search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 16:17
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Νέες παρτίδες εμβολίων της Pfizer για παιδιά 5-11 ετών – Άνοιξαν νέα ραντεβού (video)

27.12.2021 19:01
emvoliasmos paidia new

Το άνοιγμα 120.000 νέων ραντεβού για εμβολιασμούς παιδιών ηλικίας 5-11 ετών ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεμιστοκλέους , σήμερα επιβεβαίωσε η Pfizer τις παραδόσεις παιδικών εμβολίων στις 3 Ιανουαρίου. Πρόσθεσε ότι ήδη έχουν κλειστεί πάνω από 40.000 ραντεβού,  ενώ έχουν εμβολιαστεί πάνω από 15.000 άτομα.

Μιλώντας γενικά για την εκστρατεία «Ελευθερία» ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας τόνισε: «Κλείνουμε σήμερα ένα χρόνο από τον πρώτο εμβολιασμό στη χώρα μας. Σήμερα έχουν γίνει 17.060.000 εμβολιασμοί, 7 εκατομμύρια έχουν ολοκληρώσει εμβολιασμό (66%) και 75,6% επί των δικαιούχων έχουν κάνει την τρίτη δόση. Πάνω από 15.000 συμπολίτες μας θα είχαν χάσει τη ζωή τους χωρίς τους εμβολιασμούς. Είμαστε όγδοοι στην Ευρώπη στις αναμνηστικές δόσεις» κατέληξε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Από την πλευρά της η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου μίλησε για την ανάπτυξη εμβολίων και την πορεία των εμβολιασμών το 2021: «Σήμερα υπάρχουν τουλάχιστον 26 εμβόλια που έχουν εγκριθεί και άλλα 200 υπό ανάπτυξη. Η εκστρατεία Ελευθερία ξεκίνησε με το πιο δύσκολο από πλευράς διαχείρισης εμβόλιο, αυτό της Pfizer. Τον αρχικό ενθουσιασμό ακολούθησε χαλάρωση, λόγω των αρνητών. Η μετάλλαξη Δέλτα έκανε την ανατροπή. Τα δεδομένα για την Όμικρον θέλουν ακόμα τεκμηρίωση και υποεκτιμάται ο παράγων επαναλοίμωξη. Ίσως επιβαρύνει το σύστημα υγείας λόγω της υψηλής μεταδοτικότητας. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ικανότητα διαφυγής από τα αντισώματα των εμβολίων. Μελέτες δείχνουν πως η τρίτη δόση μπορεί να αντιμετωπίσει επιτυχώς τη λοίμωξη από την Όμικρον και δεν προτείνεται να αλλάξουν οι εμβολιαστικές εκστρατείες. Αρμόδιες αρχές λένε πως τα εμβόλια κορωνοϊού θα γίνουν σαν τα εμβόλια της γρίπης. Η πανδημία ανέδειξε τις ανισότητες που υπάρχουν παγκοσμίως. Οι υψηλού εισόδήματος χώρες έχουν εμβολιαστεί κατά 75%, οι μέτριου προς χαμηλού εισοδήματος κατά 40% και οι χαμηλού εισοδήματος κατά 7%» κατέληξε η κ. Θεοδωρίδου.

Διαβάστε επίσης:

Μπουρνάζι: Έλληνες μαχαίρωσαν και λήστεψαν αλλοδαπούς

Κορωνοϊός: Σαφάρι ελέγχων τα Χριστούγεννα – Τι δείχνουν τα στοιχεία των ελεγκτικών αρχών

Νέα μέτρα από 3/1: Έως τις 12 τα μπαρ, απαγόρευση ορθίων, τηλεργασία, FPP2 για εργαζόμενους στην εστίαση (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 16:16