search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 22:07
MENU CLOSE

Δολοφονία Άλκη: Ξεκινούν οι απολογίες των 8 συλληφθέντων – Διεθνές ένταλμα για τον 20χρονο που καταζητείται

09.02.2022 08:35
thessaloniki_new

Ξεκινούν οι απολογίες των οκτώ -από τους δέκα- συλληφθέντων για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του 19χρονου, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης.

Την πόρτα της 7ης τακτικής ανακρίτριας που διερευνά την υπόθεση θα περάσουν σήμερα τρεις εξ αυτών, ενώ η διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο (Πέμπτη) και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή.

Πρόκειται για τους οκτώ που είχαν συλληφθεί την περασμένη Κυριακή, με εντάλματα που ενεργοποίησε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Συνολικά έχουν συλληφθεί δέκα άτομα – οκτώ Ελληνες και δύο Αλβανοί – και αναζητείται ακόμα ένας.

Όλοι οι παραπάνω διώκονται για από κοινού ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή. Πλέον αναζητείται μόνο ένα άτομο, που φέρεται να διέφυγε στο εξωτερικό.

Πρόκειται για 20χρονο, με καταγωγή από την Αλβανία, και για την περίπτωσή του αναμένεται να εκδοθεί εντός της ημέρας ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, το οποίο στη συνέχεια θα καταστεί ένταλμα διεθνούς αναζήτησης.

Υπενθυμίζεται πως έχει ήδη προφυλακιστεί ο 23χρονος Αλβανός που αποτέλεσε την πρώτη σύλληψη για την αιματηρή επίθεση της 1ης Φεβρουαρίου στη Χαριλάου, όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Άλκης και τραυματίστηκαν δύο φίλοι του.

Διεθνές ένταλμα για τον 20χρονο

Την ίδια ώρα, στο αλβανικό υπουργείο Δημόσιας Τάξης έχει φτάσει το διεθνές ένταλμα για τη σύλληψη του νεαρού 20χρονου Αλβανού που πιστεύεται ότι διέφυγε στη γειτονική χώρα μετά την άγρια δολοφονία του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη από ομάδα οπαδών.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ, χθες επιβεβαιώθηκε από το υπουργείο της χώρας η άφιξη του εντάλματος και ήδη ξεκίνησε η διαδικασία έρευνας για την για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του.

Μάλιστα οι έρευνες άρχισαν από τις συνοριακές διαβάσεις αλλά δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια ενημέρωση.

Διαβάστε επίσης

ΕΟΔΥ: Πού μπορείτε να κάνετε σήμερα δωρεάν rapid test

Δολοφονία Άλκη: Αυτός είναι ο 25χρονος που παραδόθηκε στις Αρχές, γνωστός και ως «Αθηναίος»

Ηράκλειο: Άνδρας επιτέθηκε σε φιλόλογο προσπαθώντας να την ναρκώσει (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 22:06