search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 22:39
MENU CLOSE

Κορωνοϊός-Κατηγορηματικός Πλεύρης για lockdown: Δεν θα υπάρξουν ούτε γενικά, ούτε τοπικά

22.11.2021 11:27
lockdown_new

Την κυβερνητική διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν γενικά ή τοπικά lockdown επανέλαβε το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Παράλληλα, τόνισε ότι τα όποια μέτρα λαμβάνονται θα αφορούν την κινητικότητα όσων έχουν επιλέξει να μην εμβολιάζονται.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι η πίεση στο σύστημα υγείας συνεχίζεται αλλά εκτίμησε ότι με την ανάπτυξη κλινών ΜΕΘ και τη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα το Σύστημα Υγείας θα αντέξει.

Ο Θ. Πλεύρης ανέφερε ότι παρατηρείται μια σταθεροποίηση στον αριθμό των κρουσμάτων σε Βόρεια Ελλάδα και Θεσσαλία ενώ αντίθετα στην Αττική υπάρχει αύξηση κρουσμάτων.

Σημείωσε ωστόσο, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100.3, ότι η Αττική που έχει αρκετά μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασμού έχει λιγότερες νοσηλείες. 

Επίσης, απέκλεισε το ενδεχόμενο επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού αυτή την στιγμή εξηγώντας ότι θα οδηγούσε σε περισσότερες αναστολές εργασίας.

 Πρόσθεσε ότι ήδη το σύστημα υγείας έχει πιεστεί με τις αναστολές στους υγειονομικούς και αν οι αναστολές αυξηθούν θα υπάρξει πίεση και σε άλλους τομείς.

Οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας ήρθαν την ίδια στιγμή που αυξάνονται οι «φωνές» ειδικών που εκτιμούν ότι δεν θα πρέπει να αποκλείεται ένα νέο lockdown.

Για παράδειγμα, ο Καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης τόνισε ότι «αν δεν αποδώσουν θα πρέπει να πάρουμε πιο δραστικά μέτρα και ενδέχεται να πάμε σε νέο ιδιότυπο lockdown».

Διαβάστε επίσης:

Μαξίμου: Fake news το ταξίδι Μητσοτάκη στο Μέτσοβο – Να ζητήσει δημόσια συγγνώμη η Χρηστίδου (Photo)

Στο στόχαστρο της κοινωνίας οι βουλευτές της ΝΔ – Αναταραχή και προβληματισμός στο κυβερνών κόμμα για τα κενά που έχουν τα νέα μέτρα

Παπανδρέου: «Δεν θέλουμε ψηφοφόρους, θέλουμε ενεργούς πολίτες»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 22:39