search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 14:30
MENU CLOSE

Ξεκίνησαν σήμερα τα δρομολόγια της επέκτασης του Τραμ στον Πειραιά

15.12.2021 13:23
tram-new

Ξεκινησε σήμερα η εμπορική λειτουργία της επέκτασης του Τραμ προς Πειραιά, μιας πολύπαθης επεκτασης η κατασκευή της οποίας ξεπέρασε τα εφτα χρόνια.

Η επέκταση  περιλαμβάνει τη λειτουργία αρχικά 11 νέων στάσεων: Γήπεδο Καραϊσκάκη, Μικράς Ασίας,  Λαμπράκη,  Ευαγγελίστρια, Πλατεία Δεληγιάννη,  Δημαρχείο,  Αγία Τριάδα,  Πλατεία Ιπποδαμείας,  34ου Συντ. Πεζικού, Ανδρούτσου, Ομηρίδου Σκυλίτση. 

Σύντομα αναμένεται να παραδοθεί και η 12η  στάση, με την επωνυμία «Ακτή Ποσειδώνος», που θα αποτελέσει τον νέο τερματικό σταθμό της Γραμμής 7.

Το δίκτυο Τραμ αποτελούν πλέον 2 νέες γραμμές: Η Γραμμή 6 (ΠΙΚΡ – ΣΥΝ) «Πικροδάφνη – Σύνταγμα» και η Γραμμή 7 (ΒΟΥΛΑ – ΠΕΙΡ) «Ασκληπιείο Βούλας – Ακτή Ποσειδώνος (Πειραιά)».

Σταθμοί ανταπόκρισης και των 2 γραμμών είναι  οι στάσεις «Πικροδάφνη» και «Έδεμ», με μέσο χρόνο ανταπόκρισης τα 4,5 λεπτά.

Παράλληλα, ο στόλος του Τραμ ενισχύεται με 25 σύγχρονους συρμούς, αναβαθμίζοντας περαιτέρω το παρεχόμενο μεταφορικό έργο στο δίκτυό του.

Με τη λειτουργία των 2 νέων γραμμών διαμορφώνονται σταθερές χρονοαποστάσεις σε ολόκληρο το δίκτυο.

Ειδικότερα, η συχνότητα των δρομολογίων ορίζεται από τις 07:00 έως τις 19:00 στα 9 λεπτά τις καθημερινές και στα 12 λεπτά το Σαββατοκύριακο.

Η διάρκεια διαδρομής διαμορφώνεται στα 33΄ για τη διαδρομή «Σύνταγμα – Πικροδάφνη», στα 35΄ για το «Πικροδάφνη – Σύνταγμα», στα 57΄ για το «Ασκληπιείο Βούλας – Αγία Τριάδα» και στα 51΄ για το «Αγία Τριάδα – Ασκληπιείο Βούλας». 

Διαβάστε επίσης

Χρήστος Κιούσης για Στάθη Παναγιωτόπουλο: «Αηδιάζουμε μπροστά στον βόθρο των πράξεών του»

Ράδιο Αρβύλα: Η «απολογία» Κανάκη έκανε ρεκόρ τηλεθέασης – «Δεν διαπραγματευόμαστε την εντιμότητά μας» (Video)

Ράδιο Αρβύλα: Δεν έπεισε το twitter ο Κανάκης – Ποια ποινή αντιμετωπίζει ο Στάθης Παναγιωτόπουλος (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 14:29