search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 18:26
MENU CLOSE

Παπαδημούλης: Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με ποσοστό-ρεκόρ (Video)

18.01.2022 23:53
papadimoulis-new

Στην θέση του Αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου επανεκλέχτηκε την Τρίτη για τέταρτη συνεχόμενη φορά, με την υποστήριξη μιας ευρείας διακομματικής πλειοψηφίας και με ποσοστό 74.77%, ο επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής, που προτάθηκε ομόφωνα για τέταρτη συνεχόμενη φορά από το Προεδρείο της Ευρωομάδας της Αριστεράς για τη θέση του Αντιπροέδρου, συγκέντρωσε 492 θετικές ψήφους, επί συνόλου 658 έγκυρων ψηφοδελτίων (ποσοστό 74.77%). Το νέο Προεδρείο του Ευρωκοινοβουλίου θα έχει θητεία έως και τον Ιούνιο του 2024.

«Συγχαίρω την Εύα Καϊλή»


Μετά την επανεκλογή του, ο Δημ. Παπαδημούλης δήλωσε:

«Νοιώθω ιδιαίτερη ικανοποίηση γιατί δυο από τους δεκατέσσερεις Αντιπροέδρους είναι από την Ελλάδα. Συγχαίρω την Εύα Καϊλή για την εκλογή της και προσβλέπω σε μια εποικοδομητική συνεργασία για το καλό της πατρίδας μας.

»Και τα επόμενα 2,5 χρόνια θα συνεχίσω να εκπροσωπώ στο Προεδρείο του Ευρωκοινοβουλίου και την Ευρωπαϊκή Αριστερά και φυσικά την πατρίδα μου την Ελλάδα.

»Για ένα πιο ισχυρό Ευρωκοινοβούλιο. Για μια πιο ενωμένη, δημοκρατική, κοινωνική και οικολογική Ευρώπη. Με περισσότερη διαφάνεια, δημοκρατία και αλληλεγγύη και λιγότερες ανισότητες.»

Διαβάστε επίσης:
«Partygate»: Αστείες δικαιολογίες Τζόνσον, με την πλάτη στον τοίχο

Διάστημα: Βρήκαν άφθονο άνθρακα στον Άρη που ίσως να έχει προέλευση από αρχαία μικρόβια

Βόρεια Κορέα: Επιβεβαιώνει τις εκτοξεύσεις δύο πυραύλων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 18:26