search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 23:49
MENU CLOSE

Φωτιά σε πλοίο στην Κέρκυρα: Καταθέτουν ο καπετάνιος και μέλη του πληρώματος – Αγωνία για τους αγνοούμενους (Video)

19.02.2022 13:13
flegomeno_ploio_kerkyra

Στα ύψη έχει βρεθεί η αγωνία για τους 12 αγνοούμενους επιβάτες του φλεγόμενου πλοίου «Euroferry Olympia» με τις έρευνες για τον εντοπισμό τους να έχουν ξεκινήσει με το πρώτο φως της ημέρας. Ταυτόχρονα, καταβάλλονται τεράστιες προσπάθειες για να να μη βυθιστεί το πλοίο. 

Μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής, όπως ανέφεραν πηγές από το λιμενικό σώμα, τα θερμικά φορτία στο πλοίο, το σκοτάδι και οι πυκνοί καπνοί δυσχεραίνουν το έργο των διασωστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο εσωτερικό του πλοίου επικρατούν θερμοκρασίες πάρα πολύ υψηλές που φτάνουν τους 500-600 βαθμών Κελσίου, ενώ στις δεξαμενές του το Euroferry Olympia φέρεται να έχει πάνω από 700 τόνους.

Ο επίσημος αριθμός των αγνοουμένων αυξήθηκε χθες το βράδυ από 11 σε 12, καθώς το ένα από τα δύο άτομα που απεγκλωβίστηκαν από το γκαράζ του πλοίου δεν ήταν στην επίσημη λίστα των επιβατών, ωστόσο υπάρχουν φόβοι για περισσότερους, οι οποίοι είχαν ανέβει λαθραία στο πλοίο. 

Ο επικεφαλής της ελληνικής ομάδας διάσωσης, Γιώργος Γλυοφρύδης, δήλωσε στον ΣΚΑΪ πως από χθες το πρωί που έφτασαν στην περιοχή, ξεκίνησαν έρευνα στη θαλάσσια περιοχή, για να δουν αν υπήρχαν ναυαγοί και να περισυλλεγούν, ωστόσο δε βρέθηκε κανείς. Αυτό σημαίνει ότι οι αγνοούμενοι πιθανότατα παραμένουν εγκλωβισμένοι μέσα στο πλοίο.

Καταθέσεις του καπετάνιου και μέλη του πληρώματος

Καταθέσεις για τη φωτιά που εκδηλώθηκε στο επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Euroferry Olympia», κλήθηκαν να δώσουν στη Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, ο καπετάνιος και δύο μέλη του πληρώματος κατά την χθεσινή άφιξή τους στο λιμάνι του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας.

Σύμφωνα με τις λιμενικές αρχές «είναι η τυπική διαδικασία που ακολουθείται μετά από αυτά τα συμβάντα», ενώ όπως διασαφηνίστηκε, οι καταθέσεις απεστάλησαν στον Εισαγγελέα Κέρκυρας, που με τη σειρά του έδωσε με προφορική εντολή να αφεθούν και οι τρεις ελεύθεροι.

Καπετάνιος και μέλη του πληρώματος, μετά τη διαδικασία που ακολουθήθηκε μεταφέρθηκαν σε ένα από τα τέσσερα ξενοδοχεία φιλοξενίας που ενεργοποιήθηκαν για τους διασωθέντες του πλοίου. Μέχρι αυτή την ώρα, δεν έχει δοθεί στη Λιμενική Αρχή του νησιού, καμία εντολή για σύλληψη.

Να σημειωθεί ότι ο καπετάνιος και τα μέλη του πληρώματος του πλοίου «Euroferry Olympia», έφτασαν χθες νωρίς το μεσημέρι στο λιμάνι του ΟΛΚΕ μαζί με τους διασωθέντες με το ιταλικό σκάφος «Gardia di Finanza» της οικονομικής αστυνομίας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, (Frontex), που ήταν στο σημείο του τραγικού συμβάντος καθώς ακολουθούσε την ίδια ακτοπλοϊκή γραμμή για Ιταλία.

Διαβάστε επίσης:

Τζώρτζης Μονογυιός: Θλίψη στο 40ημερο μνημόσυνο – Τραγική φιγούρα η σύζυγός του

Αχαΐα: Χτύπησε άσχημα τη σύζυγό του και έβαλε φωτιά στο σπίτι

Κρήτη: Σοκαριστικές αποκαλύψεις για την κακοποίηση 11χρονης από τον θείο της

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 23:49