search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 13:06
MENU CLOSE

Κουρουμπλής αντί Πολάκη!

17.12.2021 16:24
Kouroumplis-new (2)

Διαβάζω παντού για παραλήρημα Κουρουμπλή. Η έκφραση αυτή που συνοδεύει την είδηση της διαγραφής του, μου φαίνεται περίεργη καθώς ο αντιπολιτευτικός λόγος του ΣΥΡΙΖΑ είναι καταστατικά παραληρηματικός (εκτός ελαχίστων περιπτώσεων). «Δολοφονήσατε τους ανθρώπους! Αυτό κάνατε!», αναφέρθηκε από βήματος της Βουλής στην κυβέρνηση ο κύριος  Κουρουμπλής.  Ο κύριος Κουρουμπλής όπως και όλοι οι Κουρουμπλήδες του κοινοβουλίου απλώς δεν έπρεπε να προτείνονται για βουλευτές. Αν διέγραφαν τα κόμματα τους Κουρουμπλήδες, λίγες έδρες θα έμεναν κατειλημμένες στο κοινοβούλιο!

Δηλαδή, πρέπει να πιστεύουμε τώρα, ότι για λόγους πολιτικού πολιτισμού όπως τόσο κομψά αρέσκονται  να δηλώνουν οι πολιτισμένοι του κοινοβουλίου, διεγράφη ο Κουρουμπλής. Ενόχλησε την πολιτική αισθητική του Τσίπρα και εν γένει των Συριζαίων όταν ο βασικός σέντερ φορ της ομάδας είναι ο Πολάκης; Κάποια στιγμή αυτή η κοροϊδία πρέπει να τελειώσει από όλους. Αποτελεί ευθεία προσβολή στην νοημοσύνη του ελληνικού λαού. Πέραν του ότι πλέον, αυτού του είδους η υποκρισία δεν πείθει ούτε τους πλέον ηλίθιους οπαδούς των κομμάτων, ούτε τους πιο ούγκανους. Αλήθεια, τον πείραξε ο Κουρουμπλής και τον απέπεμψε  με συνοπτικές διαδικασίες ο αρχηγός της  αξιωματικής αντιπολίτευσης, την ώρα  που έδινε μάχες στους προμαχώνες της ευρωπαικής σοσιαλδημοκρατίας –  ως φτωχός συγγενής-  καθώς ο αυθεντικός εκπρόσωπος είναι ο Ανδρουλάκης; Διέκοψε το σφιχτό πρόγραμμα των επαφών του στην Ευρώπη  για να ασχοληθεί με τον Κουρουμπλή και μια ανοησία που εκστόμισε από βήματος της Βουλής, από αυτές που οι Συριζαίοι τις έχουν στην καθημερινή τους διάταξη; Αν δεχτούμε σαν παραλήρημα αυτή τη φράση, με τους ωκεανούς ύβρεων προσβολών και χυδαιοτήτων  του Πολάκη τι θα γίνεται; Αυτές δεν πιάνουν; Τι λέει επ’ αυτού ο πολιτισμένος και ευαίσθητος κύριος Φίλης;  Ιδιαίτερα επιλεκτική  αντίληψη κοινοβουλευτικής ευπρέπειας έχουν στο ΣΥΡΙΖΑ .

Ακούμε ότι ο Τσίπρας θέλει να εμφανιστεί στην Βουλή δίχως σκιές και εκκρεμότητες ώστε να επιχειρήσει μια σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση. Ωστόσο, κάθε ενέργεια έχει επιπτώσεις.  Αν δεν τον διέγραφε, όπως δεν έχει πράξει και με τον Πολάκη σε εκατοντάδες περιπτώσεων, πιθανώς απλώς να του το επεσήμαιναν.  Ε και;  Εδώ έχουν γίνει τέρατα και σημεία και δεν έδωσαν σημασία. Αυτό που δεν υπολογίζουν στο ΣΥΡΙΖΑ  είναι ότι η συνέπεια στην πολιτική παίζει το ρόλο της. Τώρα  θα τον κατηγορήσουν για προσχηματική διαγραφή και για πολιτική υποκρισία. Διεύρυνε το μέτωπο  της αντεπίθεσης που θα δεχτεί και θα του αλλάξουν την κουβέντα καθώς η πολιτική δεν ασκείται με στιγμιαίες ευαισθησίες αλλά με συνέπεια.  

Διαβάστε επίσης:

Ο Προϋπολογισμός σηματοδοτεί το σταδιακό πέρασμα σε ένα νέο οικονομικό μοντέλο

Covid-19 και ΕΣΥ

Άλλο σάτιρα και άλλο σάτυρος!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 13:03