search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:56
MENU CLOSE

Ψωμί τόνου με ντομάτα

12.02.2022 07:00
pain-de-thon-a-la-tomate

Μια οικονομική συνταγή που αξιοποιεί την μια κονσέρβα τόνου που όλοι έχουμε στο ντουλάπι μας και χορταίνει όλη την οικογένεια, αν συνδυαστεί με μια πλούσια σαλάτα. Είναι επίσης μια συνταγή ανακύκλωσης καθώς μπορεί να παρασκευαστεί με περισσεύματα άλλου μαγειρεμένου ψαριού όπως ο σολομός, ο μπακαλιάρος κ.ο.κ.

Υλικά για τη συνταγή

1 κονσέρβα τόνο σε νερό

3 αυγά

75 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ.

5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

3 κουταλιές της σούπας φρέσκια κρέμα γάλακτος

200 ml σάλτσα ντομάτας

125 γραμμάρια τυρί τριμμένο

5 γραμμάρια βούτυρο

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο (ή βασιλικό, αν προτιμάτε)

Αλατοπίπερο κατά βούληση

Εκτέλεση

Αρχικά, στραγγίστε καλά τον τόνο και θρυμματίστε τον με ένα πιρούνι. Βάλτε τον σε ένα μπολ και αφήστε τον στην άκρη. Σε ένα άλλο μπολ σπάστε τα αυγά, χτυπήστε τα με έναν αυγοδάρτη και αρχίστε να προσθέτετε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίξτε το ελαιόλαδο, τη φρέσκια κρέμα γάλακτος και τη σάλτσα ντομάτας, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να έχετε μια λεία πάστα. Συνεχίστε, ρίχνοντας τον θρυμματισμένο τόνο, το τριμμένο τυρί και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Δοκιμάστε και αρτύστε ανάλογα με αλάτι και πιπέρι. Αναμείξτε μια τελευταία φορά και αφού βουτυρώσετε μια φόρμα για κέικ, αδειάστε το μίγμα του τόνου και ισιώστε την επιφάνεια με ένα κουτάλι. Ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 35 λεπτά.

Διαβάστε επίσης:

Τούρτα κωκ (Boston Cream Pie)

Σπαγγέτι με πεσκανδρίτσα και σάλτσα διαβολική

Ιταλικά μπισκότα, τα ρόδα της ερήμου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:51