search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 17:49
MENU CLOSE

Ντενίση και Χίσλοπ θέλουν του χρόνου στην ΕΡΤ

31.01.2022 14:24
smyrni_seira_new

Παράλληλες ενέργειες για την επόμενη σεζόν κάνει η ΕΡΤ για το πρόγραμμα της.

Οι επαφές και οι συζητήσεις για δύο παραγωγές-«μαγνήτες» τηλεθέασης, υψηλών προδιαγραφών έχουν ξεκινήσει και στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα προχωρήσουν στην υλοποίηση τους.

Την προσοχή των επιτελικών του προγράμματος έχει τραβήξει η κινηματογραφική παραγωγή «Σμύρνη μου αγαπημένη» της Μιμής Ντενίση σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη, την οποία θέλει να αξιοποιήσει η κρατική τηλεόραση καθώς τον Σεπτέμβριο συμπληρώνονται 100 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης.

Το επιτυχημένο θεατρικό που έγινε ταινία από την Tanweer εξετάζεται να λάβει μορφή σειράς μικρής διάρκειας- μόλις τεσσάρων επεισοδίων- και να προβληθεί από τις τηλεσυχνότητες.

Η συζήτηση γίνεται για μετάδοση από κανάλι ελεύθερης μετάδοσης και από συνδρομητική πλατφόρμα.

Η πολύκροτη παραγωγή (θεατρικό και ταινία) «Σμύρνη μου αγαπημένη»εξετάζεται ήδη να προβληθεί από την ΕΡΤ1 αλλά και από την συνδρομητική πλατφόρμα ΑΝΤ1+, η ενεργοποίηση της οποίας, σύμφωνα με πρόσφατες εκτιμήσεις, θα γίνει το ερχόμενο καλοκαίρι.

Από τις κρατικές συχνότητες θα προβληθεί η ιστορική παραγωγή εμπλουτισμένη με υλική που έγινε για τις ανάγκες της τηλεοπτικής συνθήκης και δεν συμπεριλήφθηκαν στην ταινία.

Παράλληλα η ΕΡΤ εξασφάλισε να μεταδώσει εντός όμως του 2023 την ομότιτλη ταινία.

Η πλοκή ξεδιπλώνεται  μέσα από την ιστορία μιας ηλικιωμένης Ελληνοαμερικανίδας, η οποία ταξιδεύει στη Μυτιλήνη με την εγγονή της Ελένη για να συμπαρασταθεί στους Σύρους πρόσφυγες και κανείς δεν ξέρει ότι η Σμυρνιά γιαγιά της βρέθηκε κάποτε στο ίδιο νησί, κατατρεγμένη και προσφυγοπούλα.

Παράλληλα η κρατική ΕΡΤ θέλει να διατηρήσει την σχέση που δημιούργησε φέτος με την Βικτόρια Χίσλοπ, προϊόν της οποίας είναι η σειρά «Καρτ ποστάλ», και να την επεκτείνει στην επόμενη σεζόν.

 Η συζήτηση γίνεται με αφορμή την… άνω τελεία που είχε μπει στην εξαιρετική σειρά «Το νησί» που είχαμε δει το 2010 από το Mega και βασιζόταν στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Βικτόρια Χίσλοπ.

Η ιστορία βασίζεται στο μυθιστόρημα «Μια νύχτα του Αυγούστου»της Χίσλοπ στο οποίο πιάνει το νήμα της ιστορίας από εκεί που το άφησε στο «Το νησί». Όταν η αποικία λεπρών στη Σπιναλόγκα κλείνει στις 25 Αυγούστου 1957 και ακολουθεί ένα γλέντι για την περίσταση στην Πλάκα, στο χωριό ακριβώς απέναντι.

Οι υγιείς συναντούν τους πρόσφατα θεραπευμένους και όλοι μαζί τρώνε, χορεύουν και γιορτάζουν αυτή τη σπουδαία στιγμή απελευθέρωσης από τον φόβο και την αρρώστια.

Όλα «παγώνουν», όμως, όταν ακούγονται δυο πυροβολισμοί. Η Άννα (η μία από τις δύο  σεναριακές κόρες του Μάινα και της Λέχου στο «Νησί»)  πέφτει νεκρή. Και το κλείσιμο της αποικίας θα μείνει συνδεδεμένο για πάντα με την τραγωδία.

Το ζήτημα είναι πώς θα συνεχίσουν να ζουν αυτοί που έμειναν πίσω. Η αδελφή της η Μαρία, ο σύζυγος της Άννας, ο Αντρέας, ο εραστής της ο Μανόλης… Πώς θα αντιμετωπίσουν το στίγμα και το σκάνδαλο. Πώς θα χτίσουν ένα μέλλον πάνω στα ερείπια του παρελθόντος.

Στο νέο αυτό κύκλο συνεχίζουν κομβικοί για τη συνέχεια χαρακτήρες και γι’ αυτό μεταξύ των ηθοποιών θα είναι- εκτός απροόπτου- οι Στέλιος Μάϊνας, Μαρία Πρωτόπαππα, Ορφέας Αυγουστίδης και Γιάννης Στάνκογλου.

Για το σίκουελ τη σκηνοθεσία θα κάνει η Ζωή Σγουρού, σύμφωνα με όσα έχουν γνωστά μέχρι τώρα, με την οποία η Χίσλοπ είχε συνεργαστεί και στο «Το νησί» αλλά και στο πρόσφατο «Καρτ ποστάλ».

Στο μεταξύ την τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου «Μία νύχτα του Αυγούστου» λέγεται ότι επιθυμεί να εντάξει στο πρόγραμμα του το Mega, με τη λογική ότι είναι το κανάλι από τις συχνότητες του οποίου είχε μεταδοθεί το πολύκροτο «Το νησί» και επομένως με το σίκουελ ολοκληρώνεται ο «κύκλος» της ιστορίας.

Διαβάστε επίσης:

Σούζη για Μητσοτάκη: Χιονίζει και μέρα, συμβαίνει κι αυτό (video)

Πρετεντέρης: «Καρφιά» για τους υπουργούς που είχαν επαφές με τον Φουρθιώτη

Λιάγκας – Σκορδά: Συνεχίζουν και τη νέα σεζόν στον ΑΝΤ1

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 17:42