search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 00:27
MENU CLOSE

Στα περίπτερα η ελληνική έκδοση του θρυλικού περιοδικού «Rolling Stone» – Με την «εφημερίδα των Συντακτών» κάθε μήνα

16.11.2021 17:49
Αστρονομική αποζημίωση θα πληρώσει το «Rolling Stone» - Καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμιση - Media

Η ελληνική εκδοχή του ιστορικού εντύπου «Rolling Stone» για τη μουσική και την ποπ κουλτούρα, μετρά αντίστροφα για την κυκλοφορία του.

Η ημερομηνία «κλείδωσε» και το ελληνικό «Rolling Stone» το οποίο θα κυκλοφορεί με την Σαββατιάτικη έκδοση της «Εφημερίδας των Συντακτών», θα βρίσκεται  στα περίπτερα το Σάββατο 27 Νοεμβρίου.

Το «Rolling Stone Greece» θα έχει δική του δημοσιογραφική ύλη αλλά και επιλεγμένη αποκλειστική ύλη, μεταφρασμένη από το αμερικανικό τεύχος του ίδιου μήνα.

Θα είναι μηνιαίο (όπως και στην Αμερική) και θα κυκλοφορεί το τελευταίο Σάββατο κάθε μήνα με την ακριβή έκδοση της εφημερίδας (εκείνη των 3,9 ευρώ).

Θα τυπώνεται σε μεγάλο σχήμα και με ακριβό χαρτί, όπως ακριβώς είναι και το αμερικανικό περιοδικό, έτοιμο δηλαδή για να πάρει τη θέση του στα ράφια της βιβλιοθήκης.

Οι επαφές για να «μιλά» ελληνικά το περιοδικό είχαν αρχίσει το καλοκαίρι με την People Media και τον Γιώργο Ισαάκ από ελληνικής πλευράς και σφραγίστηκαν με το κλείσιμο της συμφωνίας περι τα μέσα Σεπτεμβρίου. Το γεγονός γιορτάστηκε τότε με συναυλία (19/9) στην Τεχνόπολη.

Μόλις πριν από λίγες ημέρες οριστικοποιήθηκε και η συντακτική ομάδα.

Τη διεύθυνση του περιοδικού θα έχει η Ειρήνη Σαρλή και την συντακτική επιτροπή αποτελούν οι Μάρκος Φράγκος, Νίκος Πετρουλάκης, Αντώνης Βιλλιώτης, Μαρία Μαρκουλή, Αγγελος Κλειτσίκας και Δημήτρης Κανελλόπουλος. Φυσικά  συμμετέχουν και πολλοί συνεργάτες.

Οσο για το site του περιοδικού, το rollingstone.gr θα ξεκινήσει νωρίτερα από την κυκλοφορία του περιοδικού με υπεύθυνο τον Πάνο Σουρούνη.

Είναι η πρώτη φορά που το Rolling Stone βγάζει ελληνική έκδοση ενώ μόλις τον περασμένο  Σεπτέμβριο, κυκλοφόρησε η βρετανική έκδοση.

Από το 1967, οπότε και πρωτοκυκλοφόρησε στις ΗΠΑ το «Rolling Stone» από τον μεγιστάνα του περιοδικού Τύπου Τζαν Γουέρνερ (ιδρυτή και του Rock n Roll Hall of Fame), που παραμένει εκδότης του,  και τον μουσικοκριτικό Ραλφ Γκλίσον (απεβίωσε το 1975), είναι εκείνο που ασχολείται με την ποπ κουλτούρα, διαμορφώνει τάσεις, θέτει τον πήχη των περιοδικών ψηλά και αλλάζει την κουλτούρα της νεολαίας.

Το περιοδικό αρχικά έγινε γνωστό για το μουσικό περιεχόμενο του αλλά και το πολιτικό ρεπορτάζ του Χάντερ Τόμσον.

Από τα μέσα της δεκαετίας του 1990, το περιοδικό άλλαξε ύφος, άνοιξε τον «ορίζοντα» του  και πιο πολύ απευθύνεται σε νεαρά άτομα, με τη θεματολογία του να αφορά τηλεοπτικά σόου, δημοφιλείς ηθοποιούς και μουσική.

Είναι το πιο γνωστό μουσικό περιοδικό παγκοσμίως και κυκλοφορεί σε πολλές χώρες. Επίσης το site του είναι από τα πιο επιδραστικά στον χώρο της μουσικής.

Εκτός από την Αμερική βγαίνει και σε ακόμα πολλές χώρες. Επι ευρωπαϊκού εδάφους κυκλοφορεί σε Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία και όπως προσφάτως, όπως αναφέρεται πιο πάνω, και στην Αγγλία.

Διαβάστε επίσης

Κορωνοϊός: 80 θάνατοι και πάνω από 8.000 κρούσματα

Δυστύχημα στον ΗΣΑΠ: Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα – Τι λένε οι εργαζόμενοι

Απογραφή 2021: Όλα οσα πρέπει να γνωρίζετε – Βήμα βήμα η διαδικασία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 00:22