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις ότι η πανδημία μετατοπίζεται από τον βορρά σε νοτιότερες περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα, την εβδομάδα 1 έως 7 Νοεμβρίου 2021, παρατηρήθηκαν αυξητικές ή σταθεροποιητικές τάσεις, σε σχέση με την εβδομάδα 25 έως 31 Οκτωβρίου 2021, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα των έντεκα από τις δεκατρείς περιοχές (11/13) που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ.

Οι καθαρές αυξήσεις κυμάνθηκαν από +31% στα Χανιά έως +207% στο Ρέθυμνο, ενώ οριακή ήταν η αύξηση που παρατηρήθηκε στο Βόλο (+21%). Σταθερό παρέμεινε το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στη Λάρισα (0%), στην Ξάνθη (0%), στον Άγιο Νικόλαο (+4%) και στην Πάτρα (+8%).

Οριακή μείωση στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκε στην Αλεξανδρούπολη (-12%). Ανιχνεύσιμο ήταν το ιικό φορτίο στα αστικά λύματα της πόλης της Κέρκυρας.

Διαβάστε επίσης:

Ingeborg Beugel: Το tweet της Ολλανδής δημοσιογράφου πριν την ερώτηση στον Μητσοτάκη

Επεισόδιο Μητσοτάκη με Ολλανδή δημοσιογράφο – «Δεν θα έρχεσαι σε αυτό το κτίριο να με προσβάλλεις» (Video)

Κολωνός: Αιματηρό επεισόδιο με εμπλοκή γνωστού ράπερ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42