search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 08:03
MENU CLOSE

Κορωνοϊός – PCR: Στα 50 ευρώ η τιμή για μοριακό τεστ

04.01.2022 11:05
test

Ανώτατη τιμή  50 ευρώ για το μοριακό τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού (40 ευρώ για το test + 10 ευρώ για τη δειγματοληψία) θεσμοθετεί με υπουργική απόφαση η κυβέρνηση.

Το λεγόμενο PCR ή μοριακό τεστ μπαίνει σε διατίμηση από σήμερα. Σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται από τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.

Η σχετική υπουργική απόφαση θα εκδοθεί – όπως είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης – σήμερα το μεσημέρι ενώ κανείς δεν θα μπορεί να υπερβεί την νέα αυτή τιμή καθώς πρόκειται για διατίμηση.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ότι η τιμή ορίζεται με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι πιο συμφέρουσα για τον πολίτη και να μην θέτει σε κίνδυνο την ίδια τη διαδικασία, καθώς εάν τα περισσότερα εργαστήρια δεν έχουν το παραμικρό κέρδος ή και μικρή ζημιά, τότε τα τεστ θα γίνονται από λιγότερα κέντρα και η αναμονή και η πίεση θα αυξηθεί στα υπόλοιπα.

Παράλληλα, σχετικά με το αίτημα των ιατρών για συνταγογράφηση των μοριακών τεστ, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι απέσυραν το σχετικό αίτημά τους όταν κατάλαβαν ότι θα σήμαινε ένταξή τους στον μηχανισμό του claw back.

Ο υπουργός επέμεινε ότι ένα μήνα «θα έχουμε ξεμπερδέψει με αυτή τη φάση του πανδημικού κύματος».

Πρόσθεσε ότι ο ίδιος δεν έχει ιατρικές γνώσεις αλλά διαβάζει και ακούει τους ειδικούς και επικαλέστηκε τις δηλώσεις του επικεφαλής του δανικού επιδημιολογικού ινστιτούτου του Serum που εκτιμά πως η πανδημία θα τελειώσει το επόμενο δίμηνο.

Σχετικά με το ξύλο που χτύπησε, εξήγησε ότι παρότι δεν είναι ιδιαίτερα προληπτικός, φέρει ως Έλληνας στο πολιτιστικό του υπόβαθρο συνήθειες χιλιάδων ετών και παρέθεσε αναφορές του Θεόκριτου και του Αριστοφάνη.

Διαβάστε επίσης:

Ευαγγελισμός – Καταγγελία: Πιέζουν τους υγειονομικούς να μην κάνουν τεστ για να μη… βγουν θετικοί! (video)

Γεωργιάδης για PCR: Κοντά στα 50 ευρώ η τιμή του μοριακού τεστ – Το μεσημέρι η νέα ΚΥΑ (Video)

Σέρρες: Αρνήτρια απειλεί με διαζύγιο τον σύζυγό της γιατί εμβολίασε το παιδί τους (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 08:01