search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 22:19
MENU CLOSE

Φωτιά σε πλοίο στην Κέρκυρα: Αγωνία για τους 12 αγνοούμενους – Συνεχίζονται οι έρευνες από ειδική ομάδα

19.02.2022 08:38
kerkira-ploio-123-new

Συνεχίζονται από νωρίς το πρωί οι έρευνες για τον εντοπισμό των 12 αγνοούμενων στο φλεγόμενο πλοίο «Euroferry Olympia» ανοιχτά της Κέρκυρας.

Όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ, ο Γιάννης Πλακιωτάκης στο πλοίο καίνε ακόμα μικρές εστίες φωτιάς. Μόλις ολοκληρωθεί η κατάσβεσή τους, συνέχισε, θα ρυμουλκυθεί σε ασφαλές σημείο και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί απάντληση των καυσίμων για να αποφευχθεί η περιβαλλοντική ρύπανση.

«Από την πρώτη στιγμή υπήρξε άμεση και γιγαντιαία επιχείρηση μέσω του Λιμενικού Σώματος, της Πολεμικής Αεροπορίας, του Πολεμικού Ναυτικού με αποτέλεσμα να διασωθούν 280 επιβάτες και μέλη του πληρώματος και να μεταφερθούν με ασφάλεια στην Κέρκυρα. Αυτή την ώρα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των 12 αγνοουμένων. Ανάμεσά τους βρίσκονται και 3 Έλληνες, με τις οικογένειες των οποίων βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία. Ακόμα και ειδική ψυχολόγος του Λιμενικού βρίσκεται κοντά τους», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Ο κ. Πλακιωτάκης πρόσθεσε ότι εξειδικευμένη ναυαγοσωστική ομάδα, αλλά και κλιμάκιο της ελληνικής υπηρεσίας ναυτικών ατυχημάτων βρίσκονται στην περιοχή για τον εντοπισμό των αγνοουμένων, αλλά και για να διερευνηθούν τα αίτια του ατυχήματος.

Αναφορικά με τους Έλληνες που αγνοούνται, ο υπουργός είπε πως και οι τρεις διαμένουν στην Αθήνα, ενώ ένας εξ αυτών φέρεται να είναι κρητικής καταγωγής. Σημείωσε δε ότι η επιχείρηση απεγκλωβισμού των επιβατών ήταν μια ηρωική πράξη, σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες. 

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: «Διέκοψα εγκυμοσύνη, θα ήταν ανώριμο να έφερνα στον κόσμο ένα παιδί μετά τα όσα έγιναν» (Video)

Γλυφάδα: Ληστής σημάδευε με το όπλο υπάλληλο πρακτορείου ΟΠΑΠ (Video)

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: Απατεώνες εκβιάζουν πολίτες ζητώντας πληρωμή σε κρυπτονομίσματα



google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 22:14