search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 12:28
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Παράταση των μέτρων για μία ακόμη εβδομάδα- Τι εισηγείται η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων

02.02.2022 17:30
estiasi87-new

Να μην υπάρξει χαλάρωση στα περιοριστικά μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού, τουλάχιστον για μία ακόμη εβδομάδα εισηγείται σύμφωνα με πληροφορίες η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας που συνεδρίασε την Τετάρτη.

Επομένως, δεν αυξάνεται η χωρητικότητα στα γήπεδα και παραμένει η παρουσία φιλάθλων στο 10% της χωρητικότητας του εκάστοτε γηπέδου και δεν επιτρέπονται οι όρθιοι στη διασκέδαση.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης είχε αναφέρει σε δηλώσεις του την περασμένη εβδομάδα πως θα επανεξεταστεί η αύξηση της χωρητικότητας στα γήπεδα. Ωστόσο, φαίνεται ότι η Επιτροπή φρέναρε τις όποιες κυβερνητικές προθέσεις.

Υπενθυμίζεται ότι από τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου ισχύουν νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού τα οποία περιλαμβάνουν μερική χαλάρωση σε εστίαση και διασκέδαση.

Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, επανέρχεται η μουσική στους χώρους εστίασης και διασκέδασης, καθώς και το πλήρες ωράριο, αλλά παραμένει η καθήμενη διασκέδαση.

Η μερική χαλάρωση των μέτρων αποφασίστηκε  με βάση τα νέα δεδομένα που έχουμε για τη μετάλλαξη Όμικρον, σε σχέση με τη μετάλλαξη Δέλτα, με αποτέλεσμα «να αποφασίσουμε την αποκλιμάκωση», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Θάνος Πλεύρης.

Διαβάστε επίσης:

Εμβολιασμός παιδιών: Ανοίγουν 40.000 νέα ραντεβού στην Αττική

Υπόθεση βιασμού 24χρονης: Σε κινητά τηλέφωνα και DNA στρέφονται οι έρευνες μετά τις αρνητικές τοξικολογικές

Ποιος είναι ο 23χρονος που συνελήφθη για την δολοφονία του 19χρονου Άλκη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 12:27