search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 12:47
MENU CLOSE

Δόμνα Μιχαηλίδου: «Όταν πήγα να ορκιστώ στο Προεδρικό Μέγαρο μού είπαν “οι συνοδοί από την άλλη πόρτα”» (Video)

27.01.2022 12:45
michailidoy-domna-new

Για τα στερεότυπα κατά των γυναικών, αλλά και για τα προβλήματα που και η ίδια έχει αντιμετωπίσει ως γυναίκα πολιτικός μίλησε η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Καλεσμένη του Γρηγόρη Αρναούτογλου στο “The 2Night Show”, η υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων περιέγραψε -μεταξύ άλλων- την κατάσταση που αντιμετώπισε όταν βρέθηκε για πρώτη φορά στο Προεδρικό Μέγαρο, αλλά και στο Υπουργείο, προκειμένου να παραλάβει το γραφείο της.

«Πολλές φορές το λένε με έκπληξη… “είναι πολύ όμορφη αλλά και έξυπνη”. Δεν το λένε αυτό για τους άνδρες. Ακόμη συνεχίζονται τα στερεότυπα, έχουμε ακόμη δρόμο. Υπάρχει ακόμη αυτή η έκπληξη.

Οπότε πρέπει συνεχώς να το συζητάμε και να θυμίζουμε ότι αυτά τα στερεότυπα είναι κουτά και δεν χρειάζεται να τα διαιωνίζουμε. Δεν θα πω ψέματα, με έχουν φέρει σε δύσκολη θέση. Το στερεότυπο είναι βαθιά ριζωμένο σε μια κοινωνία.

Την πρώτη μέρα που πήγα να ορκιστώ στο Προεδρικό Μέγαρο, μού είπαν καλοπροαίρετα “όχι από εκεί, εκεί πάει η κυβέρνηση, οι συνοδοί είναι από την άλλη πόρτα”.

Όταν πήγα στο Υπουργείο να παραλάβω το γραφείο μου, ο κύριος που γνωρίζει τις αίθουσες μου έδειξε τα γραφεία της γραμματείας. Όλα αυτά τα στερεότυπα υπάρχουν κι ας έχουν πλέον οι γυναίκες θέση στο τραπέζι λήψης αποφάσεων. Δεν έχουμε ίση φωνή» επισήμανε η υψυπουργός.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία Ελπίδα: Εικονολήπτης καναλιού απεγκλώβισε «ζωντανά» αυτοκίνητο στο ΚΑΤ (Video)

Κορωνοϊός: Συνεδριάζουν οι ειδικοί – Προς νέα παράταση των μέτρων

Νεκρή γνωστή ψυχολόγος στη Λαμία – Τι εξετάζουν οι αρχές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 12:42