search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 01:28
MENU CLOSE

Μεντβέντεφ για Nord Stream 2: Σύντομα οι Ευρωπαίοι θα δίνουν 2.000 ευρώ για 1.000 κυβικά φυσικού αερίου

22.02.2022 16:15
medvedev-new

Μέσω twitter θέλησε να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του ο πρώην πρωθυπουργός της Ρωσίας Νμίτρι Μεντβέντεφ για την απόφαση του Γερμανού καγκελάριου Όλαφ Σολτς να «παγώσει» τις διαδικασίες για τον αγωγό Nord Stream 2 που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από τη Ρωσία στην Ευρώπη. 

Ο Μεντβέντεφ γράφοντας στα αγγλικά, αναφέρθηκε στην απόφαση του Σόλτς, προσθέτοντας: «...Λοιπόν. Καλωσήλθατε στον νέο γενναίο κόσμο, όπου οι Ευρωπαίοι πολύ σύντομα θα πληρώνουν 2.000 ευρώ για 1.000 κυβικά μέτρα φυσικού αερίου!»

Ενόψει της κλιμάκωσης της ουκρανικής κρίσης, η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι αναστέλλει «μέχρι νεωτέρας» τη διαδικασία αδειοδότησης του γερμανορωσικού αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2.

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε ότι έχει ζητήσει από το υπουργείο Οικονομίας να προχωρήσει στα απαραίτητα διοικητικά και νομικά βήματα ώστε ο αγωγός να μην μπορεί να λάβει την αναγκαία για τη λειτουργία του πιστοποίηση. «Και χωρίς αυτή την πιστοποίηση, ο Nord Stream 2 δεν μπορεί να τεθεί σε λειτουργία», τόνισε ο κ. Σολτς.

Διαβάστε επίσης:

Κρίση στην Ουκρανία: Σε άλλο τόνο η Κίνα – Τι στάση κρατά

Κορωνοϊός – Βασίλισσα Ελισάβετ: Ακύρωσε το πρόγραμμά της – Τα νεότερα για την υγεία της

Ουκρανία – Ερντογάν: «Απαράδεκτη» η απόφαση της Μόσχας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 01:07