search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:55
MENU CLOSE

Καταρίνα Βιτ: «Ασπίδα» στην Καμίλα Βαλίεβα από την «παγωμένη πριγκίπισσα»

11.02.2022 17:14
katarina_vit

«Δεν ευθύνεται η Καμίλα Βαλίεβα για το ντόπινγκ», λέει η παγκόσμια πρωταθλήτρια και Ολυμπιονίκης Καταρίνα Βιτ – Αβέβαιη η παρουσία της 15χρονης στην συνέχεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Σε δηλώσεις της στη γερμανική εφημερίδα Bild, η 56χρονη θρυλική αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η Καμίλα Βαλίεβα, αυτό το νεαρό κορίτσι, αυτό το παιδί-θαύμα, που μαγεύει όλο τον κόσμο με τις επιδόσεις και τη χάρη της, είναι ανήλικη, μόλις 15 ετών, και δεν φταίει στην περίπτωση αυτή. Αυτό το σκάνδαλο είναι μια δραματική εξέλιξη στην πολλά υποσχόμενη καριέρα της και ελπίζω ειλικρινά να είναι αρκετός κόσμος δίπλα της για να προστατεύσει προκειμένου να μην λυγίσει».

Η ίδια υπογραμμίζει επίσης ότι οι προπονητές και οι γιατροί των αθλητών είναι αυτοί που ξέρουν τι είναι σωστό και τι λάθος.

«Ως αθλητής, ακολουθείς τις συμβουλές των ανθρώπων που εμπιστεύεσαι και σε αυτή την περίπτωση πάντα πρώτα από όλα το προπονητικό και ιατρικό τιμ. Απλά τους εμπιστεύεσαι γιατί ξέρουν τι είναι σωστό και τι λάθος. Η Καμίλα έμαθε να κάνει τετραπλό άλμα με με ακρίβεια και θάρρος. Το ντόπινγκ δεν βοηθά στην περίπτωση αυτή».

Τέλος, η Βιτ πιστεύει ότι, όσοι ενήλικες ευθύνονται για το ντόπινγκ, πρέπει να τιμωρούνται με δια βίου αποκλεισμό από τους αγώνες του αθλήματος.

Ποια είναι η Κατερίνα Βιτ

Η Καταρίνα Βιτ κέρδισε δύο χρυσά ολυμπιακά μετάλλια για την Ανατολική Γερμανία, το πρώτο το 1984 στους Ολυμπιακούς του Σαράγεβοκαι το δεύτερο το 1988 στους Ολυμπιακούς του Κάλγκαρυ.Είναι τέσσερις φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια (1984, 1985, 1987, 1988) και δύο φορές έχει κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο (1982, 1986).Η Βιτ κέρδισε σε έξι συνεχόμενα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (1983–1988),απόδοση που έχει πετύχει, από τις γυναίκες αθλήτριες του καλλιτεχνικού πατινάζ, μόνο η Σόνια Χένιε.

Συνολικά από το 1983 ως το 1988, η Βιτ κέρδισε δέκα χρυσά μετάλλια σε έντεκα μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις: δύο ολυμπιακά, τέσσερα σε πέντε Παγκόσμια Πρωταθλήματα και πέντε σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Αυτό το ρεκόρ την καθιστά μία από τις πιο επιτυχημένες αθλήτριες καλλιτεχνικού πατινάζ όλων των εποχών.

Από το CAS εξαρτάται το μέλλον της Καμίλα Βαλίεβα

Υπενθυμίζεται ότι μετά από σχετικό έλεγχο στις 25 Δεκεμβρίου 2021, διαπιστώθηκε ότι η νεαρή πρωταθλήτρια Καμίλα Βαλίεβα -η οποία εντυπωσίασε κριτές και θεατές με την επιτυχημένη τετραπλή εναέρια περιστροφή της, που έγινε για πρώτη φορά στα χρονικά- έκανε χρήση της απαγορευμένης ουσίας τριμεταζιδίνη κάτι το οποίο ανακοίνωσε σήμερα και επισήμως ο Διεθνής Οργανισμός Ελέγχου.

Ο έλεγχος έγινε στο πλαίσιο του ρωσικού πρωταθλήματος από την ρωσική υπηρεσία αντιντόπινγκ (Rusada), όπως ανακοίνωσε σήμερα (11/02) η ITA, το όργανο που είναι υπεύθυνο για τους ελέγχους ντόπινγκ κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Η τριμεταζιδίνη, που χρησιμοποιείται για την ανακούφιση της στηθάγχης, έχει απαγορευθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντιντόπινγκ (WADA) από το 2014.

Η παρουσία της στην συνέχεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, που φιλοξενούνται στο Πεκίνο, εξαρτάται από το Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο (CAS), η απόφαση του οποίου, αναμένεται πριν από την έναρξη των ατομικών αγωνισμάτων, την ερχόμενη Τρίτη.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε 43χρονος υπεύθυνος οπαδικού συνδέσμου του ΠΑΟΚ

Ογκουνσότο: Πρωταγωνιστής σε διαφήμιση sex shop ενόψει του Αγίου Βαλεντίνου (Video)

«Βόμβα» στο ΝΒΑ: Στους Σίξερς ο Χάρντεν, στους Νετς ο Σίμονς

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:54