search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 06:21
MENU CLOSE

Φωτιά σε πλοίο στην Κέρκυρα: Έτσι ξεκίνησε η πυρκαγιά – Φως στα αίτια

19.02.2022 19:51
ploiokerkyra-kentriki

Από φορτηγό, το οποίο βρισκόταν στο γκαράζ του πλοίου, ξεκίνησε η πυρκαγιά στο πλοίο στην Κέρκυρα.

Στην αποκάλυψη αυτή προχώρησε εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας, μιλώντας στον Alpha.

Διευκρίνισε πως αυτές είναι οι πρώτες πληροφορίες και πως για να μπορέσουμε να είμαστε σίγουροι «θα πρέπει να γίνει έρευνα για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια».

Στο μεταξύ, ο καπετάνιος και δύο μέλη του πληρώματος του «Euroferry Olympia» κλήθηκαν να δώσουν καταθέσεις για τη φωτιά που ξέσπασε στο καράβι.

Οι λιμενικές αρχές διευκρίνισαν πως πρόκειται απλά για την «τυπική διαδικασία που ακολουθείται μετά από αυτά τα συμβάντα», ενώ όπως γνωστοποιήθηκε, οι καταθέσεις απεστάλησαν στον Εισαγγελέα Κέρκυρας, που με τη σειρά του έδωσε προφορική εντολή να αφεθούν και οι τρεις ελεύθεροι.

Τόσο ο Καπετάνιος όσο και τα μέλη του πληρώματος που κατέθεσαν, μετά τη διαδικασία μεταφέρθηκαν σε ένα από τα τέσσερα ξενοδοχεία φιλοξενίας που ενεργοποιήθηκαν για τους διασωθέντες του πλοίου. Για την ώρα, δεν έχει δοθεί στη Λιμενική Αρχή του νησιού, καμία εντολή για σύλληψη.

Τιτάνιες προσπάθειες

Κατά τα άλλα, συνεχίζονται οι τιτάνιες προσπάθειες για την κατάσβεση της φωτιάς καθώς πλέον το πλοίο δέθηκε αφότου πήρε κλίση και οι Αρχές αποφάσισαν να το ρυμουλκήσουν σε ασφαλέστερο σημείο για το ενδεχόμενο να αλλάξουν οι καιρικές συνθήκες.

Οι ναυαγοσωστικές εταιρείες που έχουν σπεύσει σε συνεργασία με τις Αρχές έχουν ξεκινήσει να μεταφέρουν το πλοίο σε ασφαλέστερο σημείο ώστε να είναι προστατευμένο σε περίπτωση που ο καιρός αλλάξει προς το χειρότερο. Αυτή τη στιγμή οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για τα πλοίο της Πυροσβεστικής να το μεταφέρουν καθώς όσο είναι στα ανοικτά υπάρχει φόβος να προσαράξει στα αβαθή ή να προσκρούσει πάνω σε κάποιο άλλο πλοίο.

Εκτός από τους εγκλωβισμένους για τους οποίους θα συνεχιστεί αναζήτηση όταν οι φλόγες που καίνε στο εσωτερικό του πλοίου σταματήσουν, ανησυχία υπάρχει και σχετικά με τα καύσιμα του πλοίου καθώς εγκυμονεί κίνδυνος μεγάλης περιβαλλοντικής καταστροφής και ρύπανσης της θάλασσας.

Το Euroferry Olympia «κουβαλά» περίπου 700 τόνους καύσιμα και αν η φωτιά δεν σβηστεί, δεν μπορεί να γίνει η απάντληση των καυσίμων από τις αρμόδιες εταιρείες.

Σύμφωνα με την τελευταία μέτρηση που έγινε στο εσωτερικό του πλοίου, θερμοκρασία του βρίσκεται στου 550 βαθμούς Κελσίου.

Επί του παρόντος, οι διασώστες δεν μπορούν να ανέβουν στο πλοίο καθώς η φωτιά που καίει στο εσωτερικό του δεν τους το επιτρέπει. Για την ώρα συνεχίζονται οι προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς ώστε να συνεχιστεί η αναζήτηση των αγνοουμένων στο εσωτερικό του.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Ασθενής με εξαιρετικά μεταδιδόμενο νόσημα το «έσκασε» από το νοσοκομείο

Βόλος: Ακυβέρνητο τρένο έσπειρε τον πανικό – Η «τρελή» πορεία της αμαξοστοιχίας

Αυτοκτονία στην Κάρπαθο: «Αυτός που έβγαλε το βίντεο ίσως ήθελε να εκβιάσει», λέει συγγενής του αυτόχειρα (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 03:36