search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:39
MENU CLOSE

Στα δικαστήρια η διαπάλη ΕΡΤ- ΠΑΣΥΜΗΤΕ για τις κινητοποιήσεις

27.01.2022 14:19
ERT_NEW_NEW

Αύριο, Παρασκευή 28/1, στις 14.00, αναμένεται να εκδικαστεί- εκτός απροόπτου- στην Ευελπίδων η- εξ αναβολής- προσφυγή της ΕΡΤικής διοίκησης κατά της προκήρυξης στάσεων εργασίας του πανελλήνιου συλλόγου μηχανικών- τεχνικών ΕΡΤ (ΠΑΣΥΜΗΤΕ).

Οι τεχνικοί- μηχανικοί το προηγούμενο διάστημα, υποστηρίζουν, ότι  είχαν απευθύνει εκκλήσεις  ώστε να έχουν ενημέρωση σε μια σειρά θεμάτων για την οποία αισθάνονται ότι ήταν αποκλεισμένοι.

Σε ανακοίνωση του ο ΠΑΣΥΜΗΤΕ κάνει λόγο για αποσπασματική ενημέρωση σε θέματα εργασιακά, για αποφάσεις που λαμβάνονται στο σκοτάδι και είναι αντίθετες προς το συμφέρον της εταιρείας και τους εργαζόμενους σε αυτή.

Ο συνδικαλιστικός φορέας τεχνικών – μηχανικών ΕΡΤ καταγγέλλει επίσης την διοίκηση της κρατικής ραδιοτηλεόρασης για μειώσεις μισθών: «Ενώ μεθοδικά το είχε αποκρύψει, από την 1/1/2022 εφάρμοσε νέες δυσβάστακτες μειώσεις στο εισόδημα μας, τόσο με την μείωση 1% υπέρ ΟΑΕΔ, όσο και με επιπλέον φορολογικές κρατήσεις», αναφέρει μεταξύ άλλων ο ΠΑΣΥΜΗΤΕ σε ανακοίνωσή του.

Υποστηρίζει επίσης ο ΠΑΣΥΜΗΤΕ ότι η διοίκηση της ΕΡΤ  έχει μετατρέψει τον οργανισμό σε «εταιρεία outsourcing». Ότι δηλαδή πέραν των σειρών μυθοπλασίας, σε πολλούς άλλους τομείς- ιδίως στον τεχνικό- πληροφορικό- «το προσωπικό της ΕΡΤ δεν αξιοποιείται αλλά οι δουλειές δίνονται εκτός εταιρείας».

Γι’  αυτούς και πολλούς ακόμα λόγους ( http://www.pasimite.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=9945:2022-01-21-09-35-00&catid=42:anakoinoseis&Itemid=226)  οι τεχνικοί- μηχανικοί του ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού είχαν εξαγγείλει σειρά κινητοποιήσεων με στάσεις εργασίας τρίωρης διάρκειας κάθε μία, αρχής γενομένης από την περασμένη Τρίτη.

Η διοίκηση της ΕΡΤ προσέφυγε στα δικαστήρια το πρωί της Δευτέρας (24/1) ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η κινητοποίηση του ΠΑΣΥΜΗΤΕ.

Στο μεταξύ, εξαιτίας της  κακοκαιρίας «Ελπίδα», ο ΠΑΣΥΜΗΤΕ ανέστειλε τις κινητοποιήσεις (http://www.pasimite.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=9946:2022-01-24-16-38-22&catid=42:anakoinoseis&Itemid=226 ). Όμως είναι πιθανόν να πραγματοποιηθούν από την επόμενη εβδομάδα.

 Οι τεχνικοί καταγγέλλουν την διοίκηση του οργανισμού για μεθόδευση καθώς, όπως υποστηρίζουν, η ΕΡΤ ζήτησε – με το αίτημα του κατεπειγόντως, δεδομένου ότι η πρώτη στάση εργασίας ήταν νωρίς της Τρίτης (25/1)- να εκδικαστεί η υπόθεση «αυθημερόν και μάλιστα μόλις μία  ώρα μετά από την επίδοση της κλήτευσης».

Ο δικαστικός επιμελητής, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν την περασμένη Δευτέρα, δεν έφθασε εγκαίρως στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής για να κάνει επίδοση κλήτευσης και η υπόθεση δεν εκδικάστηκε.

Εμφανίζεται όμως σε πινάκιο του Πρωτοδικείου της αυριανής ημέρας. Αν  επαναλειτουργήσουν τα δικαστήρια η υπόθεση θεωρητικά θα εκδικαστεί.

Διαβάστε επίσης:

Νέα εποχή για την huffpost.gr – Πέρασε στον πλήρη έλεγχο του εφοπλιστή Πέτρου Παππά

ΣΚΑΪ: Η επιστροφή του Χρήστου Κούτρα με σκούφο του ΠΑΣΟΚ και τις… «Αμαρτίες» από την Αναστασία (Video)

Survivor: Χαμός στο συμβούλιο μετά την αποκάλυψη – βόμβα του Κωνσταντάρα (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:01