search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 15:26
MENU CLOSE

Euroferry Olympia: Φορτηγά «κολλημένα» στα γκαράζ δεν μπορούν να ανοίξουν ούτε τα πόρτες τους

23.02.2022 17:04
astakosploio09-new

Σοκαριστικές είναι οι καταγγελίες οδηγών φορτηγών για τις συνθήκες που επικρατούσαν στο πλοίο Euroferry Olympia στο οποίο ξέσπασε πυρκαγιά εν πλω ανοιχτά της Κέρκυρας.

Την ώρα που το κατεστραμμένο πλοίο ρυμουλκήθηκε στο Πλατυγιάλι και με τις έρευνες για τους 10 αγνοούμενους να συνεχίζονται, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, οι καταγγελίες για τα μέτρα ασφαλείας  να κάνουν λόγο για χαλασμένους πυροσβεστήρεςανύπαρκτους συναγερμούς και κινήσεις από την εταιρεία που ωθούσαν τους οδηγούς να κοιμηθούν στα οχήματά τους, τα οποία ήταν στοιβαγμένα σε τόσο μικρή απόσταση που δεν άνοιγαν ούτε οι πόρτες τους.

Επαγγελματίες αποκάλυψαν με φωτογραφικά ντοκουμέντα παρόμοιες συνθήκες ταξιδιού σε δρομολόγιο πλοίου της εταιρείας Grimaldi που έφτασε στο λιμάνι της Πάτρας την Τετάρτη. Οι φωτογραφίες που έχουν στείλει οι οδηγοί είναι ενδεικτικές των μηδενικών μέτρων ασφαλείας  και αποκαλύπτουν τις μηδενικές αποστάσεις που τηρούνται ανάμεσα στα μεγάλα οχήματα.

Όπως φαίνεται στο ρεπορτάζ του Open, τα φορτηγά είναι παρκαρισμένα ακόμα και πάνω στις κίτρινες γραμμές, οι οποίες αποτελούν ζώνες ασφαλείας και θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να είναι ελεύθερες. Σημειώνεται ότι αυτές θα πρέπει να είναι τουλάχιστον μισό μέτρο. «Αν καταφέρεις και κωλώσεις χωρίς να το τρακάρεις δεν μπορείς να βγεις. Είναι τόσο στενά τα φορτηγά μεταξύ τους που δεν μπορείς να βγεις. Δηλαδή αν έχει φάει κάποιος το μεσημέρι δε μπορεί να βγει», καταγγέλλει οδηγός.

Οι καταγγελίες των οδηγών που επιβιβάζονται σε δρομολόγια της εταιρείας πλέον πέφτουν βροχή. Σε δρομολόγιο της Τετάρτης καταγράφουν φωτογραφικά ντοκουμέντα, από την πυροσβεστική φωλιά στην οποία η πρόσβαση είναι αδύνατη.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: 53 νεκροί και 16.962 νέα κρούσματα – Πάνω από 40.000 παιδιά νόσησαν σε μία εβδομάδα

Κοζάνη: Νεκρός εντοπίστηκε ο 39χρονος που αγνοούνταν στη λίμνη Περδίκκα Εορδαίας

Κορωνοϊός: Καμία απόφαση για τις μάσκες από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 15:26