search
ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 05:20
MENU CLOSE

Το ζεϊμπέκικο της αμετροέπειας

19.11.2021 13:21
VOULGARI_new

Η παρουσιάστρια της πρωινής ενημερωτικής  εκπομπής «Κοινωνία ώρα Mega» για μία ακόμη φορά παρεξήγησε– προφανώς διότι δεν έχει συναίσθηση- και έκανε κατάχρηση του Μέσου. Της τηλεόρασης.

Πιθανόν να μην έχει και χιούμορ. Δεν κάνεις χιούμορ, ούτε αστειάκια με τις ζωές ανθρώπων σε αυτή την συγκυρία. Δεν αμβλύνει το απαράδεκτο της πράξης το γεγονός ότι ήρθε στο τσακιρ κέφι από τα κρούσματα της ημέρας εκείνης και όχι από τους θανάτους.

Δυστυχώς το κρούσμα, λίγο απέχει από το θάνατο. Διότι κρούσμα είναι και ο διασωληνωμένος κι όχι μόνον ο ασυμπτωματικός.

«Βάλαμε ένα ζεϊμπέκικο και χόρεψα. Κάποιοι είπαν ότι αυτό ήταν ασέβεια. Αν το πήρατε έτσι, όσοι το πήρατε έτσι, ζητώ συγγνώμη. Από την άλλη όμως θα σας πώ, για έσας που με ξέρετε, και με ξέρετε αρκετοί γιατί με παρακολουθείτε, ο Ιορδάνης με ξέρει, η ομάδα με ξέρει, είμαι ένας άνθρωπος που τις στεναχώριες μου τις περνώ έτσι, με χορό, με τραγούδι. Είναι η κάθαρσή μου, ακόμα και την περιπέτεια της υγείας μου που πήγα και ήρθα στον θάνατο – γιατί έτσι είναι – έτσι τις πέρασα. Έχουμε αποφασίσει με τον Ιορδάνη να σας περνάμε την ενημέρωση λίγο πιο χαλαρά, πιο ανθρώπινα. Αν αυτό ενόχλησε κάποιους και πάρθηκε ως ασέβεια, ειλικρινά ζητώ ταπεινά συγγνώμη. Αισθάνθηκα πάρα πολύ άσχημα και ήθελα απλά να εξηγηθούμε. Άνθρωποι είμαστε και ζητάμε συγγνώμη αν κάναμε λάθος» ανέφερε η παρουσιάστρια. Όλο λάθος.

Σε σύγχυση

 Δεν είναι υποχρεωμένοι να γνωρίζουν και ούτε ενδιαφέρει τους τηλεθεατές πως αντιμετωπίζει τα δύσκολα η παρουσιάστρια. Ατυχής η προσπάθεια της να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Ήταν απρέπεια ολκής. Και η συγγνώμη της όπως την εξέφρασε υποκριτική. Το θράσος και η αναίδεια περισσεύουν. Η συγγνώμη δεν ήρθε αυθόρμητα. Άμεσα. Σε τέτοια περίπτωση θα σήμαινε ότι η παρουσιάστρια της εκπομπής θα είχε αντιληφθεί τι εκστόμισε και έκανε. Και τότε η «συγγνώμη» θα είχε βαρύτητα.

Προφανώς,  στη σύγχυση της, έχει μπερδέψει η παρουσιάστρια την τηλεόραση με το Instagram, τους τηλεθεατές, με τους φόλοουερς της, την παρέα της.

Κανένας «δεν πήρε έτσι», ούτε αλλιώς και αλλιώτικα  αυτό που έκανε η παρουσιάστρια. Ό,τι σπέρνεις θερίζεις. Απλό.

Η κριτική που προκάλεσε είναι απόρροια της έλλειψης συναίσθησης, αντίληψης, σεβασμού, αμετροέπειας και οίησης από την ψευδαίσθηση ότι, αν και δημόσια πρόσωπα οι παρουσιαστές και δημοσιογράφοι, είναι στο απυρόβλητο. Ή ότι ακόμα και αν κάνουν λάθος, με ένα «συγγνώμη» και «με ξέρετε όλοι»- ένα  «δεν είναι αυτό που νομίζετε», με άλλα λόγια- όλα διορθώνονται και δεν τρέχει κάστανο.

Πλακίτσα

Αμετροέπεια, αγένεια και ασέβεια είχε επιδείξει- και με τον συνάδελφό της- τον περασμένο Μάιο όταν φιλοξένησαν στην εκπομπή  την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, την οποία ο τηλεοπτικός φακός την είχε απαθανατίσει να φορά ιδιαίτερο σκελετό γυαλιών ηλίου.

Την πλακίτσα τους και τότε συνέχισαν οι παρουσιαστές αδιαφορώντας για την ενόχληση που είχαν προκαλέσει στην πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, η οποία πάντως στην αρχή την αποδέχτηκε με ευγενικό τρόπο, όταν όμως έπαψε να είναι,  κατ’επανάληψη τους είχε ζητήσει να μιλήσουν σοβαρά (σ.σ. για την κατάσταση που είχε προκαλέσει η πανδημία). Εκείνοι όμως το χαβά τους.

Το χειρότερο όμως, με αφορμή την όψιμη απολογία της παρουσιάστριας, είναι το τηλεπλυντήριο  κάποιων ορισμένων εκπομπών που στήθηκε με αφελή- και για τούτο επικίνδυνα- σχόλια «μήπως δεν είδε το σούπερ», «μήπως δεν είδε το «θανατοι»», «άλλο κρούσμα, άλλο θάνατος». Σοβαρά τώρα; Έχουν μπερδέψει το τηλεοπτικό πλατώ, τη δημόσια τηλεσυχνότητα, το δημόσιο βήμα– ανεξαρτήτως εταιρικού λογότυπου- με το σαλονάκι του σπιτιού τους.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός – Αρναούτογλου: «Έχω πάρα πολλά κιλά και αυτό είναι πολύ κακό για μένα, σκέφτομαι αν θα συμβεί κάτι άσχημο» (Video)

Εκπομπές podcast αρχίζει η Ιωάννα Παλιοσπύρου

Τηλεθέαση Top 10 17/11/2021: Τα τηλεπαιχνίδια έχουν «ρεύμα»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 02:05