search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 12:36
MENU CLOSE

Ανάκαμψη στην αγορά Crypto – Πάνω από τις 39.000 δολάρια το Bitcoin

25.02.2022 21:39
Έκθεση Chainalysis: «Εργαλεία» για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας τα κρυπτονομίσματα - Media

Επιστροφή στα κέρδη για τα περισσότερα κρυπτονομίσματα την Παρασκευή, μετά το αρχικό σοκ που προκάλεσε ένα 24ωρο νωρίτερα η είδηση της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Το Bitcoin, ανέκτησε με εντυπωσιακούς ρυθμούς το χαμένο έδαφος, επιστρέφοντας σε επίπεδα άνω των 39.000 δολαρίων.

Έχοντας χάσει μέσα σε μία ημέρα περισσότερα από 160 δισ. δολάρια λόγω των εξελίξεων, η κεφαλαιοποίηση της αγοράς κατάφερε να προσελκύσει περί τα 200 δισ. δολάρια την Παρασκευή, επιστρέφοντας στα επίπεδα των 1,7 τρισ. δολαρίων.

Τα συνολικά κέρδη του Bitcoin κυμάνθηκαν περί το 10%, με αποτέλεσμα η αξία του να επιστρέψει πάνω από τις 39.000 δολάρια, από τις 34.338,57 δολάρια που είχε υποχωρήσει την Πέμπτη. Μέχρι αργά το απόγευμα της Παρασκευής (ώρα Ελλάδος), η αξία του διαμορφωνόταν στις 39.144 δολάρια, με κέρδη 1,9%.

Αναλυτές σημειώνουν ότι η αγορά Crypto δεν ξέφυγε από τον κανόνα που θέλει τους επενδυτές να απομακρύνονται από περιουσιακά στοιχεία υψηλού ρίσκου κατά τη διάρκεια μεγάλων κρίσεων. Το σκηνικό άλλαξε άρδην ωστόσο – ακολουθώντας το παράδειγμα του συνόλου σχεδόν των αγορών – καθώς όλα δείχνουν ότι η σύρραξη θα έχει σχετικά βραχεία διάρκεια, αλλά κυρίως λόγω της εξαίρεσης του τραπεζικού συστήματος Swift από τις κυρώσεις που επέβαλαν στη Μόσχα ΕΕ και ΗΠΑ.

Πάνω από τις 2.700 δολάρια κυμάνθηκε το Ethereum, με κέρδη της τάξεως του 1,9%. Αμετάβλητο στα 71 σεντς το XRP, ενώ το Litecoin κινήθηκε πάνω από τα 105 δολάρια, ενισχυμένο κατά 0,66%. Στα 298 δολάρια υποχωρούσε το Bitcoin Cash, με απώλειες άνω του 2%.

Διαβάστε επίσης:

Σταϊκούρας: «Σημαντικό βήμα ισχυροποίησης της χώρας η πρόωρη εξόφληση του δανείου του ΔΝΤ»

Ουκρανία: Ποιοι ελληνικοί όμιλοι «καίγονται» για τις εξελίξεις – Κλείνουν εργοστάσια, πλήττονται οι εξαγωγές

Ενέργεια: «Σάρωσε» η ακρίβεια στην Ελλάδα – Ρεκόρ αύξησης 40% στα τιμολόγια με μέσο όρο στην Ε.Ε. 28%

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 12:35