search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 20:15
MENU CLOSE

Τροχαία δυστυχήματα: 5 διάσημοι Έλληνες που έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο (Videos / Photos)

20.01.2022 14:29
troxaia-new

Συγκλονισμένο παραμένει το πανελλήνιο έπειτα από το φρικτό τροχαίο στη Βούλα, το βράδυ της Πέμπτης 13 Ιανουαρίου 2022 που στέρησε τη ζωή από τον Τζώρτζη Μονογυιό.

Η πρώτη βόλτα με τη Ferrari που ονειρευόταν και που μόλις είχε παραλάβει, έμελε να ήταν και η τελευταία, με τον 45χρονο επιχειρηματία, αδερφό της βουλευτή της ΝΔ Κατερίνας Μονογυιού, να αφήνει την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο.

Δίπλα του στο υπερπολυτελές αυτοκίνητο επέβαινε η σύζυγός του, Αθηνά Κοντοπάνου, η οποία αφού απεγκλωβίστηκε, μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένη στο νοσοκομείο.

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο από τον τόπο του δυστυχήματος σοκάρουν καθώς το αυτοκίνητο έπειτα από τη σφοδρή σύγκρουση, έπιασε φωτιά και μετατράπηκε σε άμορφη μάζα.

Καρέ- καρέ το δυστύχημα

Η ώρα είναι 20.20 το βράδυ. Ρεύμα προς Σούνιο, λίγα μέτρα από τη διασταύρωση της παραλιακής λεωφόρου με τη Βάρης Κορωπίου. Ο οδηγός του υπερπολυτελούς αυτοκινήτου χάνει τον έλεγχο στην ευθεία, βγαίνει από τον δρόμο, ανεβαίνει στη διαχωριστική νησίδα, χτυπά μια πινακίδα και καταλήγει σε δέντρο.

Όπως μαρτυρούν εικόνες από κάμερες ασφαλείας, η κόκκινη Ferrari περίπου 150 μέτρα πριν φθάσει στο σημείο του δυστυχήματος κινούταν στη δεξιά πλευρά του δρόμου, χωρίς να έχει αναπτύξει ιδιαίτερα μεγάλη ταχύτητα.

Δευτερόλεπτα μετά, βρίσκεται στην αριστερή, πάνω στο διαχωριστικό, ανάμεσα στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

«Βγήκα και αντίκρυσα αυτό το πράγμα, να καίγεται ένα αυτοκίνητο στη νησίδα της παραλιακής. Δεν άκουσα θόρυβο μεγάλο, εγώ βγήκα κατά τύχη στο μπαλκόνι. Υπήρχαν δύο σώματα, μία σορός και μίας κοπέλας που ήταν εν ζωή. Τους είχαν τραβήξει έξω στο γρασίδι στη νησίδα», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας.

Οι Αρχές εξετάζουν τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος, ενώ κομβική θα είναι και η κατάθεση της συζύγου του θύματος, όταν θα της το επιτρέψει η υγεία της.

Ο Τζώρτζης Μονογυιός ήταν μόλις 45 ετών, πατέρας δύο μικρών παιδιών και δυστυχώς, ένα ακόμη θύμα στη μακρά μαύρη λίστα με τα δυστυχήματα που συγκλόνισαν

ΜadClip

Λίγους μήνες πριν, στις 2 Σεπτεμβρίου 2021, η τραγική είδηση του θανάτου του MadClip κάνει τον γύρο του διαδικτύου από νωρίς το πρωί.

Πολλοί πίστεψαν πως ήταν ένα κακόγουστο αστείο, καθώς στο παρελθόν είχε κυκλοφορήσει μια αντίστοιχη ψευδής είδηση. Ωστόσο, αυτή τη φορά δεν επρόκειτο για fake news.

Ο 34χρονος τράπερ MadClip ήταν νεκρός έπειτα από τροχαίο που είχε στην παραλιακή, οδηγώντας την Porsche του.

Το δυστύχημα συνέβη λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα και η επιχείρηση απεγκλωβισμού κράτησε περίπου δύο ώρες. Ο τράπερ διακομίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», ενώ λίγο αργότερα επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του. 

Ο 34χρονος επέστρεφε στο σπίτι του από τον γάμο μιας καλής του φίλης και συνεργάτιδας. Η τραγική είδηση σκόρπισε θλίψη στην οικογένειά του, τους φίλους και συνεργάτες αλλά και τους θαυμαστές του.

Παντελής Παντελίδης

Πέρασαν, πλέον, έξι χρόνια από το πρωινό της 18ης Φεβρουαρίου 2016, οπότε οι παρουσιαστές στις πρωινές εκπομπές ανακοινώνουν με δακρυσμένα μάτια την είδηση θανάτου του Παντελή Παντελίδη.

Το μαύρο τζιπ του τραγουδιστή, ενώ κινούταν στη γέφυρα που οδηγεί από το παλιό αεροδρόμιο στη λεωφόρο Βουλιαγμένης εξετράπη της πορείας του, προσκρούοντας στα προστατευτικά κιγκλιδώματα.

Μαζί του στο αυτοκίνητο επέβαιναν και δύο φίλες του, η Μίνα Αρναούτη και η Φρόσω Κυριάκου τις οποίες ο τραγουδιστής θα επέστρεφε σπίτι τους έπειτα από νυχτερινή διασκέδαση.

Η μοίρα όμως είχε άλλα σχέδια… Η σορός του Παντελή Παντελίδη μεταφέρεται στο Ασκληπιείο της Βούλας όπου διαπιστώνεται και επισήμως ο θάνατός του. Οι δυο κοπέλες επίσης μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο τραυματισμένες, η Φρόσω Κυριάκου ελαφριά και η Μίνα Κυριάκου πιο βαριά.

Δύο ημέρες μετά, τελείται η κηδεία του στη Νέα Ιωνία, με μια λαοθάλασσα να τον συνοδεύει στην τελευταία του κατοικία.

Έπειτα από πολυετή δικαστική διαμάχη, σήμερα, Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022 ξεκίνησε η συζήτηση στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών  με τις κοπέλες που επέβαιναν στο τζιπ να ζητούν αποζημιώσεις και τη μητέρα του εκλιπόντος να επιμένει ότι οδηγός δεν ήταν ο γιος της.

Ο Παντελής Παντελίδης ήταν λαϊκός τραγουδιστής, στιχουργός και συνθέτης, ενώ υπήρξε επίσης ποδοσφαιριστής και υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού.

Κατάφερε να γίνει γνωστός μόνος του μέσω της πλατφόρμας YouTube το 2010 όπου ο ίδιος αναρτούσε τα βίντεο του τραγουδώντας και παίζοντας με την κιθάρα του. Μέσα σε λίγα χρόνια είχε καταφέρει να χτίσει μια μεγάλη καριέρα με αμέτρητους θαυμαστές να τον αποθεώνουν σε κάθε του βήμα.

«Έσβησε» σε μια νύχτα σε ηλικία μόλις 32 ετών.

Τόμας Πρωτόπαπας

Το απόγευμα της Τρίτης 21 Μαΐου 2013, ο Τόμας Πρωτόπαπας άφησε την τελευταία του πνοή στο ΚΑΤ όπου νοσηλευόταν επί 10 εβδομάδες, παλεύοντας να κρατηθεί στη ζωή. Τελικά, το τροχαίο που είχε στην Αττική Οδό με το smart του στάθηκε μοιραίο.

Ο ηθοποιός πήγαινε σε γύρισμα όταν για άγνωστο λόγο σταμάτησε στη δεξιά λωρίδα της Αττικής Οδού. Τότε, ένα από τα βαν της Αττικής Οδού ξέφυγε από την πορεία του, -πέφτοντας πάνω στο αυτοκίνητο του ηθοποιού.

Όπως ισχυρίστηκε ο οδηγός στην κατάθεση του, λόγω του δυνατού ήλιου ο οποίος τον τύφλωνε, δεν είδε το σταθμευμένο αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να χτυπήσει με σφοδρότητα το δεξί μέρος του βαν την αριστερή πλευρά του Smart. 

Έπειτα από 10 εβδομάδες στο νοσοκομείο, ο ηθοποιός προσεβλήθη στη ΜΕΘ από σοβαρή λοίμωξη την οποία ο αδύναμος οργανισμός του δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει.

Ο Τόμας Τρωτόπαππας ήταν μόλις 26 ετών.

Γιώργος Λουκανίδης

Αρκετά χρόνια πριν, την 10η Αυγούστου του 1998, έμελε να γραφτεί η τελευταία σελίδα στη ζωή του Γιώργου Λουκανίδη.

Γιος του παλαιού ποδοσφαιριστή Τάκη Λουκανίδη, είχε γίνει γνωστός ως γυμναστής του «Πρωινού καφέ».

Έπειτα από νυχτερινή έξοδο, φίλος του και οδηγός της Porsche έχασε τον έλεγχο του οχήματος με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να βγει από τον δρόμο, να χτυπήσει με δύναμη από την πλευρά του συνοδηγού σε κολόνα της ΔΕΗ και ύστερα από τρελή πορεία περίπου 60 μέτρων να καταλήξει σε κάποιο ανάχωμα.

Όπως εκτιμάται, ο άτυχος γυμναστής εκτινάχθηκε από το αυτοκίνητο, χτυπώντας σε κάποιον βράχο, λίγο προτού σταματήσει η διαλυμένη Πόρσε.

Το νήμα της ζωής του Γιώργου Λουκανίδη, του χαμογελαστού παιδιού της τηλεόρασης, κόπηκε απροσδόκητα σε ηλικία μόλις 31 ετών.

Σαφώς δεν πρόκειται για τα μόνα δυστυχήματα που συγκλόνισαν. Τα τροχαία ατυχήματα αποτελούν τη μεγαλύτερη «πληγή» στην Ελλάδα, με εκατοντάδες πολίτες, διασήμους και μη, να χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο.

Τα τελευταία πέντε χρόνια μόνο, στη χώρα μας κατεγράφησαν σχεδόν 60.000 ατυχήματα με τη μέση ηλικία των οδηγών που τελικώς απεβίωσαν να είναι τα 46 χρόνια.

Διαβάστε επίσης:

Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση εισαγγελέα για τη διαρροή των καταθέσεων

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Δριμύ ψύχος με πυκνές χιονοπτώσεις – Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Πάτρα: Την έδειρε άγρια μπροστά στο παιδί τους – Γλύτωσε στέλνοντας sms στο 100 για βοήθεια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 20:15