search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 18:01
MENU CLOSE

Το «6άρι» της ΕΡΤ1 ενδυναμώνεται με τρείς ειδικές ενότητες

22.11.2021 14:35
ert new

Σε τρείς τομείς δραστηριότητας, ιδιαίτερης σημασίας, δίνει έμφανση ο ενημερωτικός τομέας της ΕΡΤ εντάσσοντας στο απογευματινό δελτίο της ΕΡΤ1 ισάριθμα ειδησεογραφικά ένθετα, για το Κλίμα, για την Οικονομία και για τον Πολιτισμό.

Το τρίπτυχο Κλίμα – Αριθμοί- Τέχνες στις ειδήσεις των 18.00 εγκαινιάζεται αύριο Τρίτη, 23 Νοεμβρίου με εβδομαδιαία περιοδικότητα με πρόθεση να αποτελεί κάθε «ένθετο» ξεχωριστά ραντεβού για τον τηλεθεατή που ενδιαφέρεται να έχει συμπυκνωμένη πληροφόρηση για κάθε έναν από τους τομείς αυτούς.

Οι Κατερίνα Χριστοφιλίδου, Ηλίας Σκιακαντάρης και Ματίνα Καλτάκη, έμπειροι δημοσιογράφοι, καθένας στον τομέα του, με διεισδυτική ματιά, θα παρουσιάζουν ειδήσεις και θα αναλύουν σε βάθος τα μηνύματα της εποχής για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή, την οικονομία και τον πολιτισμό.

Τον κύκλο εξειδικευμένων ενοτήτων ανοίγει αύριο, 23 Νοεμβρίου στις 18.30 η Κατερίνα Χριστοφιλίδου με το ειδικό ένθετο «Κλίμα» στο δελτίο καθώς η κλιματική κρίση είναι ήδη εδώ, απειλεί τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Το νερό, η ενέργεια, η ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα, η διατροφική ασφάλεια, τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι ορισμένοι μόνον τομείς του μάλλον αχανούς- σε κάποιες περιπτώσεις άγνωστου για το ευρύ κοινό- ρεπορτάζ.

Θα παρουσιάζονται, μεταξύ άλλων, τα νέα μοντέλα πράσινης ανάπτυξης, μοντέλα κυκλικής οικονομίας, όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζουμε για την καθαρή ενέργεια, τη βιώσιμη επιχειρηματικότητα, τη νέα- κλιματικά ουδέτερη- καθημερινότητα, τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που αναδύονται στο κατώφλι της μιας πιο πράσινης εποχής.

Το ένθετο «Αριθμοί» που θα επιμελείται και θα παρουσιάζει κάθε Τετάρτη στις 18.30 ο Ηλίας Σιακαντάρης δίνει τις εξελίξεις για νομίσματα, κρυπτονομίσματα, επιτόκια, αγορές, τιμές. Για δαπάνες, κέρδη, χρέη. Για το τι σημαίνουν τα οικονομικά κλισέ που πολλοί χρησιμοποιούν, λίγοι καταλαβαίνουν, αλλά αφορούν τους πάντες. 

Παρουσιάζει και εξηγεί αριθμούς που συνδέονται με τις κρυφές δυνάμεις πίσω από τις γεωπολιτικές κόντρες, αλλά και τον διαστημικό ανταγωνισμό των νέων «Γκάτσμπι» που με τις ενέργειες τους διαμορφώνουν το βαρόμετρο ενός πλανήτη σε υπερβολή, ενώ δίνει απλές απαντήσεις σε σύνθετα ερωτήματα που αφορούν στην οικονομία και στην ποιότητα ζωής.

Την ίδια ώρα, κάθε Παρασκευή στο ένθετο «Τέχνες» η Ματίνα Καλτάκη θα φωτίζει τον παραγκωνισμένο αλλά εξόχως σημαντικό και δημιουργικό τομέα του πολιτισμού.

Θέατρο, κινηματογράφος, βιβλία, μουσική, εικαστικά, αρχιτεκτονική, design, κάθε τι ενδιαφέρον που συμβαίνει στον ευρύτερο χώρο του πολιτισμού θα έχει την προβολή που του αξίζει.

Δημιουργοί που παράγουν πολιτιστικά προϊόντα, ιδέες για επισκέψεις σε μουσεία και γκαλερί, ξεχωριστές παραστάσεις και ταινίες, βόλτες με πολλή μουσική, προτάσεις για βιβλία που αξίζει να διαβάσουμε.

Τα πιο σημαντικά γεγονότα στον χώρο του πολιτισμού.  Όλα εκείνα που ομορφαίνουν τη ζωή μας, θα βρίσκονται στην θεματολογία του συγκεκριμένου πολιτιστικού ενθέτου.

Διαβάστε επίσης

«Η Γη της Ελιάς» – Spoiler: Ο απαγωγέας ζητά από την Ισμήνη να παραδώσει η ίδια τα λύτρα

Αποκαλυπτική δημοσιογραφία με την ευλογία του Πάπα

Alpha: Συζητήσεις με τον Νίκο Κοκλώνη για νέο τηλεοπτικό project

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 18:01