search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 06:39
MENU CLOSE

Κορωνοϊός – Τζανάκης: «Δεν έχουμε τελειώσει με την Όμικρον – Η μετάλλαξη κρύβει άσσο στο μανίκι»

21.01.2022 12:26
koronoios_pandimia_new

«Να είμαι προσεχτικοί καθώς δεν έχουμε τελειώσει με τη μετάλλαξη Όμικρον» συνέστησε ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Μονάδας του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Τζανάκης.

Όπως εξήγησε μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» «ο ιός κάνει μια παγκόσμια παρτίδα με κάθε έναν που μολύνεται» ανέφερε. Τόνισε ότι υπάρχει πανευρωπαϊκά έξαρση, την ώρα που στη χώρα μας τα κρούσματα βρίσκονται σε ύφεση και οι επιστήμονες σε εγρήγορση υπό τον κίνδυνο δημιουργίας νέας και πιο επικίνδυνης μετάλλαξης.

«Οι μεταλλάξεις αποτελούν φυσική πορεία του ιού που πιέζεται να εξελιχθεί, όσο ο ιός είναι στην κοινότητα, ψάχνει τρόπους να τρυπώσει σε όλα μας τα κύτταρα. Δεν έχουμε τελειώσει με την Όμικρον, μην πανηγυρίζουμε, ο ιός κρύβει άσσο στο μανίκι κι είμαι σίγουρος ότι θα τον βγάλει το επόμενο διάστημα» επισήμανε.

Παράλληλα, συναγερμός έχει σημάνει την κυβέρνηση από τους πρώτους διασωληνωμένους ασθενείς από την «Όμικρον» ενώ την ίδια στιγμή οι ειδικοί εμφανίζονται επιφυλακτικοί να μιλήσουν για τον χρόνο σοβαρής και σταθερής αποκλιμάκωσης του νέου κύματος της πανδημίας.

Οι 4 διασωληνωμένοι στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αττικόν με τη νέα μετάλλαξη θεωρείται σοβαρή εξέλιξη που απαιτεί άμεση δράση. 

Η κυβέρνηση εμφανίστηκε για μια ακόμη φορά να κινητοποιείται στο θέμα των εμβολιασμών, όχι μόνο για την πρώτη αλλά και για την τρίτη δόση, καθώς όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι αν κάποιος δεν είναι πλήρως εμβολιασμένος είναι ευάλωτος ακόμη και στην «Όμικρον».

Διαβάστε επίσης:

Ηλίας Γκιώνης: Δέχομαι απειλές για τη ζωή μου, με ρωτάνε «τι νούμερο τσιμέντο φοράς» (video)

Βιασμός 24χρονης: Καταθέτει ξανά η Γεωργία – «Ελπίζω να βρω το δίκιο μου» (video)

Δίστομο: Λύκος έκανε βόλτες ανάμεσα σε σπίτια (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33