search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 14:54
MENU CLOSE

Κορωνοϊός-Μετάλλαξη «Όμικρον»: Προς νέο «μαύρο» ρεκόρ με 50.000 κρούσματα

04.01.2022 13:45
syntagma_new

Με νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων φαίνεται ότι θα κλείσει η σημερινή καταμέτρηση του ΕΟΔΥ λόγω της συνεχούς επικράτησης της μετάλλαξης «Όμικρον».

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι τις 11 το πρωί τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ήταν ήδη 34.000 ενώ ο τελικός αριθμός αναμένεται να αγγίξει τις 50.000.

Ήδη, τα επτά στα δέκα μοριακά τεστ (PCR) που γίνονται σε διαγνωστικά κέντρα της Θεσσαλονίκης είναι θετικά, ενώ ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης ανακοίνωσε χθες ότι το 70% των κρουσμάτων, αλλά και το 70% των εισαγωγών στα νοσοκομεία οφείλονται στην «Όμικρον».

Την εκτίμηση ότι τις επόμενες ημέρες τα κρούσματα ενδεχομένως να φτάσουν και τις 70.000-80.000 είχε κάνει το βράδυ της Δευτέρας ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.

«Θα είναι μεγαλύτεροι οι αριθμοί από αυτούς που βλέπουμε αυτήν την εβδομάδα. Θα δούμε 60 – 70.000 (σ.σ. κρούσματα) σε μέρες αιχμής όπως οι Τρίτες και οι Τετάρτες», συμπλήρωσε και τόνισε:

«Αυτήν την στιγμή υπάρχουν δύο διαφορετικές πανδημίες. Το 10% των κρουσμάτων δίνει η έξαρση της Δέλτα και το υπόλοιπο 90% μια πανδημία της ‘Όμικρον“».

Ανησυχία για περαιτέρω «έκρηξη» στην Αττική

Την ίδια στιγμή, για 20.000 κρούσματα στην Αττική ίσως και σήμερα έκανε λόγο ο καθηγητής Αναλυτικής ΧημείαΝίκος Θωμαΐδης.

«Οι μετρήσεις στα λύματα δείχνουν μια πολύ μεγάλη αύξηση, καθώς μέσα σε 20 μέρες έχει πενταπλασιαστεί το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής, είναι μετρήσεις που δεν έχουμε ξαναδεί», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα τόνισε με βεβαιότητα ότι «οπωσδήποτε θα υπερβούν τις 40.000 τα κρούσματα το επόμενο διάστημα».

«Αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς με ακρίβεια πότε θα γίνει η κορύφωση του κύματος, αλλά φαίνεται ότι όπως εξελίσσεται μπορεί να είναι περίπου στις 20 Ιανουαρίου, αλλά μπορεί να έρθει και πιο γρήγορα, γιατί έχει γρήγορη εξέλιξη», πρόσθεσε.

Ενστάσεις για το άνοιγμα των σχολείων

Τέλος, έκδηλη είναι η ανησυχία αρκετών επιστημόνων και ειδικών για το άνοιγμα των σχολείων στις 10/1, απόφαση που φαίνεται ότι έχει «κλειδώσει» για την κυβέρνηση.

«Τώρα για 1-2 εβδομάδες μας έπιασε η βιασύνη να μολύνουμε όλα τα παιδιά πριν εμβολιαστούν. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα πολλές παιδιατρικές περιπτώσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά μέσω ανάρτησής του o γιατρός-ερευνητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης.

Οι επίσημες ανακοινώσεις με το άνοιγμα των σχολείων θα γίνουν στις 6 το απόγευμα από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμεώς.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Μπούφος βρέθηκε σε άθλια κατάσταση μέσα σε λύματα – Πώς σώθηκε (Photo)

ΠΙΣ για το πλαφόν στα PCR: Όχι στη μείωση της τιμής, αλλά το κόστος να καλύπτεται από το κράτος

Ευαγγελισμός – Καταγγελία: Πιέζουν τους υγειονομικούς να μην κάνουν τεστ για να μη… βγουν θετικοί! (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 14:52