search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 22:42
MENU CLOSE

Ο Αργύρης Πανταζάρας είπε «όχι» στη δικτατορική αντίληψη της τηλεοπτικής κάμερας

17.12.2021 18:42
Ο Αργύρης Πανταζάρας ξεκαρδίστηκε με τη δραματική σκηνή στις «Άγριες Μέλισσες» - «Πας καλά; Γιατί γελάς;» (Video) - Media

Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι, ως φαίνεται, με την τακτική των εκπομπών της πρωινής και μεσημεριανής ζώνης να στέλνουν έναν ρεπόρτερ να περιμένει έξω από έναν επαγγελματικό χώρο να εμφανιστεί κάποιος καλλιτέχνης, τραγουδιστής ή ηθοποιός, ο οποίος, θεωρείται δεδομένο από εκείνους που κάνουν την εκπομπή, ότι πρέπει να σταθεί «κλαρίνο» στην κάμερα και ότι είναι υποχρεωμένος να απαντήσει στον δημοσιογράφο σε ό,τι κι αν τον ρωτήσει και που μπορεί ελάχιστη έως καθόλου σχέση να έχει με αυτό που κάνει ο καλλιτέχνης.

Ζητούν με φορτικότητα απαντήσεις- τοποθετήσεις- γνώμη επι παντός επιστητού. Λες και ο ηθοποιός, ο τραγουδιστής, είναι φωτεινός παντογνώστης και οφείλει να έχουν άποψη για όλα. Ακόμη περισσότερο οφείλουν  να την εκφράζουν σε κάθε μαχητικό ρεπόρτερ- απεσταλμένο των πρωινομεσημεριανάδικων. Διαφορετικά, μαύρο φίδι που τον έφαγε το καλλιτέχνη.

Πρόσφατο περιστατικό καταγράφηκε με τον ηθοποιό Αργύρη Πανταζάρα. Η εκπομπή «Mega Καλημέρα» είχε στείλει το προηγούμενο βράδυ ρεπόρτερ με κάμερα στο θέατρο Πορεία και μόλις πήγε να φύγει ο άνθρωπος από το χώρο άρχισε ο καταιγισμός ερωτήσεων.

Για τους τύπους ίσως και να έγιναν το πολύ δύο ερωτήσεις που αφορούσαν στο έργο. Πάντως δεν έγινε αντιληπτό ότι έγιναν περισσότερες. Σίγουρα όμως ακόμα κι αυτές έγιναν απλώς διότι έπρεπε. Άλλο ήταν το ζητούμενο. Η ιντριγκαδόρικη ατάκα που θα δώσει πάσα για κουβεντολόι στο στούντιο.

Και άρχισε η «επίθεση». Για τον διαχωρισμό ανθρώπων σε εμβολιαστές και αντιεμβολιαστές, για τους ηθοποιούς που αφήνουν παραστάσεις προκειμένου να λάβουν μέρος σε ριάλιτι, αν εκείνος κάνει ψυχοθεραπεία ή άλλες εναλλακτικές μεθόδους.

Ο ηθοποιός έκδηλα πιεσμένος ακριβώς διότι καλείτο να απαντήσει στον επίμονο ρεπόρτερ, με ευγένεια απέκρουσε την «πολιορκία», λέγοντας «αυτό δεν αφορά την συγκεκριμένη στιγμή».

Ο διάλογος που σημειώθηκε μπροστά στην κάμερα ήταν ο εξής:

: Πως είσαι αυτή την περίοδο με όσα συμβαίνουν, τον διαχωρισμό τον ανθρώπων, την πανδημία;

Απ: Δεν με ενδιαφέρει καθόλου… Αυτό το θέμα, σήμερα, τώρα, δεν με ενδιαφέρει καθόλου αυτή την στιγμή.

Ερ: Έχεις ακούσει για κάποιους ηθοποιούς που φεύγουν από παραστάσεις για να συμμετάσχουν σε ριάλιτι; Πως σου φαίνεται αυτή η στάση;

Απ: Αυτή την στιγμή, αυτή την στιγμή δεν με αφορά καθόλου.

Ερ: Κάνεις κάτι για να μπορείς να μην επηρεάζεσαι από θέμα ψυχοθεραπείας ή κάποιες εναλλακτικές μεθόδους;

Απ.: Αυτό δεν αφορά κανέναν, αυτή την στιγμή.

Στο πλατό η παρουσιάστρια και οι αυλικοί της με ειρωνική διάθεση άρχισαν την πλακίτσα παίζοντας με την φράση «αυτή τη στιγμή» του ηθοποιού.

Ένας  ενορχηστρωμένος υποδόριος προπηλακισμός μόλις είχε αρχίσει. Με χασκογελάκια, παρουσιάστρια και πανελίστες, με υποτιμητικό υφάκι χλεύαζαν, και ένας εξ αυτών με νόημα έλεγε «τουλάχιστον τον αφορά η παράσταση».

Δεν άρεσε στο παρεάκι το γεγονός ότι ο Πανταζάρας τόλμησε να μην απαντήσει. Πού να βρήκε το θράσος άραγε; Ο εξαιρετικός ηθοποιός δεν τους έκανε το χατίρι. Αίφνης το κλίμα στο πλατό άλλαξε.

Λες και είναι θέσφατο ότι άπαξ και του «χώσουν» ένα μικρόφωνο μπροστά του και μια κάμερα είναι υποχρεωμένος να απαντήσει αναντίρρητα σε ότι σε ρωτήσουν.

Αλλά δεν έχουν καταλάβει ότι είμαστε σε χώρα με δημοκρατικό πολίτευμα. Ότι ακόμα διατηρεί κάθε άνθρωπος το δικαίωμα να μιλήσει ή να τοποθετηθεί όταν θέλει και όπου θέλει για όποιο θέμα θέλει.

Σίγουρα δεν έχουν καταλάβει στο πρωινομεσημεριανάδικο συμπούρμπουλο ότι με αυτή την πρακτική κάνουν κατάχρηση εξουσίας.

Αντιδράσεις όπως η συγκεκριμένη από τον Αργύρη Πανταζάρα ή η προχθεσινή του Μιχάλη Μόσιου στο αεροδρόμιο, ή του Παύλου Χαϊκάλη (σε απεσταλμένο ρεπόρτερ της εκπομπής «Super Κατερίνα»), όπως κι αυτή του Χριστόφορου Ζαραλίκου αλλά και του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου θα υπάρχουν όπου πάει να επιβληθεί τηλεοπτική δικτατορία.

Το μόνο που κατάφεραν παρουσιάστρια και βοηθητικοί παρουσιαστές, ήταν να εκθέσουν εαυτούς, σαν τη Σάσα Σταμάτη, επειδή κάποιος δεν εμφανίστηκε πειθήνιος.

Διαβάστε επίσης:

«Η Γη της Ελιάς»-Spoiler: Ο Στάθης δεν μπορεί να δεχτεί πως έχασε την Ιουλία για πάντα (Photos)

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Και νέα καταγγελία – «Ήθελε ερωτική πράξη, μου είπε ‘’τι περιμένεις αφού ήρθες εδώ;’’» (Video)

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις για «Ράδιο Αρβύλα» και Αντώνη Κανάκη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 22:40