search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:11
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Έφτασε η ώρα για το χάπι – Τι εξετάζει η επιτροπή, πώς θα γίνεται η αίτηση (Video)

17.01.2022 22:59
plaxovid-new

Σχεδόν δύο χρόνια μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος κορωνοϊού στη χώρα μας, έφτασε η ώρα για την αρμόδια επιτροπή να εξετάσει τον τρόπο που θα χορηγείται το χάπι ενάντια στην covid19.

Η συζήτηση στην επιτροπή, θα αφορά τα κριτήρια για αυτούς που θα τα δικαιούνται αλλά και το διάστημα που θα πρέπει να μεσολαβήσει μετά την νόσηση ώστε ο γιατρός να πραγματοποιήσει αίτηση.

Σημειώνεται ότι θα απαιτείται η έγγραφη συναίνεση του ασθενούς διότι τα φάρμακα δεν έχουν λάβει έγκριση αλλά θετική γνωμοδότηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ οι ειδικοί εκτιμούν πως η πλατφόρμα ίσως είναι έτοιμη να ανοίξει από την Τετάρτη.

«Ανεβαίνουν» τα ποσοστά των εμβολιασμών

Στο μεταξύ, στο 69% ανέρχεται πλέον το ποσοστό των εμβολιασμένων πολιτών στην χώρα μας με τον αριθμό αυτό να πλησιάζει τον ευρωπαϊκό μέσο όρο που βρίσκεται στο 70,3%

Παράλληλα, όσον αφορά στην αναμνηστική δόση, αυτήν την έχει πραγματοποιήσει το 84,2% των δικαιούχων ενώ απομένουν 300.000 άτομα άνω των 18 ετών οι οποίοι μέχρι τις 30 Ιανουαρίου θα πρέπει να έχουν λάβει την τρίτη δόση (ή την δεύτερη αν έχουν εμβολιαστεί με το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson&Johnson), διαφορετικά θα λογίζονται ως ανεμβολίαστοι.

Πώς θα ενημερώνονται για τα πρόστιμα οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 ετών

Στο μεταξύ, διευκρινίσεις για το πρόστιμο που επιβάλλεται από σήμερα στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών έδωσε ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Γιώργος Πιτσιλής, στην ενημέρωση για την εμβολιαστική κάλυψη από το υπουργείο Υγείας.

Η ΑΑΔΕ θα εκδίδει και θα βεβαιώνει σε εβδομαδιαία βάση τα διοικητικά πρόστιμα στους πολίτες άνω των 60 ετών που, παρά τη σχετική υποχρέωσή τους, δεν θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι και την 16η ημέρα κάθε μήνα, ανέφερε ο Γιώργος Πιτσιλής.

Η βεβαίωση των προστίμων γίνεται από την ΑΑΔΕ μετά την παραλαβή του σχετικού καταλόγου υπόχρεων εμβολιασμού από τα υπουργεία Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης στη Γ.Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης και την ΗΔΙΚΑ.

Όπως είπε ο κ. Πιτσιλής, περαιτέρω εξαίρεση προβλέπεται για άτομα που στο μητρώο της ΑΑΔΕ εμφανίζονται ως φορολογικοί κάτοικοι αλλοδαπής ή τελούν σε δικαστική συμπαράσταση.

Η ενημέρωση των πολιτών θα γίνεται με τις συνήθεις διαδικασίες της ΑΑΔΕ, με ενημέρωση μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE στο gov.gr, δηλ. της ανάρτησης της πράξης επιβολής του προστίμου και της εμφάνισης της οφειλής στις πληροφορίες οφειλών.

Για την πρώτη φορά θα γίνει μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, ενώ οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται και από το emvolio.gov.gr.

Στην πλατφόρμα myaade στην κατηγορία «Τα Αιτήματά μου» οι πολίτες που το επιθυμούν θα μπορούν να υποβάλουν τεκμηριωμένο και δικαιολογημένο αίτημα ένστασης το οποίο θα εξετάζεται από την αντίστοιχη αρμόδια υπηρεσία.

Επίσης μπορεί να υπάρξει και ενημέρωση για αλλαγή κατοικίας ή ότι τα συγκεκριμένα πρόσωπα βρίσκονται σε δικαστική συμπαράσταση με τον παραπάνω τρόπο. Τέλος όπως ανέφερε ο Γ. Πιτσιλής σε περίπτωση που το πρόστιμο ακυρωθεί θα γίνεται αυτόματα αντιλογισμός τον επόμενο μήνα.

Διαβάστε επίσης:

Αυτό είναι το φυσικό «γιατροσόφι» που νικάει τον πόνο και διώχνει το στρες

Άλμπερτ Μπουρλά: «Επιστροφή στην κανονικότητα έως την άνοιξη – Ζούμε το τελευταίο κύμα με περιορισμούς»

Καφές: Πώς να τον πίνεις για να σε… αδυνατίζει!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:10