search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 22:45
MENU CLOSE

ΥΠΕΞ: Προσβλητικές οι εικόνες βεβήλωσης της Παναγίας Σουμελά

07.02.2022 14:30
soumela_new

Την αντίδραση της ελληνικής διπλωματίας προκάλεσε η βεβήλωση της Παναγίας Σουμελά από συγκρότημα που χρησιμοποίησε τον χώρο της Μονής για τα γυρίσματα μουσικού βίντεο κλιπ.

Στην ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει: «Οι πρόσφατες εικόνες που προβλήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στις οποίες ξένο συγκρότημα φαίνεται να χορεύει ντίσκο στον χώρο της Ιστορικής Μονής Παναγίας Σουμελά, αποτελούν βεβήλωση του Μνημείου αυτού, υποψήφιου για την ανακήρυξή του σε Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO».

Το υπουργείο σημειώνει επίσης ότι προκαλεί έκπληξη το γεγονός της αδειοδότησης του συγκροτήματος, καθώς η Μονή της Παναγίας Σουμελά ανοίγει μόνο για προσκυνηματικούς λόγους.

«Οι εικόνες αυτές είναι προσβλητικές και έρχονται να προστεθούν σε σειρά ενεργειών των τουρκικών Αρχών εις βάρος Μνημείων της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς», τονίζει ακόμη το υπουργείο Εξωτερικών και καταλήγει: «Καλούμε τις αρμόδιες τουρκικές Αρχές να πράξουν τα δέοντα για να μην επαναληφθούν τέτοιες πράξεις και να γίνει σεβαστός ο ιερός χώρος της Μονής».

Το τουρκικό κράτος έδωσε άδεια και η Παναγία Σουμελά μετατράπηκε σε νυχτερινό κλαμπ

Οι εικόνες οι οποίες προβλήθηκαν στα social media, προκάλεσαν έντονα σχόλια για τη βεβήλωση του μνημείου, καθώς οι πρωταγωνιστές στο βίντεο-κλιπ χορεύουν υπό τους ήχους ηλεκτρονικής μουσικής, ενώ υπάρχει για φόντο ο ήχος από καμπάνα.

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: «Ο Μητσοτάκης οδηγεί 1.200 εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ σε απόλυση και απώλεια στέγης»

Γεωργιάδης: Καμία μείωση του ειδικού φόρου στα καύσιμα – «Δεν θα στείλουμε την οικονομία στα βράχια» (video)

Άγριος καβγάς Ζαχαριάδη – Μαρκόπουλου: «Είσαι ψεύτης» – «Μη γίνεσαι Πολάκης!» (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 22:43