search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 13:47
MENU CLOSE

Χρήστος Μάστορας: Μιλά για την καταγωγή του από τη Βόρεια Ήπειρο – «Δε βίωσα τον ρατσισμό» (Video)

12.11.2021 10:21
mastoras-christos-new

Για την καταγωγή του αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο οι Έλληνες αντιμετώπισαν τον ίδιο και την οικογένειά του όταν ήρθαν στη χώρα μας μίλησε ο Χρήστος Μάστορας.

Ο τραγουδιστής και frontman του συγκρoτήματος «Melisses» ανέφερε -μεταξύ άλλων- ότι ο ίδιος δε δέχτηκε κάποιο είδος ρατσισμού για το εν λόγω ζήτημα.

«Προσωπικά δεν βίωσα τον ρατσισμό όταν ήρθαμε στην Ελλάδα. Όταν το 1990 όμως επαναπατρίστηκαν οι γονείς μου, γιατί μου αρέσει να χρησιμοποιώ αυτή την κουβέντα, τα πράγματα ήταν πολύ πιο απλά. Οι Έλληνες υποδέχθηκαν τους Βορειοηπειρώτες με ανοιχτές αγκάλες. “Τα αδέλφια μας οι Βορειοηπειρώτες”.

Σιγά σιγά όμως καλλιεργήθηκε στα media ένα αίσθημα φόβου απέναντι στους Αλβανούς που είχαν μόλις έρθει στην Ελλάδα. Κάποιοι ίσως να ήταν όντως εγκληματίες, κάποιοι είχαν βγει από τις φυλακές αλλά δυστυχώς την πλήρωσαν και Αλβανοί οικογενειάρχες που ήρθαν ως οικονομικοί μετανάστες στην Ελλάδα και Βορειοηπειρώτες.

Οι Αλβανοί φοβόντουσαν να πουν ότι είναι Αλβανοί και χρησιμοποιούσαν τη λέξη Βορειοπειρώτες για να ενσωματωθούν. Δεν ήταν δικό τους λάθος. Κι έτσι εμείς δεν μπορούσαμε να βρούμε τη δική μας ταυτότητα. Την δική μας εθνική συνείδηση» είπε, μιλώντας στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» του Νίκου Χατζηνικολάου.

Διαβάστε επίσης:

Γρηγόρης Γκουντάρας: Τα αρνητικά σχόλια μετά τον εμβολιασμό του και η απάντηση της Κάκκαβα (Video)

Γιατί όλες οι γυναίκες θέλουν τον Pete Davidson; Η Έμιλι Ραταϊκόφσκι έχει την απάντηση (Photos/Video)

Τζεφ Μπέζος: Αγόρασε σπίτι με τη σύντροφο του 78 εκατ. δολ. σε έκταση 56 στρεμμάτων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 13:42