search
ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 21:33
MENU CLOSE

Μασούτης: Αποκτά το 50% των κρητικών σούπερ μάρκετ ΣΥΝ.ΚΑ.

14.02.2022 13:45
masoutis new

Απόβαση στην Κρήτη, όπου μέχρι τώρα δεν είχε παρουσία πραγματοποιεί η βορειοελλαδίτικη αλυσίδα  σούπερ μάρκετ Μασούτης.

Ειδικότερα, πρόκειται να δημιουργηθεί  ένα νέο εταιρικό σχήμα με την επωνυμία «ΣΥΝΚΑ Κρήτης Υπεραγορές Α.Ε.», στην οποία η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. θα συμμετέχει με το 50% των μετοχών και ο Συνεταιρισμός – ιδιοκτήτης των πολύ γνωστών στην Κρήτη σούπερ μάρκετ με την επωνυμία ΣΥΝΚΑ – με το υπολοιπο 50%.

Τα νέο εταιρικό σχήμα θα λειτουργεί τα κρητικά σουπερ μάρκετ.  

Ο Συνεταιρισμός θα εξακολουθήσει να έχει την πλειοψηφία στο Διοικητικό Συμβούλιο του νέου εταιρικού σχήματος και το management.

Οι μέτοχοι του Συνεταιρισμού θα εξακολουθούν να διατηρούν τα δικαιώματά τους και θα έχουν ενεργή συμμετοχή σε στρατηγικές αποφάσεις των ΣΥΝ.ΚΑ.

Επίσης, με τη συνεργασία θα διασφαλιστούν οι υφιστάμενες θέσεις εργασίας, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις στο άμεσο μέλλον και τα ΣΥΝ.ΚΑ θα αποκτήσουν ένα δυνατό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

H νέα στρατηγική συνεργασία θα δώσει ευρεία πρόσβαση στη Μασούτης σε γεωγραφικές περιοχές στις οποίες μέχρι σήμερα δεν διέθετε παρουσία δημιουργώντας ένα δίκτυο 402 καταστημάτων πανελλαδικά, με ετήσιο κύκλο εργασιών άνω του 1,1 δισ. ευρώ, και πάνω από 9.500 εργαζομένους.

Τα καταστήματα στην Κρήτη – και σε άλλα νησιά του Αιγαίου – της ΣΥΝΚΑ θα διατηρήσουν μεν την επωνυμία τους, ωστόσο θα ανακαινιστούν και θα εμπλουτιστούν με πολλά προϊόντα που υπάρχουν στον Μασούτη.

Η τελική συμφωνία θα κλειδώσει τις προσεχείς ημέρες και σύντομα αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις.

Διαβάστε επίσης

Από Πάσχα η επιδότηση των ηλεκτρικών συσκευών – Ποιες οι προϋποθέσεις

Μεγάλο deal στην ασφαλιστική αγορά: Στην Allianz η Ευρωπαϊκή Πίστη αντί 200 εκατ. ευρώ

Στα ύψη η τιμή του πετρελαίου εν μέσω φόβων για ρωσική εισβολή στην Ουκρανία- Βουτιά και στη Wall Street

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 21:32