search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 18:58
MENU CLOSE

Τουρκική κατασκοπευτική κορβέτα βγαίνει στις θάλασσες

12.01.2022 10:23
uffuk_korveta_new

Τουρκική κορβέτα συλλογής πληροφοριών, που πολλοί ειδικοί τη χαρακτηρίζουν κατασκοπευτική, βγαίνει στις θάλασσες. 

Η κορβέτα Ufuk, η οποία ναυπηγήθηκε με εθνικούς πόρους και τεχνολογία και είναι το πρώτο πλοίο πληροφοριών, στις 14 Ιανουαρίου θα παραδοθεί στο τουρκικό ναυτικό.

Όπως αναφέρει η Daily Sabah, η κορβέτα Ufuk κατασκευάστηκε από την τουρκική αμυντική βιομηχανία και θα είναι στην υπηρεσία των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας.

Το σκάφος αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του ευρύτερου εθνικού σχεδιασμού και ανάπτυξης πλοίων MILGEM, βάσει του οποίου παραδόθηκαν ήδη στο Πολεμικό Ναυτικό τέσσερις κορβέτες και καθελκύστηκε μια φρεγάτα.

Η κορβέτα A-591 Ufuk, με εξοπλισμό ελέγχου διοίκησης, ηλεκτρονικά συστήματα, και συστήματα δοκιμών και εκπαίδευσης που ανέπτυξε ο τουρκικός αμυντικός κολοσσός Aselsan, είναι προσαρμοσμένη ώστε να χρησιμοποιείται σε αποστολές σηματοδότησης και ηλεκτρονικής κατασκοπείας (SIGINT/ELINT).

Το σκάφος έχει μήκος 99,5 μέτρα, πλάτος 14,4 μέτρα, κατάστρωμα πτήσης 10 τόνων και μπορεί να φτάσει σε μέγιστη ταχύτητα 18 κόμβων.

Belharra: Στη Γαλλία την Τετάρτη ο Νίκος Παναγιωτόπουλος – Θα ξεναγηθεί εκεί που ναυπηγούνται οι φρεγάτες

Στη Γαλλία θα μεταβεί αύριο, Τετάρτη 12 Ιανουαρίου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο επικεφαλής του ΥΠΑΜ θα βρεθεί στην πόλη Μπρεστ, προκειμένου να συμμετάσχει στις διήμερες εργασίες του άτυπου συμβουλίου των υπουργών Άμυνας των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κατά τη διάρκεια του συμβουλίου θα εξεταστούν θέματα που αφορούν στην Κοινή Πολιτική Ασφαλείας και Άμυνας και τη Στρατηγική Πυξίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πρόκειται να εγκριθεί από τη γαλλική προεδρία, προκειμένου να εκπονηθεί η «Λευκή Βίβλος για την Ευρωπαϊκή Άμυνα».

Διαβάστε επίσης:

Μπακογιάννη: «Βρισκόμαστε μπροστά σε μεγάλη ένταση με την Τουρκία – Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε»

Γιατί το 2022 θα είναι χρονιά εντάσεων με την Τουρκία

Ο Ερντογάν «ονειρεύεται» το 1922

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 18:58