search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:20
MENU CLOSE

Σεισμόπληκτοι Κρήτης και πυρόπληκτοι: Επαναλειτουργεί η πλατφόρμα για την υπαγωγή στα μέτρα στήριξης

01.02.2022 23:57
arkaloxori_new

Ανοίγει εκ νέου η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για πρώτη αρωγή από όσους επλήγησαν από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου στην Περιφέρεια της Κρήτης.

Η επαναλειτουργία της διαδικασίας, γίνεται μετά τη δημοσίευση σε ΦΕΚ (ΦΕΚ Β΄ 293, 295, 298) των Κοινών Αποφάσεων των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εσωτερικών, Επικρατείας, Υποδομών και Μεταφορών και Αγροτικής Ανάπτυξης. Στο συγκεκριμένο πλαίσιο, επαναλειτουργεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα arogi.gov.gr για την υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στα μέτρα στήριξης, ή την τροποποίηση των ήδη υποβληθεισών αιτήσεων.

Ποιους αφορά η αλλαγή αίτησης στο arogi.gov.gr


Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, αίτηση ή τροποποίηση (αλλαγή αιτούμενου ποσού ή ανάκληση) της ήδη υποβληθείσας αίτησης, στην πλατφόρμα arogi.gov.gr μπορεί να κατατεθεί:

(α) από επιχειρήσεις για προκαταβολή έναντι επιχορήγησης για τις ζημιές σε εξοπλισμό και μέσα παραγωγής,
(β) από φυσικά πρόσωπα για αποζημίωση οικοσκευής και
(γ) από ιδιοκτήτες κτιρίων για προκαταβολή έναντι στεγαστικής συνδρομής.
Ποιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση
Συνεπώς, μπορούν να υποβάλουν αίτηση:

(α) πληγέντες από τον σεισμό, οι οποίοι δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την αίτησή τους εξαιτίας διαδικαστικών ζητημάτων, που αφορούν σε αλλαγές που έχουν επέλθει στη δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους, λόγω κληρονομικών διευθετήσεων μετά τον σεισμό,
(β) πληγέντες από τον σεισμό, οι οποίοι επιθυμούν να επικαιροποιήσουν ή αναθεωρήσουν (ακόμα και να ανακαλέσουν) την αίτησή τους μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, και
(γ) πληγέντες από τον σεισμό, οι οποίοι δεν κατάφεραν να υποβάλουν αίτηση κατά τις δύο φάσεις υποβολής αιτήσεων στην πλατφόρμα και επιθυμούν να υποβάλουν, μετά και την ολοκλήρωση του ελέγχου από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.
Παράλληλα με την αίτηση για στεγαστική συνδρομή ή οικοσκευή, οι αιτούντες υποβάλλουν τα ανάλογα δελτία/έγγραφα από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Τα εν λόγω έγγραφα θα πρέπει να τα υποβάλουν και όσοι δικαιούχοι είχαν καταθέσει αίτηση χωρίς αυτή να συνοδεύεται από τα σχετικά έγγραφα.

Ταυτόχρονα, συνεχίζεται η διαδικασία για την πληρωμή και των δικαιούχων, ανάλογα με την πορεία διασταύρωσης των απαιτούμενων δικαιολογητικών ταχείας αυτοψίας ή επανελέγχου από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Για αιτήσεις που έχουν ήδη υποβληθεί και υπάρχουν προβλήματα στη διασταύρωση των σχετικών στοιχείων, οι αιτούντες θα ενημερωθούν σχετικά με προσωποποιημένο μήνυμα από την ΑΑΔΕ.

Διαβάστε επίσης:

Έκρηξη τιμών στα καύσιμα: «Η αμόλυβδη θα αγγίξει τα 2€ στις πόλεις – Στα 2,20€ στα νησιά»

Φορολογικές δηλώσεις 2022: Ποιοι απαλλάσσονται από τις ηλεκτρονικές αποδείξεις

ΟΑΕΔ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για 7.000 ανέργους μεγάλων ηλικιών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:12