search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 03:28
MENU CLOSE

Φωτιά σε πλοίο στην Κέρκυρα: Βρέθηκε ζωντανός ένας από τους 12 αγνοούμενους (Video)

20.02.2022 08:53
ploio

Ζωντανός βρέθηκε στην πρύμνη του φλεγόμενου πλοίου ένας από τους αγνοούμενους του Euroferry Olympia.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που επιβεβαίωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, πρόκειται για επιβάτη λιθουανικής καταγωγής.

Ο άνθρωπος είναι καλά στην υγεία του και οι διασώστες έχουν επικοινωνήσει μαζί του. Η επιχείρηση διάσωσης έχει ήδη αρχίσει.

Βίντεο ντοκουμέντο από την εκκένωση

Στο μεταξύ στη δημοσιότητα έρχεται βίντεο ντοκουμέντο από κινητό επιβάτη που κατέγραψε τη στιγμή της εκκένωσης από τη στιγμή που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.

Στο βίντεο οι επιβάτες ξυπνούν τρομαγμένοι, φορούν τα σωσίβιά τους και αρχίζουν να μπαίνουν στις σωσίβιες λέμβους υπό τις οδηγίες του πληρώματος. Τη νύχτα της Παρασκευής, οι επιβάτες που βρίσκονται στο φλεγόμενο Εuroferry Οlympia καλούνται να πάνε στο πιο κοντινό κατάστρωμα για να εγκαταλείψουν το πλοίο.

Όπως φαίνεται, μια μητέρα με το μωρό της φορούν σωσίβια και κατευθύνονται στις λέμβους, ενώ το πλήρωμα κάνει καταμέτρηση των επιβατών, όπου ανάμεσά τους βρίσκονται. Έλληνες, Ιταλοί, Βούλγαροι, Ρουμάνοι και Τούρκοι. Σταδιακά, οι σωστικές λέμβοι έχουν αρχίσει να απομακρύνονται από το πλοίο που καίγετα, ενώ ακούγονται εκρήξεις.

Ανάμεσα στους επιβάτες ο 16χρονος Βαλεντίνο από την Ιταλία, ο οποίος ταξίδευε με τον αδελφό του και τους γονείς του και κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο τις στιγμές αυτές.

Όπως λέει ο ίδιος στο Mega, παρέμεινε ψύχραιμος την ώρα της εγκατάλειψης του πλοίου. «Είμαι ζωντανός αλλά και λυπημένος γιατί θα μπορούσα να είχα πεθάνει εκείνο το βράδυ αλλά είμαι και πολύ χαρούμενος που είμαι ζωντανός. Ήταν πολύ τρομακτικό πολλοί έπαθαν κρίση πανικού ήταν πολύ άσχημο», λέει ο Βαλεντίνο.

Θερμοκρασίες 2.000 βαθμών

Με τη φωτιά να συνεχίζει να καίει το καράβι, οι άνδρες της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη ώστε να μην βυθιστεί καθώς από το νερό που έχουν ρίξει οι δυνάμεις πάνω του έχει πάρει κλίση.

Οι άνδρες της ΕΜΑΚ περιμένουν να πέσει η θερμοκρασία που έχει προκαλέσει το τεράστιο θερμικό φορτίο της πυρκαγιάς ώστε να ανέβουν και να επιχειρήσουν να εντοπίσουν τους αγνοούμενους επιβάτες, καθώς οι απαγορευτικές θερμοκρασίες που έχουν αναπτυχθεί πάνω στο πλοίο (σύμφωνα με τους ειδικούς, η θερμοκρασία στο εσωτερικού του πλοίου αγγίζει τους 2.000 βαθμούς), καθιστούν αδύνατη τη συνέχιση της επιχείρησης.

Το Euroferry Olympia βρίσκεται αυτή τη στιγμή περίπου μισό μίλι από τις ακτές σε ασφαλή όρμο, όμως έχει πάρει ήδη κλίση και προβληματίζει ο καιρός που έχει «αγριέψει».

Όλα αυτά την ώρα που οι συγγενείς των αγνοούμενων επιβατών αγωνιούν και ζητούν να μην σταματήσουν οι έρευνες μέχρι να ενημερωθούν για την τύχη των δικών τους ανθρώπων.

Διαβάστε επίσης:

Βόλος: Ήταν νεκρός και όλοι νόμιζαν πως κοιμάται

Λευκός Οίκος: Η Ρωσία μπορεί να «εξαπολύσει επίθεση στην Ουκρανία ανά πάσα στιγμή»

Τι σημαίνει η επιστροφή Λιβάνιου στο Μαξίμου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 01:35