search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:31
MENU CLOSE

EE: Τον Δεκέμβρη θα συζητηθούν πιθανές κυρώσεις κατά της Τουρκίας για τις προκλήσεις στα Βαρώσια

15.11.2021 20:37
varosia1

Την πρόθεση της ΕΕ να επιβάλει κυρώσεις κατά της Τουρκίας για τις μονομερείς ενέργειες των Τουρκοκυπρίων στην περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων εκφράζει μέσω του Ύπατου αρμοστή της Ζοζέπ Μπορέλ η Ευρωπαϊκή Ένωση.


Μάλιστα, όπως δήλωσε ο κ. Μπορέλ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, λίγο μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες, στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων του Δεκεμβρίου θα παρουσιαστεί το έγγραφο επιλογών της ΕΕ με πιθανά μέτρα ως απάντηση στις μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων .


«Συζητήσαμε για τη μονομερή ενέργεια της Τουρκίας που επιδιώκει να αλλάξει το καθεστώς στα Βαρώσια», είπε ο Μπορέλ – μία ενέργεια η οποία αντιβαίνει στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και υπονομεύει τις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού από τα Ηνωμένα Έθνη.
Ο Ζ. Μπορέλ τόνισε ότι τα κράτη-μέλη της ΕΕ εξέφρασαν και πάλι την «ισχυρή αλληλεγγύη» τους στην Κύπρο και πρόσθεσε ότι αυτή η αλληλεγγύη θα μετουσιωθεί σε «συγκεκριμένες προτάσεις για το πώς θα αντιμετωπίσουμε την κατάσταση». Όπως εξήγησε ο Μπορέλ, συμφωνήθηκε να ξεκινήσει η διαδικασία, βάσει της οποίας θα παρουσιαστεί ένα έγγραφο επιλογών στους πρέσβεις στο COREPER, ώστε να ετοιμαστεί το έδαφος για το Συμβούλιο του Δεκεμβρίου. «Το έγγραφο επιλογών για την απάντηση στις τουρκικές ενέργειες θα παρουσιαστεί στο Συμβούλιο του Δεκεμβρίου», ανέφερε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ.

Διαβάστε επίσης:

Μπόρις Τζόνσον: Πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση μετά το «χτύπημα» στο Λίβερπουλ

Λευκορωσία: Νέες κυρώσεις από την ΕΕ για τους χιλιάδες μετανάστες στα σύνορα με την Πολωνία

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Αθλητής της χρονιάς για το περιοδικό «GQ»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:29