search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 19:37
MENU CLOSE

Τηλεοπτικό διάγγελμα Πούτιν προς τον ρωσικό λαό

21.02.2022 19:52
putin-new

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα απευθύνει τηλεοπτικό διάγγελμα προς τον ρωσικό λαό σήμερα 21 Φεβρουαρίου, μετέδωσε πριν λίγο το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

Η Μόσχα πριν λάβει την απόφαση για την αναγνώριση των ‘δημοκρατιών’ του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, όπως δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, προσφέρει στην Δύση σύμφωνα με τις δηλώσεις του αρχηγού της Υπηρεσίας Εξωτερικής Κατασκοπείας (SVR) μια τελευταία ευκαιρία, προτείνοντάς της να υποχρεώσει το συντομότερο δυνατόν το Κίεβο να εφαρμόσει τις συμφωνίες του Μινσκ.

Η Ρωσία μπορεί να προσφέρει στη Δύση την τελευταία ευκαιρία, προτείνοντάς της μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να υποχρεώσει τα Κίεβο να εφαρμόσει τις συμφωνίες του Μινσκ, δήλωσε ο αρχηγός της Υπηρεσίας Εξωτερικής Κατασκοπείας Σεργκέι Ναρίσκιν αφού εξέφρασε την πεποίθηση ότι το Κίεβο δεν προτίθεται να εφαρμόσει τις συμφωνίες του Μινσκ.

«Θα συμφωνούσε μήπως με την πρόταση του Νικολάι Πατρούσεφ, να δώσουμε, θα έλεγα, στους δυτικούς μας εταίρους μια τελευταία ευκαιρία, προτείνοντάς τους το συντομότερο δυνατόν να υποχρεώσουν το Κίεβο να επιλέξει την ειρήνη και να εφαρμόσει τις συμφωνίες του Μινσκ, γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να λάβουμε την απόφαση, για την οποία σήμερα μιλήσαμε», δήλωσε ο Ναρίσκιν.

Ο Ναρίσκιν δήλωσε ότι «η περίφημη θέση για τα σχέδια της ρωσικής ηγεσίας ‘να εισβάλει’ στο έδαφος της Ουκρανίας γεννήθηκε μέσα στο ίδιο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και ξεδιπλώθηκε σε τέτοιο βαθμό, που απλώς πλέον θυμίζει προπαγάνδα πολέμου».

«Αυτό έγινε με σκοπό να προκαλέσουν το καθεστώς του Κιέβου να αποπειραθεί για μια ακόμη φορά να λύσει το πρόβλημα του Ντονμπάς με στρατιωτικά μέσα. Αυτό φυσικά δεν έχουμε δικαίωμα να το επιτρέψουμε», δήλωσε ο Ναρίσκιν υποστηρίζοντας την πρόταση για την αναγνώριση των δύο «δημοκρατιών».

Ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας Νικολάι Πατρούσεφ, από την πλευρά του είπε ότι υποστηρίζει την πρόταση της Κρατικής Δούμας για την αναγνώριση των αυτοανακηρυχθεισών δημοκρατιών Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ και δήλωσε από την πλευρά του ότι οι συνομιλίες για την Ρωσία έχουν νόημα να γίνουν με τις ΗΠΑ, καθώς όλοι οι υπόλοιποι θα κάνουν αυτό που θα τους πει η Ουάσινγκτον. «Και το ΝΑΤΟ αυτό θα κάνει και ο ΟΑΣΕ και η ΕΕ κτλ.», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι αιχμαλώτισε Ουκρανό σαμποτέρ

Σύμφωνα με το ρωσικό RT, στα χέρια των δυνάμεων ασφαλείας έπεσε Ουκρανός, στην προσπάθεια να διασχίσει τα σύνορα.

Μιλώντας στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας τη Δευτέρα, ο διευθυντής της FSB Αλεξάντερ Μπόρτνικοφ είπε ότι δύο ομάδες δολιοφθοράς εισήλθαν στο ρωσικό έδαφος από την αυτοαποκαλούμενη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ νωρίτερα την ίδια ημέρα.

Πρόσθεσε ότι και οι δύο αντιμετωπίστηκαν «ως αποτέλεσμα της μάχης από τους συνοριοφύλακες μας και το ρωσικό υπουργείο Άμυνας». Σύμφωνα με τον Μπόρτνικοφ, η κατάσταση στα σύνορα είναι πλέον σταθερή και υπό έλεγχο.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, η Νότια Στρατιωτική Περιφέρεια της Ρωσίας δήλωσε ότι απέτρεψε μια ουκρανική ομάδα δολιοφθοράς από το να παραβιάσει τα σύνορα της χώρας. Πέντε από τους στρατιώτες του Κιέβου σκοτώθηκαν και δύο οχήματα μάχης καταστράφηκαν στη μάχη, σύμφωνα με τη ρωσική εκδοχή των γεγονότων.

Ο στρατός της Ουκρανίας, ωστόσο, απορρίπτει τους ισχυρισμούς της Μόσχας για απόπειρα επίθεσης που ενορχηστρώθηκε από σαμποτέρ ως ψευδείς.

Διαβάστε επίσης:

Η φωτογραφία «Le Violon d’Ingres» γράφει ιστορία ως η ακριβότερη σε δημοπρασία

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ανησυχία για την κατάσταση της υγείας της (Video)

Κρίση στην Ουκρανία: Το Κίεβο ζητεί κατεπείγουσες συνομιλίες στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 19:26