search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:41
MENU CLOSE

Υπόθεση βιασμού 24χρονης: Σε κινητά τηλέφωνα και DNA στρέφονται οι έρευνες μετά τις αρνητικές τοξικολογικές

02.02.2022 16:20
Georgia Mpika_new

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση του καταγγελλόμενου βιασμού της Γεωργίας Μπίκα τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς στη Θεσσαλονίκη μετά τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της 24χρονης που βρέθηκαν αρνητικά για ναρκωτικά και μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

Τώρα λοιπόν, οι έρευνες των ανακριτικών και αστυνομικών αρχών στρέφονται στην ανάλυση του DNA στα ρούχα της Γεωργίας Μπίκα και το πόρισμα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου στα κινητά όλων των εμπλεκομένων.

Τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Ασφάλειας έχουν βάλει στο μικροσκόπιο όλα τα κινητά τηλέφωνα της παρέας των τεσσάρων Αθηναίων και του Θεσσαλονικιού μετρ, τα τάμπλετ, τους υπολογιστές και τα usb, έτσι ώστε να διαπιστώσουν αν υπάρχει υλικό που να σχετίζεται με την επίμαχη βραδιά αλλά και προηγούμενες, για να δουν αν πίσω από την ιστορία κρύβεται κάποιο οργανωμένο κύκλωμα.

Ωστόσο, γρίφο αποτελούν για τους αστυνομικούς οι πρώτες καταθέσεις των προσώπων που παραβρέθηκαν στο επίμαχο πάρτι, 50 στο σύνολο άτομα, οι οποίες λένε ότι ήταν μια «μουγγή» και αδιάφορη μάζωξη άγνωστων ατόμων, που δεν μιλούσαν μεταξύ τους. Λένε, δε, ότι είδαν τη Γεωργία Μπίκα στις 4.10, όταν ανέβηκε και πάλι στη σουίτα, να είναι σε καλή κατάσταση και να φεύγει μαζί με τον Βασίλη Λεβέντη από τον χώρο.


Γεωργία Μπίκα: Μου ζήτησαν ούρα μετά από 10 ώρες στο τμήμα, δεν έδωσαν εντολή να μην καθαριστεί το δωμάτιο

Σημαντικές καθυστερήσεις και παραλείψεις στη διαδικασία που ακολουθήθηκε, καταγγέλλει η Γεωργία Μπίκα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των τοξικολογικών εξετάσεων.

Μιλώντας μέσω Instagram στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο η 24χρονη που έχει καταγγείλει τον βιασμό της σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης το βράδυ της Πρωτοχρονιάς απαντάει σε όσα ισχυρίστηκαν σε ανακοινώσεις τους ΕΛΑΣ και ιατροδικαστές.

Όπως λέει, αν και πήγε στο τμήμα στις 12 το μεσημέρι, της ζητήθηκε να δώσει ούρα στις 10 το βράδυ και αφού οι αστυνομικοί την είχαν στείλει να βρει μόνη της ουροσυλλέκτες, παρά την κατάσταση στην οποία βρισκόταν.

Άρα σύμφωνα με όσα λέει η 24χρονη το δείγμα ελήφθη 18 περίπου ώρες μετά τη στιγμή που η Γεωργία καταγγέλλει ότι βιάστηκε.

«Η ψυχολογία μου δεν είναι και η καλύτερη. Αν και δεν περιμέναμε εμείς αυτά τα αποτελέσματα για να αποδείξουμε κάτι, αλλά θα ήταν ένα σημαντικό στοιχείο.

Εκείνη την ημέρα, την 1η Ιανουαρίου, πήγα απ’ την πρώτη στιγμή το αστυνομικό τμήμα. Στις 12 ήμουν εκεί. Μου πήρε κατάθεση ο ένας αστυνόμος. Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης και ενώ είπα ότι ήταν στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, δεν έδωσε εντολή να μην καθαριστεί το δωμάτιο. Άλλαξαν βάρδια, οπότε ο αστυνόμος του περιπολικού πήγε και είπε ότι “τόση ώρα κακώς παίρνετε κατάθεση από την κοπέλα και δεν έχετε διατάξει να μην καθαριστεί το δωμάτιο”» αναφέρει η Γεωργία Μπίκα.

Συνέχισε λέγοντας πως κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας της αστυνομίας με την ιατροδικαστική υπηρεσία, ο ιατροδικαστής τους καθησύχασε πως θα φαίνονταν τα πάντα με τα ούρα και δεν χρειαζόταν να πάρουν αίμα. 
«Έπειτα μου είπαν ότι άμεσα θα μου πάρουν αίμα, θα μου κάνουν ιατροδικαστική εξέταση και ούρα. Αυτό έγινε στην πρώτη μου κατάθεση. Μου είπαν θα φύγεις άμεσα για ιατροδικαστική εξέταση, αίμα και ούρα. Πήραν τηλέφωνο την ιατροδικαστή και είπε ότι μπορούν να φανούν όλα με τα ούρα και δεν χρειάζεται αίμα. Με πήγανε το απόγευμα για ιατροδικαστική εξέταση, δεν μου έκαναν την ίδια ημέρα, αλλά με πήγαν την επόμενη για την εξέταση», ανέφερε.


Όπως λέει στη συνέχεια, την επόμενη ημέρα της είπαν ότι δεν θα κάνει ούτε τότε την εξέταση. «Μου είπαν μετά ότι δεν θα γίνει ούτε σήμερα και τους παρακάλεσα να με βοηθήσουν γιατί δεν μπορούσα να μείνω και την επόμενη ημέρα χωρίς να πλυθώ» ανέφερε η Γεωργία.

«Διάβασα την ανακοίνωση της αστυνομίας ότι μου χορήγησαν ουροσυλλέκτες. Δεν κατάλαβα γιατί το δήλωσαν αυτό. Δεν ξέρω τι περίμεναν και έγινε τόσο καθυστερημένα η λήψη ούρων. Ακόμα και τους ουροσυλλέκτες που πήρα, δεν μου είπαν εκείνη τη στιγμή να πάω να δώσω τα ούρα και εγώ περίμενα με τα κουτάκια να μου πουν… δεν ήξερα εγώ πόσο σημαντική είναι εκείνη τη στιγμή η εξέταση», αναφέρει.

Η Γεωργία Μπίκα, λέει ότι προχώρησε σε μια ακόμη εξέταση αυτή τη φορά με τρίχες που δείχνει αν της έδωσαν χάπι βιασμού.


Την ίδια ώρα ο τεχνικός σύμβουλος της Γεωργίας, Δημήτρης Γαλεντέρης μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Το Πρωινό», επεσήμανε ότι το χάπι του βιασμού δεν μπορεί να ανιχνευθεί στα ούρα μετά από 12 ώρες ενώ παράλληλα επεσήμανε ότι δεν ελήφθη από τη Γεωργία δείγμα αίματος.

Μάλιστα, ο κ. Γαλεντέρης, σε αντίθεση με τα όσα ανακοίνωσε η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης ότι η δειγματοληψία έγινε εγκαίρως, ο κ. Γαλεντέρης διευκρίνισε ότι έγινε 18 ώρες μετά το καταγγελλόμενο συμβάν.

Αναφορικά με τα χαμηλά ποσοστά αλκοόλ που ανιχνεύτηκαν στα ούρα της κοπέλας ο ιατροδικαστής επισήμανε ότι «αυτά που φάνηκαν στις εξετάσεις είναι κάποιοι μεταβολίτες της αιθανόλης. Αυτοί οι μεταβολίτες δεν μπορούν να μας δώσουν τον αριθμό των ποτών που καταναλώθηκαν. Οι εξετάσεις αυτές γίνονται για να διαπιστώσουμε την ποσότητα αλκοόλ και όχι για να διαπιστώσουμε την ποσότητα της μέθης στην οποία βρισκόταν».

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που στάλθηκαν από την Ελβετία ο κ. Γαλεντέρης δήλωσε ότι «δεν έχουμε κανένα λόγο να αμφισβητήσουμε τα αποτελέσματα. Η πλευρά της Γεωργίας έχει δικαίωμα να ζητήσει επανεξέταση του δείγματος που κρατείται στο εργαστήριο του ΑΠΘ».

Όσον αφορά τη μη εύρεση ουσιών που παραπέμπουν στο χάπι του βιασμού ο ιατροδικαστής επανέλαβε ότι «η λήψη μετά από 18 ώρες είναι αρνητική. Αυτό το στοιχείο έχει χαθεί».

Εξηγώντας τις επόμενες κινήσεις που θα κάνει ο ίδιος ως τεχνικός σύμβουλος της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα είπε ότι θα ζητήσουμε την επανεξέταση για να είμαστε σίγουροι ότι αυτά τα αποτελέσματα είναι ορθά. Οφείλουμε να κάνουμε και ένα δεύτερο έλεγχο. Μετά, μπορούμε να ζητήσουμε και την εξέταση τριχών που μπορεί να αποδώσει αποτελέσματα για την ουσία που ψάχνουμε, το χάπι του βιασμού, τέσσερις έως έξι εβδομάδες, μετά την αναφερόμενη πράξη.

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι η πλευρά της Γεωργίας θα ζητήσει να εξαλειφθεί κάθε διαγνωστικό μέσο που υπάρχει, επισημαίνοντας ότι η διαδικασία θα διαρκέσει καιρό.



Τι δήλωσε ο δικηγόρος της Γεωργίας Μπίκα



Ανακοίνωση για τα αρνητικά αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της  πελάτισσάς του που κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού στη Θεσσαλονίκη, έδωσε στη δημοσιότητα ο δικηγόρος της Θανάσης Ζιώγας.
Αναφορικά με το αλκοόλ επισημαίνει πως «δεν μπορεί να γίνει αναγωγή από τους μεταβολίτες αιθανόλης που ανιχνεύονται στα ούρα στο μέγεθος και στη βαρύτητα μέθης».
Όσο για το χάπι βιασμού, η ανεύρεσή του «ούτως ή άλλως ήταν απολύτως αδύνατη», διότι το δείγμα ούρων που εξετάστηκε λήφθηκε τουλάχιστον 18 ώρες μετά την καταγγελία, ενώ ανιχνεύεται, κατά τον ίδιο, μέχρι τις 12 ώρες.
Ο κ. Ζιώγας σημειώνει, επιπλέον, ότι θα ακολουθήσουν και νέες εξετάσεις στο αντιδείγμα που έχει διατηρηθεί στο εργαστήριο του ΑΠΘ, αλλά και πιο εξειδικευμένες εξετάσεις σε άλλα στοιχεία του οργανισμού της 24χρονης, όπως στο τριχωτό της κεφαλής και στα δείγματα dna που ήδη ανιχνεύτηκαν.
«Τώρα αρχίζει ο πραγματικός αγώνας για τη Γεωργία…» καταλήγει, μεταξύ άλλων, η δήλωσή του.

Αναλυτικά η δήλωση του δικηγόρου:


«Σε σχέση με τα πρώτα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων μπορούμε να παρατηρήσουμε τα εξής:
Σε σχέση με το αλκοόλ, βάσει της βιβλιογραφίας, δεν μπορεί να γίνει αναγωγή από τους μεταβολίτες αιθανόλης που ανιχνεύονται στα ούρα στο μέγεθος και στη βαρύτητα μέθης. Διότι τα ούρα αφορούν υλικό που η σύστασή του δεν είναι σταθερή, αλλά μεταβάλλεται διαρκώς με την πάροδο του χρόνου σε αντίθεση με το αίμα. Σχετικά δε με τις ουσίες, το λεγόμενο χάπι του βιασμού, το Γ-Υδροξυβουτηρικό οξύ, σύμφωνα επίσης με τη βιβλιογραφία ανιχνεύεται στο αίμα μέχρι έξι ώρες και στα ούρα μέχρι 12 ώρες.


Η λήψη ούρων που πραγματοποιήθηκε στη Γεωργία αργά το απόγευμα την 1η Ιανουαρίου, ήτοι τουλάχιστον 18 ώρες μετά τον κρίσιμο χρόνο, οπότε η ανεύρεση της συγκεκριμένης ουσίας ούτως ή άλλως ήταν απολύτως αδύνατη στο συγκεκριμένο δείγμα που εξετάστηκε. Γι’ αυτό εξ’ αρχής επισημάναμε ότι τα επιστημονικά δεδομένα είναι σημαντικά μεν, αλλά πρέπει να αξιολογούνται μέσα σε ένα πλαίσιο και πάντα συνδυαστικά με όλα τα πραγματικά δεδομένα της υπόθεσης.


Φυσικά, θα ακολουθήσουν και νέες εξετάσεις  στο αντιδείγμα των ούρων που έχει διατηρηθεί στο εργαστήριο του ΑΠΘ -ελπίζουμε σε σωστές συνθήκες και αφού βεβαιωθούμε πρώτα ότι το αντιδείγμα ανήκει πράγματι στη Γεωργία με ταυτοποίηση του DNA του -και μετά θα προχωρήσουμε και σε πιο εξειδικευμένες εξετάσεις, σε άλλα στοιχεία του οργανισμού της, όπως: στο τριχωτό της κεφαλής, αλλά και σε σχέση με τα δείγματα DNA που ήδη ανιχνεύτηκαν.
Τώρα αρχίζει ο πραγματικός αγώνας για τη Γεωργία, που είχε το θάρρος να καταγγείλει τον βιασμό της, αλλά και για όλες εκείνες τις γυναίκες που έχουν βιώσει στο παρελθόν αντίστοιχες καταστάσεις και σκέφτονται σήμερα να καταγγείλουν.
Διότι για όλες αυτές τις γυναίκες σίγουρα δεν υπάρχουν ούτε θα υπάρξουν αποτελέσματα τοξικολογικών εξετάσεων. Υπάρχει μόνο το στιγματιστικό βίωμα που αποτελεί τη μόνη κινητήριο δύναμη για την καταγγελία τους. Και αυτό το βίωμα πρέπει να βοηθήσουμε όλοι να ντυθεί με το φως της δικαιοσύνης. Η αρχή γι’ αυτό έγινε. Έπεται συνέχεια… -».



Δικηγόρος Βασίλη Λεβέντη: Ο πελάτης μου αισθάνεται δικαίωση- Δεν είχε σχέση με όσα κατηγορείται


Την ανακούφισή του εκφράζει μέσω του δικηγόρου του, για τα αρνητικά αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, ο 27χρονος κατηγορούμενος για τον βιασμό της Γεωργίας Μπίκας, Βασίλης Λεβέντης.

«Τα αποτελέσματα είναι αρνητικά. Εμείς από την πρώτη στιγμή δηλώσαμε ότι δεν είχαμε σχέση με όσα μας κατηγορούσαν. Είχαμε απόλυτη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη. Οι εντολείς μου στο άκουσμα των αποτελεσμάτων δεν ένιωσαν απλώς ανακούφιση, αλλά δικαίωση», είπε ο δικηγόρος Δημήτρης Τσάκος και συμπλήρωσε πως οι εντολείς του «επιφυλάσσονται του δικαιώματός τους κατά παντός υπευθύνου».

Διαβάστε επίσης:

Η ελληνική συμμετοχή στη διαστημική έρευνα επί τάπητος σε εκδήλωση του ιδρύματος Ευγενίδου

Πάτρα: Αστυνομικοί σκύλοι εντόπισαν 24 κιλά κοκαΐνης και 110 κιλά κάνναβης σε φορτηγά στο λιμάνι -Επιχείρηση σε Πάτρα και Αθήνα

ΔΕΔΔΗΕ: Απαλλαγή από τα τέλη διανομής για τους πληγέντες της κακοκαιρίας «Ελπίδα»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15