search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 14:50
MENU CLOSE

Ιστορίες προσφύγων ξεδιπλώνονται στην εκπομπή «Mega Stories» (Video/Photo)

17.02.2022 09:47
megastories new

Είναι αναμέσα μας, γύρω μας, περνούν από δίπλα μας και δεν μπορούμε να τις αντιληφθούμε. Ιστορίες με σάρκα και οστά. Ιστορίες τρόμου,  φρίκης, πόνου. Ιστορίες ζωής.

Ιστορίες προσφύγων παρουσιάζει σήμερα η εκπομπή «Mega Stories» (Mega, 23.40). Η Δώρα Αναγνωστοπούλου συναντιέται με ανθρώπους που βίωσαν τον ξεριζωμό, τον εκπατρισμό και μοιράζεται με τους τηλεθεατές το επικίνδυνο ταξίδι ζωής και θανάτου  καθενός, στην προσπάθεια του να φτάσει σε ασφαλή προορισμό.

Μιλούν άνθρωποι που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις γενέτειρες τους, όπως ο 34 χρονός Ρεζά Γκολαμί από το Αφγανιστάν, ο οποίος  στο βιβλίο «Χαμένες Ταυτότητες» εξιστορεί όσα βίωσε στο επικίνδυνο ταξίδι που βίωσε, ο Νασρουντίν ο οποίος περιγράφοντας τα παιδικά χρόνια του, οι λέξεις σχηματίζουν εικόνες που είναι θολές και γεμάτες πόνο και ανασφάλεια, η Ρεσβάνα η οποία έχασε τους δικούς της  στο ναυάγιο ανοιχτά της Λέσβου, ο Μποΐγ που υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από τους διακινητές του και άλλοι ακόμη πρόσφυγες.

Όλοι αυτοί που έζησαν σκληρές- τραυματικές εμπειρίες περιγράφουν την προσπάθεια τους να συνεχίσουν τις ζωές τους κι εν τέλει εάν και σε ποιο βαθμό κατάφεραν να τα αφήσουν όλα αυτά «πίσω» και να πορευτούν.

Στην εκπομπή παρουσιάζονται ιστορίες που αποτυπώνουν το προσφυγικό δράμα, σε όλη του την έκταση και δεν στοιχειώνουν μόνο τους πρόσφυγες που τις βίωσαν.

Στο «Mega Stories» μιλούν, επίσης, ο φωτορεπόρτερ Άρης Μεσσήνης,  ο οποίος έχει βρεθεί σε πολλά πολεμικά μέτωπα και περιγράφει την στιγμή που τον λύγισε συναισθηματικά, καθώς και άνθρωποι που εμπλέκονται ενεργά με το προσφυγικό- μεταναστευτικό πρόβλημα, αποκαλύπτοντας άγνωστες και οδυνηρές διαστάσεις του.

Διαβάστε επίσης

Michiaki Takahashi: Το Google Doodle τιμά τον Ιάπωνα γιατρό που «νίκησε» την ανεμοβλογιά

Μην χάσετε το «ΠΟΝΤΙΚΙ» που κυκλοφορεί την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου

Άρης Πορτοσάλτε: Αύξηση μισθών θα ξαναφέρει… αυξήση τιμών (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 14:49