search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 03:46
MENU CLOSE

Τσίπρας: Δεν στηρίζει την πρόταση Γεροτζιάφα για καθολικό υποχρεωτικό εμβολιασμό

01.12.2021 16:33
alexis-tsipras-new (6)

«Άδειασε» την πρόταση Γεροτζιάφα για καθολικό υποχρεωτικό εμβολιασμό ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Βουλή όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον κάλεσε να απαντήσει αν συμφωνεί με την πρόταση του συμβούλου του.

«Οι σύμβουλοι έχουν τις απόψεις τους» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και παρέπεμψε στον Ηλία Μόσιαλο ο οποίος, όπως είπε, αν και σύμβουλος του πρωθυπουργού διαφώνησε με το πρόστιμο κινούμενος και αυτός πιο κοντά στην πρόταση Τσίπρα για θετικά κίνητρα. Αναφέρθηκε επίσης στον κ. Παυλάκη «που λέει να προχωρήσουμε σε τοπικά λοκντάουν». «Έχω συμβούλους που λένε καθαρά και δημόσια τις απόψεις τους. Οι επιστήμονες που συμβουλεύουν τα κόμματα και τους πολιτικούς αρχηγούς δεν είναι κομματικοί ταγοί. (…) Οι επιστήμονες διατυπώνουν τις απόψεις τους, ασχέτως πολιτικής σκοπιμότητας, χωρίς να φοβούνται το πολιτικό κόστος και αυτό είναι μια κατάκτηση της Δημοκρατίας».

Υπενθυμίζεται ότι σε σημερινό του άρθρο ο καθηγητής αιματολογίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης, και εκ των συμβούλων του Αλέξη Τσίπρα τάχθηκε υπέρ του καθολικού υποχρεωτικού εμβολιασμού με εργαλείο ποινής το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Η κυβέρνηση, γράφει, «ας εφαρμόσει σωστά, με δημοκρατικό τρόπο και με βάση τη αρχή της ισονομίας, το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού σύμφωνα με τις παρακάτω αρχές:

· Υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλους τους ενήλικες πολίτες ανεξάρτητα εισοδήματος, τάξης, τόπου κατοικίας.

· Εφαρμογή ‘’ποινών’’ που να διαπνέονται από τις αρχές της ισονομίας και να στηρίζονται στο βασικό εργαλείο που αποδεδειγμένα έχει δουλέψει στις χώρες με επιτυχημένα εμβολιαστικά προγράμματα: δηλαδή το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Μια απλή ιδέα είναι να μην μπορούν οι ανεμβολίαστοι να έχουν πρόσβαση σε μέσα μαζικής μεταφοράς, δημόσιες υπηρεσίες, φορολογική ενημερότητα κλπ».

Διαβάστε επίσης:

Οικονόμου: Οι αποφάσεις της κυβέρνησης για υποχρεωτικό εμβολιασμό είναι πλήρως συμβατές με το Σύνταγμα (Video)

Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Παπανδρέου: Αν υπάρξει μεγάλη συμμετοχή, ίσως δεν χρειαστεί β’ γύρος

Γεωργιάδης: «Προχωράμε με τον εμβολιασμό -Δεν υπάρχουν χρήματα για να στηρίξουν lockdown»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09