search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 23:51
MENU CLOSE

Κατερίνη: Νεκρή 55χρονη που παρασύρθηκε από ρέμα (Video)

12.12.2021 13:33
pyrosvestiski

Τραγική κατάληξη είχαν οι έρευνες της Πυροσβεστικής στη Σκοτίνα Πιερίας, όπου και δηλώθηκε η παράσυρση αυτοκινήτου από χείμαρρο, που φούσκωσε λόγω της κακοκαιρίας, στο οποίο επέβαινε μια γυναίκα. Η 55χρονη γιατρός έχασε τη ζωή της όταν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά ρέματος.

Η σορός της άτυχης γυναίκας και γνωστής παιδιάτρου από την Κατερίνη, βρέθηκε 1,5 χλμ. μακριά από το αυτοκίνητό της και ανασύρθηκε από ειδικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής, όπως μεταδόθηκε από την ΕΡΤ.

Σημειώνεται πως τα ορμητικά νερά του ρέματος της Ζλιάνας παρέσυραν το αυτοκίνητο που οδηγούσε η άτυχη παιδίατρος, μητέρα 3 παιδιών.

 Εικάζεται πως η γυναίκα προσπάθησε να βγει από το αυτοκίνητό της, ωστόσο δεν πρόλαβε, με συνέπεια να την παρασύρουν τα νερά. 

Καταστροφές σε Μεσολόγγι και Ναύπακτο

Μεγάλες καταστροφές άφησε πίσω της η κακοκαιρία προκλήθηκαν στην περιοχή της Δυτικής Αχαΐας λόγω της συνεχούς έντονης βροχόπτωσης.

Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό, δεκάδες κατοικίες πλημμύρισαν και πολλοί άνθρωποι απομακρύνθηκαν.

Η Πυροσβεστική δέχτηκε δεκάδες κλήσεις για παροχή βοήθειας ενώ σε επιφυλακή βρίσκεται και το ερπυστριοφόρο όχημα.

Τα σοβαρότερα προβλήματα από την κακοκαιρία εντοπίστηκαν στις περιοχές του Μεσολογγίου και της Ναυπάκτου.

Στο Μεσολόγγι, σύμφωνα με τον δήμαρχο Κωνστασταντίνο Λύρο, η κατάσταση παραμένει οριακή καθώς εξακολουθεί να υπάρχει κίνδυνος από ενδεχόμενη υπερχείλιση του ρέματος της Αγριλιάς.

Αργά το απόγευμα του Σαββάτου, «απομακρύνθηκαν για προληπτικούς λόγους περίπου 150 κάτοικοι των περιοχών Βαλτούλια, Κολοβέϊκα και Ταμπακαριά», οι οποίοι πέρασαν τη νύχτα σε ξενοδοχεία.

Στη Ναύπακτο, η Πυροσβεστική δέχτηκε περισσότερες από 65 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων, ενώ απομακρύνθηκαν και 15 άτομα προληπτικά από τις οικίες τους.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ναυπάκτου Βασίλειο Γκίζα σημειώθηκαν πλημμύρες σε υπόγεια ενώ οριακή χαρακτηρίστηκε η κατάσταση στους χειμάρρους «Βαριάς» και «Σκας».

Είναι χαρακτηριστικό πως ένας ηλικιωμένος που κατοικούσε παραπλεύρως του ρέματος Τζάβαρη στο Ξηροπήγαδο χρειάστηκε τη βοήθεια της πυροσβεστικής και του προέδρου της κοινότητας για να απεγκλωβιστεί.

Φθιώτιδα: Ξεχείλισε ο Σπερχειός – Εκκενώσεις με βάρκες στο Κόμμα

Στην περιοχή της Φθιώτιδας μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις από τα ξημερώματα του Σαββάτου, ξεχείλισε ο Σπερχειός δημιουργώντας προβλήματα σε αρκετές περιοχές.

Χρειάστηκε η επέμβαση της 7ης ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό κατοίκων από τα σπίτια τους στο χωριό Κόμμα του δήμου λαμιέων.

Δοκιμάστηκαν Αργολίδα και Ναύπλιο

Αργολίδα, Ναύπλιο και η ευρύτερη περιοχή δοκιμάστηκαν επίσης από την κακοκαιρία. Τεράστια κύματα σηκώθηκαν στο Τολό και την Πλάκα το απόγευμα του Σαββάτου. Η θάλασσα βγήκε στη στεριά, από τα πολλά μποφόρ που φυσούσαν στο Αργολικό κόλπο.

Στο Τολό εξαφανίστηκε η Ψιλή Άμμος και το θαλασσινό νερό σε πολλά σημεία διέλυσε την παραλία. Παραθαλάσσιες εγκαταστάσεις «πνίγηκαν» και σε κάποιες περιπτώσεις διαλύθηκαν.

Στην παραλία πίσω από την Αρχαία Ασίνη η προβλήτα εξαφανίστηκε από τα μανιασμένα κύματα. Αντίστοιχα στην Πλάκα Δρεπάνου ο παραλιακός δρόμος «εξαφανίστηκε» από τα νερά. Η άσφαλτος γέμισε πέτρες.

Στο μεταξύ, αποκλείστηκαν περίπου 80 κάτοικοι στο χωριό Άνω Μακρινού του Δήμου Αγρινίου, στην Αιτωλοακαρνανία. Οι τρεις δρόμοι που οδηγούσαν στο χωριό, έκλεισαν από μεγάλες καταπτώσεις λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων. Επίσης χωρίς ρεύμα έμεινε το μισό χωριό καθώς κυπαρίσσι έπεσε πάνω σε καλώδια. Οι κάτοικοι έκαναν έκκληση για να αποκατασταθεί το συντομότερο η πρόσβαση.

Στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη, η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αποδείχτηκε σωτήρια για τους νεαρούς επιβάτες ΙΧ, που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά ρέματος, στο δρόμο που συνδέει το Σχολάρι με τα Λαγκαδίκια.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 11 το βράδυ του Σαββάτου. Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, στο όχημα επέβαιναν ένας νεαρός και δύο φίλες του. Το αυτοκίνητο παρασύρθηκε από το ρέμα και βγήκε από το δρόμο. Πυροσβέστες απεγκλώβισαν τους τρεις νέους που είχαν εγκαταλείψει το όχημα και παρέμεναν εγκλωβισμένα εντός του ρέματος.

Διαβάστε επίσης:

Τηλεθέαση: Μεγάλη μάχη του J2US με το The Voice

Απογραφή 2021: Λήγει την Δευτέρα η προθεσμία – Τα δεδομένα για όσους δεν έχουν αυτοαπογραφεί

The Voice: Το τρελό μπέρδεμα του Γιώργου Λιανού στον αέρα (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 23:50