search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 04:01
MENU CLOSE

Επίσκεψη Βαρθολομαίου με παρασκήνιο

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2.204
18/11/2021
20.11.2021 18:19
Οργή Βαρθολομαίου: Fake news τα όσα λέγονται περί «παπικών αξιώσεων» του Οικουμενικού Πατριαρχείου - Media

Ο Άγιος Γεώργιος (του Προμπονά) να βάλει το χέρι του και η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Αθήνα, από τις 20 έως και 25 Νοεμβρίου, να κυλήσει ομαλά, ευσεβείς αναγνώστες μας. Διότι ο εν λόγω ιερός ναός έγινε άλλη μια φορά αιτία να δοκιμαστούν οι σχέσεις Πατριαρχείου και Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ανήμερα των Ταξιαρχών τέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων το αίτημα της Αρχιεπισκοπής για παραχώρηση του ναού. Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να παραχωρηθεί ο ναός στην Αρχιεπισκοπή για 50 έτη δωρεάν, κάτι που ενόχλησε σφόδρα το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το οποίο τον διεκδικούσε. Η συνομιλία εκπροσώπων των δύο πλευρών, που ακολούθησε, δεν ικανοποίησε το Φανάρι, σε σημείο που να συζητιέται ακόμα και η ματαίωση της προγραμματισμένης επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Αθήνα, κάτι που αποφεύχθηκε.

Την ίδια ώρα οι προγραμματισμένες επισκέψεις στη Θεσσαλονίκη και το Άγιον Όρος μετατίθενται εξαιτίας της έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού. Να ολοκληρώσουμε, ευσεβείς αναγνώστες μας, λέγοντας ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος διέψευσε φήμες περί παραιτήσεώς του για λόγους υγείας.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός Κεφαλονιάς: Προβληματισμός Τσελέντη για το ρήγμα μεταξύ Βόρειας Κεφαλονιάς και Λευκάδας

Θεσσαλονίκη: Πιάστηκαν στα χέρια οδηγός ταξί με πελάτη για τη μάσκα κατά του κορωνοϊού

Κορωνοϊός: Στους 594 οι διασωληνωμένοι – 69 θάνατοι και 5.991 νέα κρούσματα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15