search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:26
MENU CLOSE

Australian Open: «Έπος» Ναδάλ – Σήκωσε το ιστορικό 21ο Grand Slam έπειτα από μάχη 5,5 ωρών με τον Μεντβέντεφ (Video)

30.01.2022 16:49
Rafael Nadal_new

Καταπληκτικός! Ιστορικός! Μυθικός! Ο μοναδικός Ράφα Ναδάλ παρά τα 35 χρόνια του και μολονότι έπαιζε απέναντι στον κατά δέκα χρόνια νεότερό του και καλύτερο της νέας γενιάς του τένις, Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Ο Ναδάλ πραγματοποίησε μια απ’ τις σπουδαιότερες εμφανίσεις στην τεράστια καριέρα του και πανηγύρισε το ιστορικό 21ο Grand Slam. Κατέκτησε το Australian Open και ξεπέρασε τους έτερους μεγάλους τού λεγόμενου Big 3, Ρότζερ Φέντερερ και Νόβακ Τζόκοβιτς.

Στη Rod Laver Arena διαδραματίστηκε ένα τενιστικό έπος. Ένας καταπληκτικός τελικός που ξεπέρασε τις πέντε ώρες, κρίθηκε στα πέντε σετ και θα μνημονεύεται ως ένας απ’ τους καλύτερους στη μακρά ιστορία του τένις!

Ο τρομερός Μεντβέντεφ, νούμερο 2 στην παγκόσμια κατάταξη, προηγήθηκε με 2-0 σετ (6-2, 7-6) αλλά ο μέγας Ναδάλ, ο οποίος πριν απ’ το Australian Open είχε σκεφτεί ακόμη και να σταματήσει το τένις έχοντας ταλαιπωρηθεί από σοβαρούς τραυματισμούς κι από κορωνοϊό, επανήλθε και πραγματοποίησε μια ανεπανάληπτη ανατροπή.

Παίζοντας σαν… 25άρης, κέρδισε τρία σερί σετ για το 3-2 (6-4, 6-4, 7-5), έκανε μια αδιανόητη ανατροπή και πανηγύρισε το δεύτερο Australian Open στην καριέρα του, πρώτο μετά το 2009 στον 29ο τελικό του σε major τουρνουά.

Το πρώτο σετ εξελίχθηκε σε εύκολη υπόθεση για τον Μεντβέντεφ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το κακό σερβίς του Ναδάλ. Του έκανε το πρώτο μπρέικ για το 2-3 και το δεύτερο για το 2-5 προτού τελειώσει το σετ στο 6-2 έπειτα από 42 λεπτά κι αφού κατέκτησε πέντε σερί γκέιμ!

Ο μαχητής Ναδάλ επέστρεψε όμως στο δεύτερο σετ και με μπρέικ στο σερβίς του Ρώσου πήρε σημαντικό προβάδισμα με 3-1 και αμέσως μετά με 4-1. O Μεντβέντεφ κατόρθωσε να κάνει κι εκείνος μπρέικ μειώνοντας σε 4-3 αλλά ο Ισπανός απάντησε με μπρέικ στο μπρέικ για το 5-3.

Ο Ρώσος αποδείχθηκε πολύ σκληρό καρύδι, καθώς έπειτα από ένα μαραθώνιο γκέιμ, όπου είχε πέντε μπρέικ πόιντ κι έσωσε ένα σετ πόιντ του Ναδάλ, έκανε ξανά μπρέικ για το 5-4. Αμφότεροι κράτησαν στη συνέχεια το σερβίς τους με νύχια και με δόντια και οδήγησαν το σετ στο τάι μπρέικ.

Εκεί ο Ναδάλ πήρε προβάδισμα με 5-3 αλλά ο εκπληκτικός Μεντβέντεφ με τέσσερις σερί πόντους επικράτησε με 7-5 και πήρε το δεύτερο σετ που διήρκησε 84 λεπτά!

Το τρίτο σετ ήταν απόλυτα ισορροπημένο με τους δυο παίκτες να διατηρούν το σερβίς τους μέχρι και το 4-4. Σε εκείνο το σημείο όμως ο σπουδαίος Ναδάλ βρήκε ένα «χρυσό» μπρέικ για το 5-4 και τελείωσε το σετ στο 6-4 μετά από 64 λεπτά.

Ο Ισπανός παρέμεινε ζωντανός στο ματς και συνέχισε παίζοντας καταπληκτικά. Έκανε νωρίς μπρέικ για το 2-1 και μολονότι ο Ρώσος απάντησε αμέσως με μπρέικ στο μπρέικ για το 2-2, ο Ναδάλ έβγαλε απ’ τη φαρέτρα του εκπληκτικά χτυπήματα και έκανε δεύτερο μπρέικ στο σετ για το 3-2.

Ο θρυλικός τενίστας κράτησε το σερβίς του για το 5-3 σώζοντας δύο μπρέικ πόιντ του Ρώσου, ο οποίος έσωσε το σετ πόιντ του Ράφα και μείωσε σε 5-4. Ο Ναδάλ σέρβιρε για το σετ και το τελείωσε με συνοπτικές διαδικασίες (40-0) έπειτα από 62 λεπτά!

Το παιχνίδι ουσιαστικά άρχισε απ’ το… μηδέν για τους δυο παίκτες που όμως είχαν στην πλάτη τους τεσσερισήμισι ώρες αγώνα! Στο πέμπτο και πλέον καθοριστικό σετ αμφότεροι προτίμησαν να παίξουν με περισσότερη ασφάλεια κυριαρχώντας στο σερβίς τους μέχρι το 2-2.

Ο 35άρης Ναδάλ όμως έδειχνε πιο φρέσκος στο κορτ και στο πέμπτο γκέιμ πέτυχε το πολυπόθητο μπρέικ για το 3-2. Ο Ρώσος έκανε τρομερή προσπάθεια για να σπάσει το σερβίς του Ναδάλ στη συνέχεια αλλά ο Ισπανός άντεξε και διατήρησε το προβάδισμα (4-2).

Κράτησαν το σερβίς τους στα επόμενα δύο γκέιμ φτάνοντας στο 5-4 και ο Ισπανός σέρβιρε για το σετ και το ματς. Ο Μεντβέντεφ όμως αποδείχθηκε πολύ σκληρός για να… πεθάνει κι απάντησε με μπρέικ στον Ναδάλ ισοφαρίζοντας σε 5-5.

Και πάλι όμως ο ασύλληπτος Ναδάλ έκανε μπρέικ για το 6-5. Αυτή τη φορά όμως δεν λάθεψε στο σερβίς του και τελείωσε το σετ (7-5) και το ματς στο (ίσως) καλύτερο παιχνίδι της καριέρας του!

Διαβάστε επίσης:

Στόλτενμπεργκ: Αν η Ρωσία εισβάλει, το ΝΑΤΟ δεν θα στείλει μάχιμα στρατεύματα στην Ουκρανία

Πάνος Νάτσης: Το «αντίο» από την σύντροφό του

Καλάβρυτα: Βράχος έπεσε στις γραμμές του Οδοντωτού – Διακοπή του δρομολογίου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:26