search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 15:14
MENU CLOSE

Μετάλλαξη Όμικρον: Εμβόλιο σε 100 μέρες αν χρειαστεί, λέει ο Μπουρλά

30.11.2021 17:04
bourla-new-01
© ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Pfizer για την παρασκευή εμβολίου που να «πιάνει» την παραλλαγή Όμικρον, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Aλμπερτ Μπουρλά.

Ο επικεφαλής της φαρμακευτικής εταιρείες επανέλαβε πως ο καλύτερος τρόπος προστασίας από την κάθε νέα παραλλαγή του ιού που εμφανίζεται, παραμένει ο εμβολιασμός. Και για αυτόν τον λόγο, εκτίμησε ότι η εταιρεία είναι έτοιμη να παράξει μέσα σε 100 ημέρες, αν χρειαστεί, εμβόλιο για την νέα παραλλαγή και να δοθεί για έγκριση στις ρυθμιστικές αρχές.

«Είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε μια παραλλαγή, όπως η Όμικρον. Από τις μελέτες που έχουμε κάνει για τις Βήτα και Δέλτα, έχουμε θεσπίσει μια προσέγγιση για την ανάπτυξη και παραγωγή παραλλαγμένων εκδόσεων του εμβολίου μας σε περίπου 100 μέρες, αν χρειαστεί, οι οποίες θα τίθενται προς έγκριση στις ρυθμιστικές αρχές» είπε, αρχικά, σε ανάρτησή του στο Twitter.

Και συνέχισε: «Ακόμα πιστεύουμε, ωστόσο, πως η καλύτερη προστασία απέναντι στην εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον και οποιασδήποτε νέας παραλλαγής που μπορεί να εμφανιστεί, είναι ο πλήρης εμβολιασμός και ο ενισχυτικός εμβολιασμός όλων των επιλέξιμων ατόμων».

Διαβάστε επίσης:

Μετάλλαξη Όμικρον: Πόσο αποτελεσματικά είναι τα εμβόλια – Η Οξφόρδη «απαντά» στη Moderna

«Καμπάνα» ΕΣΡ σε κανάλι για προσβολή στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα

Νέο Ηράκλειο: Την απήγαγαν και την κακοποίησαν σεξουαλικά – Ύστερα την παράτησαν σε στάση λεωφορείου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 15:14