search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 05:41
MENU CLOSE

The Guardian: Η Ρωσία δεν θα εισβάλει στην Ουκρανία «εκτός κι αν προκληθούμε» δηλώνει ο Ρώσος πρέσβης στην ΕΕ

14.02.2022 21:58
Oukrania98-new

Η Ρωσία «δεν θα εισβάλει στην Ουκρανία εκτός κι αν προκληθούμε», δήλωσε ο Ρώσος πρέσβης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Βλαντίμιρ Τσιζόφ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη βρετανική εφημερίδα The Guardian.

«Δεν θα εισβάλουμε στην Ουκρανία, εκτός κι αν προκληθούμε να το κάνουμε», είπε ο Ρώσος πρέσβης, που εκπροσωπεί τη Ρωσία στις Βρυξέλλες από το 2005.

«Εάν οι Ουκρανοί εξαπολύσουν μια επίθεση εναντίον της Ρωσίας, δεν θα πρέπει να εκπλαγείτε εάν αντεπιτεθούμε. Ή εάν αρχίσουν να σκοτώνουν κατάφωρα Ρώσους πολίτες οπουδήποτε, στο Ντονμπάς ή αλλού», συμπλήρωσε, αναφερόμενος σε αυτήν την περιοχή στην ανατολική Ουκρανία, όπου οι φιλορώσοι αυτονομιστές μάχονται τις ουκρανικές δυνάμεις εδώ και 8 χρόνια.

Ο Τσιζόφ προειδοποίησε ότι μια ουκρανική «πρόκληση» θα μπορούσε να ωθήσει το Κρεμλίνο να αντιδράσει.

«Αυτό που εννοώ ως «πρόκληση» είναι ότι μπορούν να οργανώσουν ένα επεισόδιο εναντίον των αυτοανακηρυχθεισών δημοκρατιών του Ντονμπάς, να τις προκαλέσουν, κατόπιν να τις πλήξουν με όλες τις δυνάμεις τους, προκαλώντας με αυτόν τον τρόπο μια αντίδραση της Ρωσίας, ώστε να αποφύγουν μια ανθρωπιστική καταστροφή στα σύνορά τους», σημείωσε.

Την ίδια ώρα  ο στενός συνεργάτης του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Κισέλιοφ δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή της ρωσικής τηλεόρασης ότι ο ουκρανικός στρατός «βασάνισε και σκότωσε άγρια» χιλιάδες αμάχους στην περιοχή του Ντονμπάς.

Διαβάστε επίσης:

Καναδάς: Tον νόμο περί έκτακτης ανάγκης ενεργοποιεί ο Τριντό για το κονβόι κατά του εμβολιασμού

Oscars 2022: Το κοινό ψηφίζει μέσω Twitter, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά

Θρίλερ στις αγορές πετρελαίου από την κρίση στην Ουκρανία – Με κομμένη ανάσα η Ευρώπη «ξορκίζει» τα 100 δολ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15