search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 14:13
MENU CLOSE

Ακρίβεια: «Παράθυρο» Σταϊκούρα για επίδομα τροφίμων (Video)

09.02.2022 09:36
staikouras_xristos_new

Για πρόθεση της κυβέρνησης να στηρίξει τα νοικοκυριά και τους πολίτες που αντιμετωπίζουν οξύτατο πρόβλημα λόγω της ακρίβειας έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Παράλληλα όμως, ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να υπάρξει πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος.

Συγκεκριμένα, ο Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην ΕΡΤ, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο στήριξης των νοικοκυριών και για την ακρίβεια στα τρόφιμα δήλωσε ότι η όποια παρέμβαση θα πάει στον πολίτη και δεν θα  χάνεται στην εφοδιαστική αλυσίδα και αυτό άλλωστε είναι και η ευρωπαϊκή πρακτική.

Η ενδεχόμενη πρόσθετη στήριξη, θα αφορά κυρίως τα χαμηλά και μεσαία στρώματα.

Ο υπουργός Οικονομικών, διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίζει να στηρίζει τους πολίτες όσον αφορά την ακρίβεια στην ενέργεια για όσο χρειαστεί και ενδεχομένως να απαιτηθεί να διατεθούν χρήματα και από τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι μόνο από το Ταμείο των ρύπων.

Αναφερόμενος γενικότερα στην διεθνή οικονομική συγκυρία με την αύξηση των επιτοκίων δανεισμού, σημείωσε ότι «θα πρέπει να μαζευόμαστε».

Διαβάστε επίσης:

Ενεργειακή κρίση: Σήμερα οι ανακοινώσεις Σκρέκα για τα μέτρα στήριξης – Πώς θα διαμορφωθούν οι επιδοτήσεις

EKT: Συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις και μετά την περίοδο αυξημένης εποπτείας από τους πιστωτές

Ναυάγησε deal 40 δισ. μεταξύ Arm και Nvidia

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 14:12